Εν συντομία, από την Δευτεριάτικη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Εν συντομία, από την Δευτεριάτικη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

…Σε συνέχεια της συνεδρίασης, από το χθεσινό  φύλλο του Λαού:

 

-Μια ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Πυρινού, που αφορούσε στη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΒ, έβγαλε και την είδηση ότι σε ένα μήνα περίπου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών νερού μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑΒ.


-Για την  τροποποίηση της υπουργικής απόφασης περι λήξης των μαθημάτων της Γ' Λυκείου στις 2 Ιουνίου προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές και να μην χάσουν τις εξετάσεις, μετά από το πλήθος λουκέτων στα σχολεία λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ενημέρωσε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα.

 

-Με τη φωτιά στα Γεράνεια όρη και τη ζημιά που προκάλεσε, παραλλήλισε την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής στην Ημαθία από τον παγετό, ο Στάθης Κελεσίδης, ζητώντας την έγκαιρη μέριμνα της πολιτείας για τη χαλαζική προστασία, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Κάλεσε επίσης τον κόσμο να βοηθήσει στο χτίσιμο του νέου ΚΔΗΦ των «Παιδιών της Άνοιξης» με την αγορά ενός τούβλου, συμβολικά για την αποπεράτωσή του.

Και με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά νερά, δήλωσε ότι αισθάνεται εκτεθειμένος από παντού ως προς την προστασία της δημόσιας τάξης από την πολιτεία και ανασφαλής ως πολίτης.

(σ.σ. Καλό θα ήταν ο κ. Κελεσίδης ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, να απευθυνθεί και αρμοδίως, περί της προστασίας των πολιτών, πέραν του δημοτικού συμβουλίου)  

- Φτωχή δουλειά γίνεται όταν οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του δήμου γίνονται δια περιφοράς, όπως είπε, γι  αυτό, ο Κυριάκος Θεοδωρίδης παρακάλεσε, ιδίως για την οικονομική επιτροπή, να γίνει κάτι… Και αναρωτήθηκε πώς μπορούν να αποφασίζουν χωρίς συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Ασλάνογλου, απάντησε ότι μία τηλεδιάσκεψη της οικονομικής επιτροπής απαιτεί τεράστια προετοιμασία, είναι πολύ χρονοβόρα και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, καθώς έχει μείνει ένας υπάλληλος για να καταγράφει αποφάσεις. Αλλά εάν επανδρωθεί σωστά, τότε δεν έχει πρόβλημα να γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

 

-Ο Γιώργος Μιχαηλίδης αναφερόμενος στην πλατεία Ωρολογίου είπε ότι είναι παλιό θέμα και θύμισε οτι το 2003 η παράταξή του το καταψήφισε επί δημαρχίας Σκουμπόπουλου, όμως όταν ανέλαβαν την δημοτική αρχή το υλοποίησαν με τη σημερινή του μορφή. «Από κει και πέρα το να ψάχνουνε πατρότητα προτάσεων είναι για τους τύπους, η ουσία είναι πως η πλατεία είναι άθλια, δεν εξυπηρετεί, δεν είναι προσβάσιμη ως πλατεία και πρέπει να κάτσουν οι επικεφαλής με τα προγράμματά τους, να τα βάλουν κάτω και να βρουν τη λύση. Είμαστε πίσω από την κοινωνία που μας έχει ξεπεράσει, δεν έχει πλέον νόημα η πατρότητα… Αυτό που γίνεται τώρα στην Πλατεία δεν είναι σοβαρό είναι απλά μία παρέμβαση. Να προχωρήσουμε σε πραγματική αξιοποίηση…», πρόσθεσε.

-«Θέλουμε η πλατεία ωρολογίου να αλλάξει μορφή να γίνει πιο ελκυστική με  χρήση και του δικαστικού Μεγάρου» είπε και κα Συρμούλα Τζήμα επι του θέματος, ενώ απαντώντας ο αντιδήμαρχος τεχνικών Αλ. Τσαχουρίδης, επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση δίνεται μία προοπτική και στο πλαίσιο γενικότερης ανάπλαση της περιοχής, θα βελτιωθεί …

-Συγχαρητήρια δέχθηκαν η Ένωση Νεολαίας της Βέροιας για την καθαριότητα και όλες οι Ομάδες της πόλης, με την επισήμανση να σεβόμαστε όλοι τον αστικό χώρο σαν το σπίτι μας.

-Στις αναδιαρθρώσεις αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης μετά τη συνάντηση με τον Απ. Βεσυρόπουλο για το θέμα αυτό και ενημέρωσε επίσης για την ολοκλήρωση του προγράμματος στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Μέχρι την περασμένη Τρίτη στειρώθηκαν 160 σκυλιά και 60 γάτες, είπε, ενώ η ομάδα των Γερμανών που συνεργάστηκε με τον Δήμο, πρότεινε να  έρχεται κτηνίατρος από άλλη περιοχή μία φορά το μήνα στη Βέροια, να βοηθάει στις στειρώσεις.

-Στα έργα που υλοποιεί ΔΕΥΑΒ αναφέρθηκε ο κ. Διαμάντης και μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι στις 21 Μαΐου έγινε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την αποχέτευση του Σελίου, οτι βρέθηκε ο ανάδοχος και ότι η μελέτη έχει προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ με έξοδα της ΔΕΥΑΒ. που το προχωράει  τον επόμενο μήνα.

-Ανοίγει και ο Πολιτισμός και ήρθε η πρώτη αντιπαράθεση Θεόφιλου Κορωνά και Κώστα Ρίζου, προέδρου και του αντιπροέδρου της ΚΕΠΑ, περι συγχώνευσης ΚΕΠΑ-ΔΗΠΕΘΕ, μετά και τα σχετικά δημοσιεύματα Καμπούρη – Πυρινού.

-Σύσσωμο το Σώμα αναφέρθηκε στην Γενοκτονία των Ποντίων με την ευχή να αναγνωρισθεί διεθνώς, στην τοποθέτησή του όμως ο κ. Τσαχουρίδης που υπήρξε και πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης, έθεσε και το θέμα της ενότητας: «Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η γενοκτονία είναι με ενιαία πολιτική γραμμή. Δυστυχώς υπάρχει και διάσπαση στον ποντιακό ελληνισμό. Χρειάζεται ενότητα για να έχει δυναμική η διεκδίκηση».

-Ψήφισμα για το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς πρότεινε και κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...