Πληροφοριακό Σύστημα

Πληροφοριακό Σύστημα "ΙΡΙΔΑ": Ψηφιακή διακίνηση και αρχειοθέτηση εγγράφων των υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας - Κων/νος Βοργιαζίδης: «Μειώνεται η γραφειοκρατία και καταργείται το χαρτί»

Στην καθολική ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΙΡΙΔΑ» προχωρούν το επόμενο διάστημα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας. Με την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων αξιοποιείται ένα ψηφιακό σύστημα του δημοσίου για το οποίο δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, το οποίο υποστηρίζεται από στελέχη του δημοσίου τομέα, σταματώντας πλέον τη διακίνηση χαρτιού καθώς όλα τα έγγραφα πλέον θα διατίθενται ηλεκτρονικά.Σε συνέχεια της διαδικασίας εγκατάστασης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας οργανωτικής δομής την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ. Εσωτερικών, κ. Άγγελος Κουλός και ο Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Ζώτος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη. Νωρίτερα πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές των τμημάτων του Δήμου Βέροιας, υπό τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, κ. Καλλίστρατο Γρηγοριάδη.

Στο πλαίσιο του Συστήματος «ΙΡΙΔΑ», όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και έγγραφα που θα αποστέλλουν προς τους φορείς που χρησιμοποιούν την «ΙΡΙΔΑ», εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ ετησίως, εξυπηρετώντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με ταχύτητα.

«Ο Δήμος Βέροιας περνά στην εποχή όπου η γραφειοκρατία μειώνεται και η χρήση χαρτιού καταργείται. Η μηδενική επιβάρυνση του δήμου από τη χρήση του δωρεάν πληροφοριακού συστήματος της “ΙΡΙΔΑΣ” και η παράλληλη εξοικονόμηση πόρων, συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και διαφάνεια όπως επίσης και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών. Ο Δήμος Βέροιας θα αυξήσει τη δυναμική του ως κέντρο μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Κεντρική Μακεδονία, αποτελώντας έναν από τους τρεις πρώτους δήμους στην συγκεκριμένη περιφέρεια που χρησιμοποιεί την “ΙΡΙΔΑ” για τη μετάβασή του στη νέα ψηφιακή εποχή» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Η «ΙΡΙΔΑ» αποτελεί ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που φιλοξενείται στην κυβερνητική υποδομή G-Cloud του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της συνεργασίας των στελεχών της Ομάδας Υποστήριξης της «ΙΡΙΔΑΣ» του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του ΥΠΕΣ, της Ομάδας Ανάπτυξης της ΙΡΙΔΑΣ του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και των υπηρεσιών του δήμου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΔιακόσια χρόνια, φίλοι...

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν...

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι...

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική»

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με...

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821, στη ΔΕΥΑΒ

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του...

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση...

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο νοσοκομείο Βέροιας

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο...

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Βέροιας...

 ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

 Περίμεναν νάρθουν  οι...

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 19:00μ.μ στην περιοχή...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των...

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...