Δήλωση υποψηφιότητας Τάσου Καραμπατζού για τις δημοτικές: ΄Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα΄

Δήλωση υποψηφιότητας Τάσου Καραμπατζού για τις δημοτικές: ΄Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα΄

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του για τη θέση του δημάρχου Νάουσας δηλώνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός. Το πλήρες κείμενο:

«Η Ελλάδα σήμερα, ζει ίσως την πιο ζοφερή περίοδο μεταπολεμικά. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, υποφέρει και βιώνει πολύ δύσκολες μέρες. Οι θεσμοί του κράτους αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς εισπράττουμε όλα αυτά, πώς αντιδρούμε, τί μπορούμε να προτείνουμε και τέλος, τί συγκεκριμένο να κάνουμε. Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ. Είναι το τί προτείνεις ως λύση στα τεράστια και σύνθετα προβλήματα της χώρας. Αυτό που μετράει λοιπόν, είναι η πρόταση- το έργο και όχι τα λόγια, οι ανέξοδες θεωρίες και ατέλειωτες διαδικασίες διαλόγου και αυτοπροβολής.  

Αναλογιζόμενοι λοιπόν, τον Αριστοτελικό όρο για τον άνθρωπο ως "ζώον πολιτικόν και οικονομικόν", οφείλουμε να πράξουμε. Να πράξουμε ενωμένοι και με συλλογικότητα. Έστω σ' αυτά που ταυτιζόμαστε. Γιατί στην Ελλάδα, δεν μπορούμε ούτε σ' αυτό να συμφωνήσουμε. Τη συνταγή της επιτυχίας δεν την έχει κανείς. Κι αν κάποιος επαίρεται γι' αυτό, κάνει μεγάλο λάθος. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς. Περιθώρια δεν υπάρχουν. Στείρες κριτικές, αβασάνιστες θεωρίες, ανεδαφική αντιπολίτευση, εσωστρέφεια και μηδενισμός πρέπει να παταχθούν. Η πρόοδος και η ανάπτυξη έρχεται με ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ. Και είναι τώρα η στιγμή της ευθύνης. Είναι η στιγμή που ο καθένας πρέπει να πάρει αυτά που δικαιούται, αλλά και να δώσει αυτά που υποχρεούται στον τόπο.

Η περιοχή μας έχει τεράστια προβλήματα (αποβιομηχάνιση, ανεργία, απομάκρυνση υπηρεσιών, υποβάθμιση Νοσοκομείου, πλήγματα στα εμπορικά καταστήματα και τελευταία τα μέτρα για τους αγρότες μας). Για να τα λύσουμε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί κι από κανέναν. Χρειάζονται ΑΓΩΝΕΣ για να αντιμετωπισθεί αυτή η λαίλαπα που λέγεται "Τρόικα" και "Μνημόνιο". Ως εδώ και μη παρέκει. Εμείς απ' την αρχή λέγαμε για ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ στήριξης των ευπαθών ομάδων και τον χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ο λαός μέχρι σήμερα συνέβαλε τα μέγιστα. Δεν αντέχει άλλο. 

 

Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα, αλλά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και αντισταθήκαμε με κάθε δημοκρατικό μέσο. Πετύχαμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο μας, που είναι από τους πιο υγιείς και οικονομικά νοικοκυρεμένους της χώρας μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου αγωνιστήκαμε με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, προσπαθώντας με λίγα μέσα και ελάχιστους οικονομικούς πόρους, να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα, προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των συμπολιτών μας.

Μετά από 12 χρόνια υπηρετώντας αυτόν τον πανέμορφο τόπο μας και τους υπέροχους ανθρώπους, θα μου ήταν εύκολο να πω ότι έκλεισα έναν "κύκλο", προσπάθησα και πρόσφερα αυτό που μπόρεσα, μέσα από αδυναμίες, λάθη, ατέλειες και να "πάω σπίτι μου", να βοηθήσω τα παιδιά μου επαγγελματικά, έχοντας "θεμελιώσει" και δικαίωμα σύνταξης από την δημαρχιακή μου θητεία. Όμως, έμαθα πάντα στη ζωή μου να είμαι αγωνιστής. Γιατί ο τόπος αυτός πρέπει να διοικηθεί. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι.

 

Τώρα στα δύσκολα λοιπόν, δεν κάνω πίσω. Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι το προσωπικό, το οικογενειακό, το οικονομικό κλπ. κόστος θα είναι τεράστιο. Την όποια εμπειρία, τις όποιες γνώσεις έχω αποκομίσει από τη μέχρι τώρα θητεία μου, εφόσον με κρίνει ο λαός και οι δημότες μας, επιθυμώ να τα αφιερώσω στον Δήμο, στους πολίτες και στη νέα γενιά, η οποία χρειάζεται στήριξη, ελπίδα και δύναμη. Θεωρώ λοιπόν ότι οφείλω στον τόπο που με τίμησε, να συνεχίσω να προσπαθώ και να μάχομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Η παράταξή μας "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, για να λάβει τη δημοκρατική εντολή από το λαό, συνεχίζοντας το έργο διοίκησης του Δήμου μας. Είναι μία απόφαση ευθύνης σε μία πολύ δύσκολη καμπή για τον τόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με συνέπεια έναν έντιμο, καθαρό και νικηφόρο αγώνα. Με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχουμε καθήκον να στηρίξουμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες. Στον αγώνα αυτό, γνώμονάς μας είναι το ΜΕΛΛΟΝ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του μεγάλου καλλικρατικού Δήμου Νάουσας. 

Στην πρώτη θητεία μας, των τρεισήμισι χρόνων (2011-2014), μέσα από πολλά προβλήματα και αρνητικές συγκυρίες καταφέραμε σημαντικά αποτελέσματα, θέτοντας τα ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, από τον Αρχάγγελο και τα Ζερβοχώρια, μέχρι το Αρκοχώρι και το Ροδοχώρι.  

ΟΡΑΜΑ μας για την επόμενη περίοδο είναι η τόνωση της εξωστρέφειας, η ανάδειξη του νέου ρόλου τού δήμου μας στα πλαίσια της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σύνδεση με Εγνατία Οδό, Προαστιακός Σιδηρόδρομος), αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποδομές διαχείρισης υδατικών πόρων (ύδρευση, αποχέτευση, φράγματα), ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμού-τουρισμού, ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, στήριξη της αγροτιάς και του παραγωγικού δικτύου της περιοχής μας. Αυτές τις προτεραιότητες προωθούμε με την έγκαιρη προετοιμασία ωρίμανσης μελετών και έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ 2014-2020), αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και με άλλους πόρους.   

Η παράταξή μας έχει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να υπερασπισθεί τις δημοκρατικές αρχές και τον στρατηγικό της στόχο, που είναι η εδραίωση του νέου μεγάλου Δήμου μας με ισόρροπη ανάπτυξη και με επίκεντρο τον άνθρωπο, από τις κορφές τού Βερμίου μέχρι τον εύφορο κάμπο μας. 

Η παράταξή μας "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ", θα ζητήσει την εντολή του λαού ανανεωμένη, με νέους και ικανούς υποψηφίους, αλλά και με έμπειρα στελέχη. Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που ΕΝΩΝΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΙΔΕΕΣ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ. Στη δύσκολη αυτή εποχή κανένας δεν περισσεύει. Χρειάζεται συστράτευση και ενότητα. 

Δεσμεύομαι αυτόν τον αγώνα να τον δώσω μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, με ΕΥΘΥΝΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στον πολίτη και μόνον στον πολίτη, έξω και πέρα από κόμματα και μηχανισμούς. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς ανούσιες κορώνες, χωρίς ευχάριστους λαϊκισμούς και υποσχέσεις. 

Καλώ όλους τους πολίτες, στον κοινό αγώνα για τον ισχυρό Δήμο Νάουσας. Για τον δημιουργικό Δήμο που οικοδομούμε, τον Δήμο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ, ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

 

Αναστάσιος Καραμπατζός

Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ…

ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ…

Αμαξοστοιχία που πέρασε από τα νιάτα,απ` τα...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ  ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΛΛ. ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ  ΜΕ ΜΟΡΦΗ  ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μία γυναίκα για διακίνηση ναρκωτικών  - Εντοπίστηκαν στο σπίτι της ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας...

Συνελήφθη στις 18 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή...

Σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια  περιόδευσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος  Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια περιόδευσε ο Ανδρέας...

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...