Δήλωση υποψηφιότητας Τάσου Καραμπατζού για τις δημοτικές: ΄Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα΄

Δήλωση υποψηφιότητας Τάσου Καραμπατζού για τις δημοτικές: ΄Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα΄

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του για τη θέση του δημάρχου Νάουσας δηλώνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός. Το πλήρες κείμενο:

«Η Ελλάδα σήμερα, ζει ίσως την πιο ζοφερή περίοδο μεταπολεμικά. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, υποφέρει και βιώνει πολύ δύσκολες μέρες. Οι θεσμοί του κράτους αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς εισπράττουμε όλα αυτά, πώς αντιδρούμε, τί μπορούμε να προτείνουμε και τέλος, τί συγκεκριμένο να κάνουμε. Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ. Είναι το τί προτείνεις ως λύση στα τεράστια και σύνθετα προβλήματα της χώρας. Αυτό που μετράει λοιπόν, είναι η πρόταση- το έργο και όχι τα λόγια, οι ανέξοδες θεωρίες και ατέλειωτες διαδικασίες διαλόγου και αυτοπροβολής.  

Αναλογιζόμενοι λοιπόν, τον Αριστοτελικό όρο για τον άνθρωπο ως "ζώον πολιτικόν και οικονομικόν", οφείλουμε να πράξουμε. Να πράξουμε ενωμένοι και με συλλογικότητα. Έστω σ' αυτά που ταυτιζόμαστε. Γιατί στην Ελλάδα, δεν μπορούμε ούτε σ' αυτό να συμφωνήσουμε. Τη συνταγή της επιτυχίας δεν την έχει κανείς. Κι αν κάποιος επαίρεται γι' αυτό, κάνει μεγάλο λάθος. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς. Περιθώρια δεν υπάρχουν. Στείρες κριτικές, αβασάνιστες θεωρίες, ανεδαφική αντιπολίτευση, εσωστρέφεια και μηδενισμός πρέπει να παταχθούν. Η πρόοδος και η ανάπτυξη έρχεται με ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ. Και είναι τώρα η στιγμή της ευθύνης. Είναι η στιγμή που ο καθένας πρέπει να πάρει αυτά που δικαιούται, αλλά και να δώσει αυτά που υποχρεούται στον τόπο.

Η περιοχή μας έχει τεράστια προβλήματα (αποβιομηχάνιση, ανεργία, απομάκρυνση υπηρεσιών, υποβάθμιση Νοσοκομείου, πλήγματα στα εμπορικά καταστήματα και τελευταία τα μέτρα για τους αγρότες μας). Για να τα λύσουμε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε. Τίποτα δεν θα μας χαριστεί κι από κανέναν. Χρειάζονται ΑΓΩΝΕΣ για να αντιμετωπισθεί αυτή η λαίλαπα που λέγεται "Τρόικα" και "Μνημόνιο". Ως εδώ και μη παρέκει. Εμείς απ' την αρχή λέγαμε για ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ στήριξης των ευπαθών ομάδων και τον χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ο λαός μέχρι σήμερα συνέβαλε τα μέγιστα. Δεν αντέχει άλλο. 

 

Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Δεν εγκαταλείψαμε τον αγώνα, αλλά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και αντισταθήκαμε με κάθε δημοκρατικό μέσο. Πετύχαμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο μας, που είναι από τους πιο υγιείς και οικονομικά νοικοκυρεμένους της χώρας μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου αγωνιστήκαμε με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, προσπαθώντας με λίγα μέσα και ελάχιστους οικονομικούς πόρους, να δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα, προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των συμπολιτών μας.

Μετά από 12 χρόνια υπηρετώντας αυτόν τον πανέμορφο τόπο μας και τους υπέροχους ανθρώπους, θα μου ήταν εύκολο να πω ότι έκλεισα έναν "κύκλο", προσπάθησα και πρόσφερα αυτό που μπόρεσα, μέσα από αδυναμίες, λάθη, ατέλειες και να "πάω σπίτι μου", να βοηθήσω τα παιδιά μου επαγγελματικά, έχοντας "θεμελιώσει" και δικαίωμα σύνταξης από την δημαρχιακή μου θητεία. Όμως, έμαθα πάντα στη ζωή μου να είμαι αγωνιστής. Γιατί ο τόπος αυτός πρέπει να διοικηθεί. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι.

 

Τώρα στα δύσκολα λοιπόν, δεν κάνω πίσω. Δεν εγκαταλείπω το καράβι στη φουρτούνα. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι το προσωπικό, το οικογενειακό, το οικονομικό κλπ. κόστος θα είναι τεράστιο. Την όποια εμπειρία, τις όποιες γνώσεις έχω αποκομίσει από τη μέχρι τώρα θητεία μου, εφόσον με κρίνει ο λαός και οι δημότες μας, επιθυμώ να τα αφιερώσω στον Δήμο, στους πολίτες και στη νέα γενιά, η οποία χρειάζεται στήριξη, ελπίδα και δύναμη. Θεωρώ λοιπόν ότι οφείλω στον τόπο που με τίμησε, να συνεχίσω να προσπαθώ και να μάχομαι για ένα καλύτερο αύριο.

Η παράταξή μας "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, για να λάβει τη δημοκρατική εντολή από το λαό, συνεχίζοντας το έργο διοίκησης του Δήμου μας. Είναι μία απόφαση ευθύνης σε μία πολύ δύσκολη καμπή για τον τόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με συνέπεια έναν έντιμο, καθαρό και νικηφόρο αγώνα. Με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχουμε καθήκον να στηρίξουμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες. Στον αγώνα αυτό, γνώμονάς μας είναι το ΜΕΛΛΟΝ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του μεγάλου καλλικρατικού Δήμου Νάουσας. 

Στην πρώτη θητεία μας, των τρεισήμισι χρόνων (2011-2014), μέσα από πολλά προβλήματα και αρνητικές συγκυρίες καταφέραμε σημαντικά αποτελέσματα, θέτοντας τα ΠΡΩΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ, από τον Αρχάγγελο και τα Ζερβοχώρια, μέχρι το Αρκοχώρι και το Ροδοχώρι.  

ΟΡΑΜΑ μας για την επόμενη περίοδο είναι η τόνωση της εξωστρέφειας, η ανάδειξη του νέου ρόλου τού δήμου μας στα πλαίσια της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σύνδεση με Εγνατία Οδό, Προαστιακός Σιδηρόδρομος), αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υποδομές διαχείρισης υδατικών πόρων (ύδρευση, αποχέτευση, φράγματα), ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμού-τουρισμού, ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, στήριξη της αγροτιάς και του παραγωγικού δικτύου της περιοχής μας. Αυτές τις προτεραιότητες προωθούμε με την έγκαιρη προετοιμασία ωρίμανσης μελετών και έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ 2014-2020), αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και με άλλους πόρους.   

Η παράταξή μας έχει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να υπερασπισθεί τις δημοκρατικές αρχές και τον στρατηγικό της στόχο, που είναι η εδραίωση του νέου μεγάλου Δήμου μας με ισόρροπη ανάπτυξη και με επίκεντρο τον άνθρωπο, από τις κορφές τού Βερμίου μέχρι τον εύφορο κάμπο μας. 

Η παράταξή μας "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ", θα ζητήσει την εντολή του λαού ανανεωμένη, με νέους και ικανούς υποψηφίους, αλλά και με έμπειρα στελέχη. Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που ΕΝΩΝΕΙ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΙΔΕΕΣ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ. Στη δύσκολη αυτή εποχή κανένας δεν περισσεύει. Χρειάζεται συστράτευση και ενότητα. 

Δεσμεύομαι αυτόν τον αγώνα να τον δώσω μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, με ΕΥΘΥΝΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στον πολίτη και μόνον στον πολίτη, έξω και πέρα από κόμματα και μηχανισμούς. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς ανούσιες κορώνες, χωρίς ευχάριστους λαϊκισμούς και υποσχέσεις. 

Καλώ όλους τους πολίτες, στον κοινό αγώνα για τον ισχυρό Δήμο Νάουσας. Για τον δημιουργικό Δήμο που οικοδομούμε, τον Δήμο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ, ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

 

Αναστάσιος Καραμπατζός

Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του  Πολιτιστικού Τουριστικού Ομίλου Σελίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του ...

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με τις πυρκαγιές να...

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας - Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας -...

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο στο Κλειδί

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον...

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Άγγελος Τόλκας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο...

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας με τη συμμετοχή...

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των...

Στην πρόσληψη δύο εργατών ΥΕ φροντίδας αδέσποτων ζώων...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ...

Ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας , επιθυμώ να...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online και κάντε κρατήσεις ηλεκτρονικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας διαθέτει πλέον τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνεισφέρουν κι εκείνοι , όσο μπορούν,  και να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...