Νικήτρια με 2-0 η Βέροια στο ντέρμπι κορυφής με την Καβάλα .

Νικήτρια με 2-0 η Βέροια στο ντέρμπι κορυφής με την Καβάλα .

Ύστερα από΄ ένα πολύ καλό παιχνίδι  ανάμεσα στις δύο ομάδες που προπορεύονται στην βαθμολογία του β. ομίλου η Βέροια που ήταν καλύτερη κέρδισε δίκαια  την πολύ καλή ομάδα της Καβάλας με 2-0 χάρις σε δύο γκολ των Λουκίνα και Πασσά.

Παρά την βροχή που έριχνε στην αρχή του αγώνα τόσο οι παίκτες όσο και ο αγωνιστικός χώρος "άντεξαν" τις καιρικές συνθήκες και οι 22 παίκτες πρόσφεραν ωραίο θέμα στους λιγοστούς φιλάθλους. 

Το α' ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι αντίπαλοι προσπαθούσαν για ευκαιρίες και για γκολ. Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα και έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι και στα 90' λεπτά. Τόσο η Βέροια όσο και η Καβάλα έδειξαν οτι δίκαια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά η άνοδος στην επόμενη κατηγορία είναι πλέον δεδομένη. 

Η Βέροια ήταν πάρα πολύ καλή στο β' ημίχρονο , εκτός από τα δύο γκολ δημιούργησε και έχασε και άλλα γκολ., και γενικά η ομάδα παρουσίασε μία καλή εικόνα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. 

 Μόλις .στο  6’ λεπτό η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Καραγιάννη αλλά ο μέσος της Βέροιας από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στο 8’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι.  Ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Κόκκορη στην γωνία της περιοχής (έφταιγε και και το γλιστερό τερέν)  και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βαλαβανόπουλος, ο Βελλίδης απόκρουσε με τα ακροδάκτυλα , η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και η εστία της Βέροιας σώθηκε. από βέβαιη παραβίαση. Άν έμπαινε το πέναλτι ίσως να υπήρχε διαφορετική εξέλιξή στο παιχνίδι. 

 Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές την εστία της Βέροιας. Στο 15’ ο Καζαντζίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης απόκρουσε σε κόρνερ. Στο 17’ ο Ορφανίδης έκανε το σουτ από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Πεταυράκη και μπλόκαρε στην συνέχεια ο Βελλίδης. 

Η Βέροια βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 40’. Μετά από κάθετη πάσα του Μπλέτσα, ο Πασάς έστρωσε στον Λουκίνα αλλά ο φορ της Βέροιας από πλάγια στο ανυπεράσπιστο τέρμα σούταρε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία γιατί ήταν μόνος και κοντά και άδεια η εστία εκτός θέσεως ο τερματοφύλακας της Καβάλας 

Η Βέροια είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 44’. Μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Πασά αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. 

Οi φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 45’. Ο Κόκκορης που έφυγε σε γρήγορη αντεπίθεση , μπήκε στην περιοχή της Βέροιας αλλά όταν έφτασε σε θέση εκτέλεσης ο έμπειρος Μαραγκός πρόλαβε και με προβολή  σταμάτησε ” το σουτ και έσωσε το τέρμα της Βέροιας.

Στο β' ημίχρονο όπως είπαμε η Βέροια , μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει και το έκανε πράξη πολύ νωρίς  σημειώνονται δυο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. 

Στο 48’ ο Λουκίνας πριν η Βέροια σκοράρει, έκλεψε από τον Παντεκίδη, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει και τον Κυρίτση αλλά ο τερματοφύλακας της Καβάλας έπεσε και μπλόκαρε.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 53’. Ο Πασάς έκανε την συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο Λουκίνας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. 

Στο 57’ η Βέροια σημείωσε και δεύτερο γκολ. Ο Πόζογλου έστρωσε την μπάλα στον Πασά  στο ύψος της μεγάλης περιοχής, και ο επιθετικός της Βέροιας με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο της Καβάλας και  έγραψε το 2-0.

Μετά το δεύτερο γκολ της Βέροιας, η Καβάλα πίεσε και είχε δυο απειλές, στο 61’ και στπ 63’. Στο 61’ ο Καζαντζίδης έκανε σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Βελλίδης πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 63’ ο Βαλαβανίδης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε εύκολα.

Στο 71’ η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Πόζογλου μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ. Στο 74’ ακυρώθηκε γκολ της Βέροιας, απευθείας φάουλ του Πόζογλου, ως φάουλ του Βεργώνη.

Στο 77’ η Καβάλα απείλησε με σουτ του Γαβριηλίδη μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ. 

Στο 83’ ο Γιαλαμούδης έκανε το γύρισμα, ο Κολλάς έκανε το σουτ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Πάντως αν και υπολείπονται δύο ακόμη αγωνιστικές με Πιερικό εντός και Τρίγλια εκτός οι παίκτες τεχνική ηγεσία και παράγοντες πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη αυτή ως μία νίκη γοήτρου , με το μυαλό πλέον στον προγραμματισμό για την νέα κατηγορία. . 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάουλας (Σάββας, Μποζαντζίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Μαραγκός, Βεργώνης (85’ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας, Καραγιάννης (70’ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85’ Αποστολόπουλος), Λουκίνας (80’ Στάμου).

ΚΑΒΑΛΑ: Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73’ Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης, Θωμαίδης (84’ Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60’ Κολλάς)

Τα αποτελέσματα

Αλμωπός - Πανσερραϊκός      1-0
Πιερικός - ΑΕΠ Κοζάνης         1-1
Βέροια - Καβάλα                     2-0
Ολυμπιακός Β. - Θεσπρωτός 4-2
Απόλλων Πόντου - Τρίγλια (αναβολή)

Βαθμολογία

1. Καβάλα            35
2. Βέροια             34
3. Πανσερραϊκός 28
4. Πιερικός           25
5. Ολυμπιακός Βόλου 25
6. Αλμωπός           17
7. Θεσπρωτός      16
8. Τρίγλια             16
9. Απόλλων Πόντου 14
10. Α.Ε.Π. Κοζάνης    6

* Ο Απόλλωνας Πόντου έχει δυο αγώνες λιγότερα και από ένα Ολυμπιακός Βόλου και Τρίγλια

Επόμενη αγωνιστική

Βέροια - Πιερικός
Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου
Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου
Θεσπρωτός - Αλμωπός
Τρίγλια - ΑΕΠ Κοζάνης

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο Γιοβάνοβιτς;

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο...

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Euro, αφού...

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα ώρα έναρξης στα ματς

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα...

Εντός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου οι δύο...

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας, πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρεια!

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας,...

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι και μαθηματικά η φετινή...

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη Χρυσούπολη

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη...

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Μέγας...

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική κατηγορία

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική...

Συνεχίστηκε σήμερα, με τα παιχνίδια της 28ης...

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας...

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή, ισόπαλη στο Μακροχώρι η Νάουσα!

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή,...

Συνεχίστηκε  με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής,...

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και Ζαζόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και...

Δείτε τις δηλώσεις των δύο προπονητών, Γιώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...