Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης

Απάντηση της Δημοτικής Παράταξης "Κοινός Τόπος" στην τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας για τις εκκαθαρίσεις: «Κρυστάλλινος» και «ξεκάθαρος» ο Κος Καρανικόλας

 Ευτυχώς που υπάρχει κι ο γραπτός λόγος και μαθαίνουμε τις απόψεις σας Κε Καρανικόλα. Το θλιβερό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως δεν έχετε αντιληφθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί την επιτομή του δημοσίου λόγου στην πολιτική ζωή της πόλης μας. Όχι οι συνεχείς ανούσιες επικοινωνιακές σας τακτικές.

Με λύπη διαπιστώνουμε πως ο Κος Καρανικόλας επιλέγει να μην απαντήσει στα ουσιαστικά και καίρια θέματα που θέσαμε με την επιστολή μας.

Μιλάει για μάσκες ο άνθρωπος ο οποίος φόρεσε το προσωπείο του νέου στις εκλογές του 2019, τη στιγμή που στηρίχτηκε για την εκλογή του από τους τοπικούς εκπροσώπους της οπισθοδρόμησης. Δυο χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είναι τελικώς ο ίδιος θιασώτης εκείνης της μικροπολιτικής τακτικής που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή μετά τη μεταπολίτευση.

Τελευταία έχει χαθεί και εκείνη η προφανώς «επίπλαστη» ευγένεια που τον διέκρινε, απευθυνόμενος απαξιωτικά και ειρωνικά απέναντι σε μια γυναίκα με σπουδαία προσφορά στα κοινά της Νάουσας, αλλά και προς άλλους, λίγες ημέρες πριν, που «τόλμησαν» να τον κρίνουν.

Ισχυρίζεται ο Κος Καρανικόλας ότι είχε «κρυστάλλινη» και «ξεκάθαρη» άποψη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα πριν το Συμβούλιο. Αν δεν ήταν Δήμαρχος του δύσμοιρου αυτού τόπου η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και διασκεδαστική. Προφανώς έχει ξεχάσει τις απίστευτες παλινωδίες του, με προεξάρχουσα την προεκλογική και μετεκλογική θέση του στο θέμα των αιολικών.

Μας κατηγορεί για λαϊκισμό διότι η ξεκάθαρη θέση μας αφορούσε την κάλυψη όλων των οφειλών, τολμώντας μάλιστα να πει πως αυτό δεν θα περνούσε από την Αποκεντρωμένη.

Τον ενημερώνουμε ότι έχει επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο και κρίθηκε νόμιμο καθώς και τότε, αλλά και τώρα, εμείς μιλάμε για οφειλές που υφίστανται και έχουν καταγραφεί από τους εκκαθαριστές. Ίσως χρειάζεται κάποιος να του εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ αποτυπωμένων οφειλών, βεβαιωμένων οφειλών και οφειλών που έχουν κριθεί δικαστικά.

Όλες οι οφειλές έχουν καταγραφεί και αποτυπωθεί από τους εκκαθαριστές, ωστόσο κάποιοι δανειστές,  είτε έδειξαν εμπιστοσύνη στον Δήμο Νάουσας, είτε δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τις διεκδικήσουν δικαστικά προκειμένου αυτές να καταστούν τελεσίδικες. Προφανώς δεν φαντάστηκαν πως κάποια στιγμή θα αντιμετώπιζαν τέτοιου μεγέθους αναλγησία.

Στα περί Ισολογισμού του 2019 – ο οποίος κατά τα 2/3 του έτους εκτελέστηκε από τη διοίκηση του Κοινού Τόπου και κατά το 1/3 από την τωρινή διοίκηση – και σε σχετική ερώτηση μας στο  Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κος Καρανικόλας μας απάντησε πως  εγκρίθηκε ο Ισολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή! Δυστυχώς, αυτός που διοικεί σήμερα τον Δήμο δεν γνώριζε πως αυτό που εγκρίνεται από την Οικονομική Επιτροπή είναι ο Απολογισμός του 2019, ενώ ο Ισολογισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο! Περαιτέρω σχόλια για το αν ο κος Καρανικόλας έχει εικόνα των οικονομικών του Δήμου περιττεύει.

Εξακολουθεί να μην έχει απαντηθεί ο λόγος για τον οποίο το 2017 επιφανή μέλη της παράταξης Καρανικόλα σήμερα και μέλη της παράταξης Καραμπατζού τότε, δεν ψήφισαν την αποστολή των εκθέσεων των εκκαθαριστών στις εισαγγελικές αρχές.

Όσον αφορά στην εσκεμμένη αναφορά περί δημιουργίας ομάδας με την επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».  Θα αποτελούσε εξαιρετική τιμή και χαρά για εμάς αν ήμασταν ομάδα με την Κα Ιωσηφίδου, η οποία αποτελεί πραγματικά φωτεινή εξαίρεση στην ένδεια πολιτικού προσωπικού που χαρακτηρίζει σήμερα τον τόπο μας. Περιμένουμε όμως από τον Κο Καρανικόλα να μας πει τι πήγε στραβά και η δική του ομάδα με τον Κο Μύλωνα έληξε τόσο άδοξα και με πολλές αιχμές από την πλευρά του τελευταίου προς το πρόσωπο του.

Δυστυχώς Κε Καρανικόλα, ο μόνος που πλήττει τον Δήμο της Νάουσας είστε εσείς και η πολιτική σας ανυπαρξία. Καλές οι προσωπικές σας φωτογραφίες και αγιογραφίες αλλά με αυτές ο τόπος δεν έχει μέλλον. Αν και όπως έχουν καταλάβει οι συνδημότες μας το μέλλον του τόπου μας είναι πολύ χαμηλά στην προσωπική σας ατζέντα.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...