Και νέος εξοπλισμός του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Και νέος εξοπλισμός του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει το ΕΚΑΒ για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid -19 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» με ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο πλαίσιο της δράσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με μέσα ατομικής προστασίας και με αναλώσιμα είδη, καθώς και με υπηρεσίες απολύμανσης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ήδη έχει διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού. Συνολικά παρείχαμε 35 τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, ενώ στηρίζουμε και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με σειρά πρωτοβουλιών. Επιπλέον εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για να εξοπλίσουμε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής μας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και να τα στελεχώσουμε με επικουρικό προσωπικό, που απασχολείται κυρίως με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ήδη ενισχύσαμε το σύστημα υγείας με νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Η υγειονομική κρίση δεν τελείωσε. Ο κορονοϊός είναι δυστυχώς ακόμη εδώ. Και η δική μας προσπάθεια συνεχίζεται και θα διαρκέσει όσο διάστημα χρειαστεί. Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας ενισχύουμε εκ νέου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, θωρακίζοντας έτσι τη δημόσια υγεία και προστατεύοντας τους διασώστες μας. Με τον εξοπλισμό και τα μέσα που διαθέτουμε στο ΕΚΑΒ, τα στελέχη και το προσωπικό του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με το βέλτιστο βαθμό ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν και ενδεχόμενο νέο κύμα της πανδημίας».

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ αφορά σε:

-Έξι απινιδωτές / monitor.

-Εκατό φορητές φιάλες οξυγόνου με ενσωματωμένο ροόμετρο, χωρητικότητας 2 lit.

-Τριάντα κράνη διάσωσης.

-Δέκα αυτόματοι απινιδωτές (AED).

-Τριάντα παλμικά οξύμετρα.

-Βαθμίδα καπνογραφίας (LP15 EtCO2 upgrade kit), για δύο απινιδωτές/monitor τύπου Stryker (Physio Control) Lifepak 15, που ανήκουν στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ΚΙΜ του Παρατήματος Θεσσαλονίκης.

-Έξι καθίσματα μεταφοράς ασθενούς με ερπύστριες, μηχανικής υποβοήθησης.

-Πεντακόσια ψηφιακά πιεσόμετρα.

-Δυο προπλάσματα εκπαίδευσης φλεβοκέντησης χεριού κατασκευασμένα από σιλικόνη ή μαλακό PVC, με εμφανές φλεβικό δίκτυο.

-Δώδεκα ανθρώπινα ομοιώματα βασικής ΚΑΡΠΑ σε ενήλικες και παιδιά, που αποτελούνται από κορμό και κεφαλή φυσιολογικών διαστάσεων.

-Δυο προπλάσματα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής (ALS) φυσιολογικών διαστάσεων, υφής και χρώματος, που αποτελούνται από κορμό, κεφαλή, άνω και κάτω άκρα.

-Δώδεκα φορητοί εκπαιδευτικοί αυτόματοι απινιδωτές (AED) τύπου Stryker (Physio Control) Lifepak 1000, κατάλληλοι για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη βασική υποστήριξη της ζωής (ΚΑΡΠΑ).

-Μέσα Ατομικής Προστασίας / Αναλώσιμα.

-Υπηρεσίες απολύμανσης ασθενοφόρων οχημάτων (ετήσια).

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, λόγω προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν, για Βαρώσια

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο...

Ερώτηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής...

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας...

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς,...

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί, ανάλογα με το ποσοστό ζημιάς, στα πυρηνόκαρπα Λ. Τσαβδαρίδης: «Η εξέλιξη πιστοποιεί την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων παραγωγών από την Κυβέρνηση»

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί, ανάλογα...

Πόσο θα αποζημιωθούν ανά στρέμμα οι παραγωγοί,...

Δήμαρχος Βέροιας προς Π. Παυλίδη: Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0 ευρώ

Δήμαρχος Βέροιας προς Π. Παυλίδη: Δαπάνη για αγορά...

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης γνωστοποιεί τα...

Τα

Τα "Πόθεν Έσχες" των βουλευτών της Ημαθίας

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα "Πόθεν Έσχες" των...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ -  Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε 42 ειδικότητες

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ - Διετής...

Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, η ηλεκτρονική ...

Ένωση Φοροτεχνικών Ημαθίας: Γιατί χρειάζονται ξεκούραση ΚΑΙ οι λογιστές.... - Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των λογιστικών γραφείων τον Αύγουστο

Ένωση Φοροτεχνικών Ημαθίας: Γιατί χρειάζονται...

Αγαπητοί πελάτες,Το σύστημα για τις φορολογικές...

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Βέροια και Νάουσα - Ποιες περιοχές αφορά

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Βέροια και Νάουσα -...

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...