Τι είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, προ ημερήσιας διάταξης- Στο επίκεντρο η καθημερινότητα και τα προβλήματα των δημοτών

Τι είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, προ ημερήσιας διάταξης- Στο επίκεντρο η καθημερινότητα και τα προβλήματα των δημοτών

Η τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού ήταν η προχθεσινή, της Τετάρτης 21 Ιουλίου, για το δημοτικό συμβούλιο  Βέροιας, εκτός εάν προκύψουν τροποποιήσεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου υπάρχουν αλλαγές σε θέματα έργων και χρειαστεί κάποια έκτακτη τηλεσυνεδρίαση.

 Ο πρόεδρος Άρης Λαζαρίδης  ξεκίνησε  απαντώντας σε καταγγελία Γουλτίδη για την ολοκλήρωση και την παραλαβή της γέφυρας Κούσιου και για έργα που δεν έχουν ακόμα παραδοθεί, λέγοντας ότι θα του δώσει τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες που ζητά.

Πανδημία, ανεμογεννήτριες και έργα

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην άνοδο του αριθμού  των κρουσμάτων κορονοϊού πανελλαδικά και έδωσε στοιχεία για τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Βέροιας, όπου από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου υπήρξε μία σταδιακή μικρή αύξηση. «Είμαστε ωστόσο σε καλό επίπεδο, αλλά πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί διότι είναι το μοναδικό όπλο» πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης, επισημαίνοντας και την ανταπόκριση του δήμου που διέθεσε οδηγό και αυτοκίνητο για τους εμβολιασμούς κατ΄οίκον μετά από αίτημα της 3ης ΥΠΕ. Απάντησε επίσης σε ερώτημα του κ. Μελιόπουλου από προηγούμενη συνεδρίαση, για τις ανεμογεννήτριες, που είναι 7 αυτή τη στιγμή στην Παναγία Σουμελά και 18 στο Ξηρολίβαδο με προοπτική να τοποθετηθούν σε άλλη τοποθεσία ακόμα 18 και ότι η «Αιολική Βερμίου» έχει ολοκληρώσει και θα εγκαταστήσει 25 ανεμογεννήτριες στα όρια του δήμου Βέροιας. Όσο για τα Πιέρια δεν γνωρίζει κάτι…  Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για εγκατάσταση απινιδωτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών. Προς τούτο, υπάρχει μία ψηφιακή πλατφόρμα όπου θα καταγραφούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και του δήμου Βέροιας, ενώ υπογράμμισε τα έργα που μπήκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως τα κοιμητήρια με σειρά μελετών, υδραυλικές, συγκοινωνιακές και μελέτες για γεωλογικά, γεωτεχνικά και περιβαλλοντικά, για την καταλληλόλητα του εδάφους καθώς και την κατασκευή  φράγματος στην περιοχή Τριλόφου.

 Υπενθύμισε τις προσκλήσεις αστικής αναζωογόνησης του Δήμου Βέροιας για αντικατάσταση τάπητα στο ΔΑΚ και μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο στην είσοδο της πόλης που περιμένει χρηματοδότη καθώς και την επίσημη υπογραφή για την  δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού 96 βρεφών στην περιοχή της Κυψέλης. «Το πρόγραμμά μας προχωράει κανονικά, οι κόποι ανταμείβονται και τα εκατομμύρια είναι εκατομμύρια και όχι δήθεν εκατομμύρια», είπε απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις Παυλίδη

Εμβολιασμοί, Κύπρος και συγχαρητήρια…

Η κα Μπατσαρά εκτίμησε ότι είναι πολύ σημαντικό να εγκρίνονται τα έργα που υποβάλλει ο Δήμος, υπενθύμισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της κοινωνικής υπηρεσίας πρόνοιας του δήμου να συνδράμει στον εμβολιασμό κατ΄οίκον, καταδίκασε τα γεγονότα στην Κύπρο και την εισβολή Ερντογάν στα κατεχόμενα και συγχάρηκε καταρχάς την κα Κοτταρίδη και όσους συνέβαλαν στην κατασκευή των έργων της Αρχαιολογίας που εγκαινίασε πρόσφατα η υπουργός πολιτισμού  και στη συνέχεια,  τα παιδιά που με τη βαθμολογία τους κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τα έργα της ΔΕΥΑΒ και τους «ανοιχτούς» δρόμους

Στα έργα της ΔΕΥΑΒ αναφέρθηκε και πάλι ο κ. Παυλίδης χαρακτηρίζοντας ανυπόφορη την κατάσταση στους δρόμους που δεν έκλεισαν ακόμα με πίσσα όπως η Ανοίξεως, λέγοντας ότι δεν πρέπει να διαχωρίζονται οι περιοχές και οι κάτοικοι. «Στην  Ανοίξεως τελείωσε γρήγορα το στρώσιμο πίσσας διότι ήταν μία ευθεία. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός,  το έργο προχωράει πολύ καλά και από Δευτέρα θα πέσει άσφαλτος με σειρά προτεραιότητας, όπως ξεκίνησε το έργο, σε Εμμανουήλ Παππά, Γράμμου και Πίνδου και έτσι τελειώνει αυτό το μαρτύριο για τον κόσμο, με ένα μεγάλο έργο», απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Διαμάντης.

Προτάσεις για αξιοποίηση χώρων στάθμευσης

Ο κ. Μαρκούλης ξεκίνησε με μια ένσταση για την λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με αφορμή πρόσφατη συνεδρίαση όπου απουσιάζει η πλειοψηφία της διοίκησης και χωρίς απαρτία ελήφθη απόφαση για ένα θέμα που αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η παρατήρηση Μαρκούλη έλαβε έκταση και απασχόλησε το Σώμα με ερωτήσεις και αρνητικές τοποθετήσεις κι άλλων συμβούλων για να κλείσει με την τοποθέτηση Τσιφλίδη, προέδρου της Επιτροπής. Εκτενή αναφορά και κριτική για την   συνεδρίαση της Επιτροπής έκανε και ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Επίσης ο κ. Μαρκούλης, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης στη Βέροια επανέλαβε την πρότασή του για  δημιουργία περιφερειακών πάρκινγκ και εκμετάλλευση αύλειων χώρων σχολείων το καλοκαίρι και σχολίασε ότι θα μπορούσε να μπει κι ένα ελάχιστο τέλος στάθμευσης 0,30 λεπτά την ώρα, στους δρόμους με πολλή κίνηση ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι πολίτες. Ο Β. Παπαδόπουλος απάντησε για τις αυλές των σχολείων, ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα να λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης διότι παίζουν παιδιά, αλλά θα το δουν ως πρόταση.

Εξέφρασε τέλος την αντίθεσή του  με τον περιορισμό Τραπεζικών καταστημάτων εκτιμώντας ότι επιβάλλεται  να κρατηθούν κάποια, για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα ταμεία ,κυρίως ηλικιωμένων που  δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

 Υιοθεσία δέντρων και πράσινο στην πόλη

Ο κ. Πυρινός κατέθεσε πρόταση για περισσότερο πράσινο στην πόλη με υιοθεσία δέντρων και αναπτύσσοντας τον συλλογισμό του, με αφορμή και τις  εξελίξεις στην κλιματική αλλαγή, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μια προσπάθεια ανάπτυξης και διατήρησης του αστικού πρασίνου δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός δημοτικού φορέα και μόνο, αλλά πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών, όλων των ηλικιών.

Έτσι, στην ίδια φιλοσοφία με το πρόγραμμα Peritas του δήμου για τα αδέσποτα, κατέθεσε  μια πρόταση που «θα κάνει την πόλη πολύ πιο όμορφη για τους περιπάτους, ελκυστική για τον τουρισμό αλλά κυρίως θα συνδράμει σε ένα πιο υγειές κλιματικό περιβάλλον’, όπως είπε. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «Υιοθεσίας ενός Δέντρου» το οποίο θα είναι σε συνέργεια των Αντιδημαρχιών, Ψηφιακής Πολιτικής που θα στήσει το σχέδιο, του Περιβάλλοντος που θα πρέπει να οργανώσει το δημοτικό φυτώριο, και των Τεχνικών Έργων που θα συνδράμει με τις παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια και θα απευθύνεται σε κάθε δημότη που επιθυμεί να γίνει το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι του, το μαγαζί του, τη γειτονιά του, ακόμη και ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας του, πιο ανθρώπινος. Επίσης πρότεινε να κληθούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, να συνεισφέρουν αναλαμβάνοντας ατομικά το πότισμα, τη φροντίδα του δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του.

«Εμπόδια» δενδροφύτευσης και απροθυμία πολιτών

Για την πρόταση Πυρινού ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα μπορούσε να συμπτυχθεί  με αυτήν του δήμου, αλλά δεν μπορεί να γίνει σε όλα τα πεζοδρόμια λόγω του νόμου περί υποχρεωτικού 1,5 μέτρου ανοιχτής διέλευσης. «Πολλές φορές φυτέψαμε σε ζαρντινιέρες στη Μητροπόλεως και σε όλη την πόλη, αλλά ούτε ένα ποτήρι νερό δε ρίχνει κανείς για να μην μαραθούν. Υπάρχουν συμπολίτες και καταστηματάρχες που φύτεψαν και υιοθέτησαν δέντρα και πράσινο και μετά τα παράτησαν και ζητούν τη συνδρομή του δήμου», πρόσθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

Απουσίες συμβούλων και Κούβα

Ο κ. Βασιλειάδης έθιξε την απουσία συμβούλων που δεν συμμετέχουν στις τηλεσυνεδριάσεις παρότι γι αυτό έχουν εκλεγεί και ο κ. Παλουκίδης αναφέρθηκε στην διαμαρτυρία νεολαίας πολιτικού κόμματος υπέρ του καθεστώτος της Κούβας, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το γεγονός. «Ευτυχώς που οι επίγειοι παράδεισοι τελειώνουν σε αυτό τον πλανήτη», σχολίασε.  

Αναοριοθέτηση

Ο κ. Γουλτίδης θύμισε την  προ ετών εκδήλωση αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου του δήμου Βέροιας και ρώτησε πού βρίσκεται το θέμα. Ο δήμαρχος απάντησε ότι «αν η κα Κονιόρδου το είχε βάλει στο ψυγείο, η κα Μενδώνη το έχει στη βαθιά κατάψυξη». Ρώτησε επίσης και ενημερώθηκε από τον κ. Βοργιαζίδη για τις  προτάσεις που έκανε ο δήμος στην υπουργό πολιτισμού (βλέπε χθεσινό φύλλο).

Για  Φυτειά και Ραχιά

 Για την παιδική χαρά στη Φυτειά που ακόμα περιμένει και για το φωτισμό που χρειάζονται τα νεκροταφεία του χωριού, ρώτησε ο κ. Αγγέλου ενώ ο Βασίλης Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στην Ραχιά η οποία μετά τις 3.00 το μεσημέρι δεν έχει νερό. Ο κ. Διαμάντης απάντησε ότι στη Ραχιά υπάρχει πολύ νερό, ποτέ δεν άδειασε η δεξαμενή, αλλά αυτό το διάστημα δεν υπάρχει πίεση διότι το δίκτυο επεκτάθηκε και οι κάτοικοι ποτίζουν γκαζόν, μπαξέδες, γεμίζουν πισίνες και  βάζουν πιεστικά, για αυτό παρατηρείται αυτό το φαινόμενο το καλοκαίρι. Όσο για την παιδικά χαρά στη Φυτειά ο Βασ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι θα έρθει η σειρά της μόλις παραδοθεί αυτή του Δασκίου. Για το φωτισμό στα κοιμητήρια της Φυτειάς ο αντιδήμαρχος είπε ότι υπάρχει δυστυχώς ένα πλέγμα διαφορετικών υπηρεσιών (όπως η ΔΕΗ και άλλοι φορείς) που απαιτούν κάποιες διαδικασίες όσο κι αν ο Δήμος θέλει να μπουν φώτα…

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης απαντώντας στην αναφορά του Β. Στεφανόπουλου για λακκούβες που έμειναν στο δρόμο της Ραχιάς από προηγούμενα έργα, είπε ότι η υπηρεσία διέθεσε μία παλέτα ψυχρής ασφάλτου το χειμώνα και στη συνέχεια θα δουν τι υπόλοιπα υλικά υπάρχουν και θα καλύψουν όλες τις λακκούβες.

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης πρότεινε πιο συχνές τηλεδιασκέψεις του Σώματος και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος, ακόμη και μέσα από τις εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, ώστε να προτείνεται στον κόσμο να εμβολιαστεί.

Δεν ιδιωτικοποιούνται τα απορρίμματα

Ο Γιάννης Τσαναξίδης αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο 47 χρόνια πριν και είπε ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσει ο αγώνας κατά της προσπάθειας νομιμοποίησης των κατεχομένων της Κύπρου. Έκανε επίσης αναφορά και  στη διαχείριση απορριμμάτων στο πλαίσιο της πολιτικής  ιδιωτικοποιήσεων, για να λάβει τη διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Β. Παπαδόπουλου, ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από το Δήμο, να ιδιωτικοποιηθούν τα απορρίμματα και η καθαριότητα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Για τα φαινόμενα γυναικοκτονίας

Στα φαινόμενα γυναικοκτονίας στάθηκε  η αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα και ενημέρωσε για τις ενέργειες του δήμου να ενισχύσει το ρόλο και τη θέση της γυναίκας και για το νέο εθνικό σχέδιο δράσης ισότητας φύλων το οποίο τέθηκε ήδη σε διαβούλευση από την κυβέρνηση. Χρήσιμες και ανακουφιστικές για  τους αθλητές χαρακτήρισε τις εξωραϊστικές παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και συμφώνησε με την πρόταση Πυρινού για υιοθέτηση δέντρων από τους πολίτες.

Η εμπειρία Λυκοστράτη από τον κορονοϊό

Την προσωπική του εμπειρία από τον κοροναϊό μετέφερε ο Βασ. Λυκοστράτης υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν ήταν εμβολιασμένος μπορεί να μην περνούσε ελαφριά τη νόσο  και ένθερμα υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα εμβολιασμού από όλους. Μιλώντας για τα εγκαίνια της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο αρχαιολογικό Μουσείο και στην Βεργίνα καθώς και για το πολυκεντρικό μουσείο που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, εξήρε την συμβολή τους στον τουρισμό της περιοχής και ευχαρίστησε δημόσια την κα Κοτταρίδη και όλους τους συντελεστές.

Ο κ. Τσιφλίδης εξάντλησε την τοποθέτησή του στο θέμα της επιτροπής ποιότητας ζωής, στην απαρτία και την απόφαση που ελήφθη λέγοντας πως δόθηκε μία παράταση στην επιχείρηση λόγω των συνθηκών όπως κάνουν και με άλλες επιχειρήσεις, χωρίς να σημαίνει τίποτα άλλο και οτι η απουσία τους ήταν δικαιολογημένη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Ασλάνογλου απαντώντας  για την συμμετοχή του δήμου στις εκδηλώσεις για τους σιδηροδρόμους τόνισε πως ήταν εκδήλωση με πανελλαδικό χαρακτήρα και με συμμετοχή και άλλων δήμων και φορέων και όχι μόνο της Βέροιας, η οποία από την πλευρά του Δήμου έδωσε  το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ψηφιακή αναβάθμιση

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης ενημέρωσε για την συμμετοχή του σε συνέδριο που έγινε στην Κόρινθο όπου μίλησε για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου προς τους πολίτες και ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Γουλτίδη για το πρόγραμμα Ίριδα του δήμου. Στην τελική φάση, είπε επίσης, βρίσκεται και η νέα εφαρμογή για τα αιτήματα των πολιτών  και της επικοινωνίας τους με τον Δήμο.

Απινιδωτές σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Προβληματισμένος με την  δυναμικότητα της συγκέντρωσης στην Πλατεία Δημαρχείου κατά των εμβολίων δήλωσε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος και αναρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να είχε εξαντλήσει με όλα τα μέσα την ενημέρωση για να πείσει τους πολίτες. Για τους απινιδωτές στο Φιλίππειο και στο ΔΑΚ πρότεινε να υπάρχουν παράλληλα και κάποιοι να τους χειρίζονται, π.χ. ένας γιατρός και να εκπαιδευτεί το προσωπικό. Επ αυτού ο κ. Τσιούντας πρόσθεσε ότι 52 σπουδαστές του ΕΠΑΛ πήραν πιστοποίηση για τη χρήση απινιδωτών και όταν έρθει η ώρα μπορούν να αναλάβουν.

 

Ο κ. Θανάσης Δέλλας συγχάρηκε τον Νίκο Μπράντη, τον συντοπίτη τους από τα Πιέρια για το χρυσό μετάλλιο στο δίσκο και το ασημένιο στη σφαίρα, στους πανελλήνιους αγώνες ΑΜΕΑ και ευχαρίστησε το συγκρότημα Μπούσουλα, τον Κώστα Ρίζο και όσους συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης των κατοίκων, απέναντι στις προθέσεις του Δημοσίου να διεκδικήσει ποσοστό του Αγροκτήματος  Ριζωμάτων.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρης Πυρινός ενημέρωσε για τις δράσεις του θεάτρου, τη συμμετοχή του στα εγκαίνια της ΕΦΑ  και για το σχολείο σκηνοθεσίας.

 Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...