Απάντηση Παυλίδη στον Δήμαρχο Βέροιας για το Γυμνάσιο Τσαλέρα

Απάντηση Παυλίδη στον Δήμαρχο Βέροιας για το Γυμνάσιο Τσαλέρα

Απάντηση στον δήμαρχο Βέροιας αναφορικά με το κτήριο Τσαλέρα δίνουν Παύλος Παυλίδης και ‘Συνδημότες’. Συγκεκριμένα αναφέρουν :                               

 "κ.Δήμαρχε

Διαβάζοντας την απάντηση σας εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του Δήμου ή αν ασχολείστε μόνο με μικροπολιτικά προεκλογικά οφέλη. Το σίγουρο πλέον είναι ότι συνεχίζεται να ξηλώνεται ο «μανδύας της χρηστής διαχείρισης» σας.

Αφού σας θυμίσω ότι είμαστε υπέρμαχοι της ανταλλαγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου με το Δημαρχείο, μέσα όμως από διαφάνεια και συγκροτημένες κι ολοκληρωμένες προτάσεις, σας υπενθυμίζω την πρόταση μας.

Σας προτείναμε να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα ολοκληρώσει την μελέτη του φακέλου, που θα έλθει στο σώμα για έγκριση και που θα αφορά την πραγματική εικόνα και αξία του οικοπέδου- κτιρίου που γνωρίζουμε όλοι ως "Γυμνάσιο Τσαλέρα".

Σας προτείναμε πέραν του πιστοποιημένου εκτιμητή της αξίας του οικοπέδου-κτιρίου, να συσταθεί μια ομάδα επιστημονικού προσωπικού του Δήμου μας, που θα ερευνήσει την γενική κατάσταση του κτιρίου και θα δώσει την δική της εκτίμηση για αυτό και για το οικόπεδο, με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ορίζει η πολιτεία. Φυσικά και επειδή θα προχωρήσουμε στην αγορά με προοπτική να λειτουργήσει σχολείο, θα πρέπει να μας απαντήσουν αν είναι κατάλληλο για τέτοια χρήση, αν χρειάζονται παρεμβάσεις και ποιας αξίας και μήπως είναι εντελώς ακατάλληλο και θα πρέπει να κατεδαφιστεί. Αντιλαμβάνεστε πιστεύω ότι κάθε εκδοχή διαφοροποιεί το τίμημα.

Σας προτείνουμε επιπρόσθετα την εξέταση του χώρου από ανθρώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες ενός σχολείου του μέλλοντος και το εάν το κτίριο αυτό είναι σε θέση να ανταποκριθεί σ΄ αυτές. Στα πλαίσια αυτά σας προτείνουμε στην διαμόρφωση άποψης, να καλέσουμε τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στο σχολικό αυτό κτήριο και που "έζησαν" τον χώρο και γνωρίζουν εν τοις πράγμασι την κατάστασή του.  Η Διευθύντρια και ο σύλλογος εκπαιδευτικών που τελευταίοι λειτούργησαν στον χώρο, θα μας έδιναν αν είχαν την καλοσύνη να αποδεχτούν την πρόσκληση, πολύτιμες πληροφορίες. Το ίδιο χρήσιμη είναι και η άποψη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της περιόδου εκείνης, που έχουν ιδίαν αντίληψη για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Δίπλα τους θα ήταν χρήσιμο να κληθεί και ο πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας αξιότιμος κ. Σοφιανίδης με την διπλή ιδιότητα (πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας και εκπαιδευτικού με εμπειρία δεκαετιών και πρώην συνεργάτη σας) που ασχολήθηκε με το θέμα.

Οι απόψεις όλων αυτών θα είναι η πραγματική "συναίνεση" που ευαγγελίζεστε, χωρίς να γνωρίζετε το ακριβές περιεχόμενο. Αυτό που υπονοείτε σεις λέγοντας "συναίνεση",  είναι η γνωστή στον χώρο πολλάκις συνενοχή...

Όλα τα ανωτέρω είναι τόσο απλά που εφαρμόζονται ακόμα και σε ιδιωτικές αγοραπωλησίες. Συνηθίζεται πριν αγοράσει κάποιος κάτι συγκεκριμένο, να ρωτάει έναν πολιτικό μηχανικό να δει το κτίσμα πριν την αγορά και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ποτέ δεν στέλνει μόνο έναν εκτιμητή να του πει την τιμή. Ιδίως όταν είναι κτίσμα του 1959 και αχρησιμοποίητο εδώ και καιρό!  

 Όλα δεν μπορούν να γίνουν "Γέφυρα Κούσιου", ούτε να φορτωθούν στις πλάτες του Δήμου για την πολιτική σας επιβίωση. Μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Μας ενδιαφέρει άμεσα η καταλληλότητα ή το ακατάλληλο του κτίσματος και το κόστος επιδιόρθωσης του.

Είναι εύλογη πλέον η ερώτηση. Γιατί αρνείστε την διεξοδική έρευνα αξίας του "αντικειμένου"; Έχετε ήδη συμφωνήσει και φοβάστε ότι περαιτέρω έρευνα πιθανόν να χαλάσει το deal;

Και τέλος εντελώς άσχετα στην ανακοίνωση σας, ρωτάτε και πάλι (πολύ συχνά τελευταία!) αν θα με στηρίξει κάποιο κόμμα ή αν θα κατέβω υποψήφιος. Το καταλαβαίνουν πλέον όλοι ότι φοβάστε από μια ενοποίηση δυνάμεων η οποία απειλεί το πολιτικό «μέλλον» σας. Σας το ξαναλέω. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τουλάχιστον φύγετε αξιοπρεπώς, μην φορτώνοντας τον Δήμο με πρόσθετα βάρη. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά την επομένη μέρα θα έχουν την τύχη σας.

Ίσως όμως το ερώτημα που θα πρέπει να βάλετε στον εαυτό σας με βάση την αποτυχημένη σας εξαετία, είναι το αν θα αποφασίσετε σεις να διευκολύνετε με την μη συμμετοχή σας, την ανάδειξη ενός άλλου υποψηφίου της ομάδας σας με νέο όραμα ή αν εγωιστικά και αλαζονικά, που είναι και το πιθανότερο, επιμείνετε θυσιάζοντας τους συνεργάτες σας.

Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι τον κύκλο σας τον έχετε κάνει. Φτάνει. Δυστυχώς για εσάς, κανένας Δήμος δεν πρέπει να προσφέρεται για την επαγγελματική  αποκατάσταση κάποιων, αλλά ούτε και η μονιμότητα είναι φρόνιμη. Αρκετοί ότι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Το επίπεδο του Δημοτικού  Συμβουλίου σε μια περήφανη πόλη όπως αυτή το έχετε κατεβάσει πολύ χαμηλά. Και δεν μας αξίζει."

 Παύλος Παυλίδης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

"Συνδημότες"

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...