ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1: Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών

ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ - ΣΕΛΙ 5-1: Αγώνας ποδοσφαίρου ηλικίας 15-20 ετών

Υπάρχει παράδοση να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στα βλαχοχώρια του Αν. Βερμίου (Σέλι - Ξηρολίβαδο - Κουμαριά).

ρεπορτάζ: Τσιαμήτρος Κ. Γιάννης

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο αγαπητό αυτό άθλημα την περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι Βεργιώτες - και όχι μόνο - ανεβαίνουν στα παραθεριστικά και κτηνοτροφικά αυτά χωριά για να απολαύσουν τη δροσιά και τις πολυποίκιλες χάρες του βουνού.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν/έχουν οι αγώνες παλαιμάχων versus νέων, οι οποίοι γινόταν και γίνονται με πάθος και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε όλη αυτή την ευχάριστη και αθλητική διαδικασία. Μάλιστα στο Σέλι για πολλά χρόνια έχει καθιερωθεί ο εντυπωσιακός αγώνας Μαρουσιάνων (κάτω χωριό) και Ναπαρτιάνων. Προσωπικά είχα την τύχη να αγωνιστώ με χαρά στο παρελθόν και ως νέος ποδοσφαιριστής και ως παλαίμαχος σε τέτοιους αγώνες.

Έτσι και φέτος οι νέοι του Ξηρολιβάδου, σε ηλικίες μέχρι των 20 ετών συμμετείχαν σε αρκετά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, τόσο στο δικό τους χωριό, όσο και στο Σέλι και στην Κουμαριά.

Την Παρασκευή το απόγευμα (13-8-2021)  οι Ξηρολιβαδιώτες νέοι ποδοσφαιριστές, ηλικίας 15-20 ετών, υποδέχτηκαν τους αντίστοιχους  Σελιώτες.

Η ομάδα του Ξηρολιβάδου έπαιξε με τους παρακάτω:

Τάσος Αδαμίδης, Στέφανος Χατζηαντωνίου, Σταύρος Χατζηκυριακίδης, Παύλος Κετόγλου,  Κώστας Τσιαμήτρος, Νίκος Φουρκιώτης, Γιώργος Ντέλλας, Κώστας Ντέλλας, Μανώλης Τσιάρας, Αντώνης Μπλατσιώτης, Γιάννης Γκούμας, Γιάννης Βαρακλής και Δημήτρης Καφές.

Τα γκολ των Ξηρολιβαδιωτών πέτυχαν οι: τρία (3) ο Στέφανος Χατζηαντωνίου, ένα (1) ο Τάσος Αδαμίδης και ένα (1) ο  Σταύρος Χατζηκυριακίδης.

Ζητώ συγνώμη, γιατί δεν μπόρεσα να σημειώσω τα ονόματα και το γκολ των παικτών του Σελίου.

Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές εντάσεις, σε καθαρά σε αθλητικά πλαίσια, με σωστή αγωνιστικότητα και συμπεριφορά και των δυο ομάδων. Η κατοχή της μπάλας ήταν ισορροπημένη, με τις  ευκαιρίες  για γκολ, ωστόσο,  να γέρνουν προς την ομάδα του Ξηρολιβάδου (γιαυτό, άλλωστε, οι Ξηρολιβαδιώτες επέτυχαν τα περισσότερα γκολ).

Στο πέρας του παιχνιδιού όλοι οι παίκτες αλληλοχαιρετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι ότι και ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και ότι οι νέοι υπόσχονται με την συμπεριφορά τους ένα καλύτερο μέλλον στον πολιτισμό και την κοινωνία μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις μικρότερες ηλικίες, οι Ξηρολιβαδιώτες κέρδισαν μέσα στο Σέλι με σκορ 4-1 και έχασαν από τους Σελιώτες μέσα στο Ξηρολίβαδο με σκορ 4-3.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...