ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η υλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για 27.713 ανέργους

Ξεκινά η υλοποίηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για 27.713 ανέργους

Την άμεση υλοποίηση τριών νέων προγραμμάτων απασχόλησης που προσφέρουν ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας για 27.713 ανέργους, κόστους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, σε εφαρμογή του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας» (συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας 443.474 ανέργων) που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

«Ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για στοχευμένες κατηγορίες ανέργων. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Τα τρία νέα προγράμματα: 

Ειδικότερα, οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφηκαν, αφορούν τα παρακάτω προγράμματα: 

1. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. 

Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ. 

2. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ” και “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. 

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. 

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

3. «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ), το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). 

Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, (www.oaed.gr) όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...