Αλλαγές υπουργών και υφυπουργών κυρίως στα «μέτωπα» Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού

Αλλαγές υπουργών και υφυπουργών κυρίως στα «μέτωπα» Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού

Ορκίστηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα δέκα νέα μέλη της κυβέρνησης. Η τελετή ξεκίνησε με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Ωραιών κ. Φιλόθεο, ο οποίος τέλεσε και την ορκωμοσία.

Πολιτική «εμπλοκή» με Αποστολάκη

Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένουν οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μετά την άρνηση, παρά την αρχική του αποδοχή, του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει την θέση του υπουργού στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Θεοδωρικάκος) θα διατηρήσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό θα έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Με μια σκληρή ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου απαντάει στον Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος δεν αποδέχθηκε την πρόταση υπουργοποίησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει πως «ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του».

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν χθες είναι οι εξής:

1. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

2. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.

3. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.

4. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

5. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

6. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.

7. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

8. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

9. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.

10. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Αντιδράσεις κομμάτων – Ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος απασχόλησαν παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τη συζήτηση, σήμερα, στην Ολομέλεια, των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

«Αλήθεια, κύριε υπουργέ; Ο Θανάσης Πλεύρης υπουργός Υγείας; Να σας διαβάσω τι έλεγε πριν από λίγα χρόνια; «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ». Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Υγείας; Δεν υπάρχει όρκος του Ιπποκράτη, δεν υπάρχει ανθρωπισμός, δεν υπάρχουν διεθνείς συνθήκες και βάλατε αυτόν τον άνθρωπο υπουργό Υγείας;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το ΚΙΝΑΛ

Για πρώτη φορά, η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που ούτε ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει, αφού είναι δέσμιος των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματός του, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και παρατήρησε: «Στην πραγματικότητα, τα πρόσωπα δεν αποτελούν το πρόβλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει ένα υπερσυγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό «επιτελικό» μοντέλο διακυβέρνησης που καταγράφει πλέον μόνο αποτυχίες. Αποτυχίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της στην οικονομία. Τα δύσκολα για τον κ. Μητσοτάκη μόλις άρχισαν».

Το ΚΚΕ

Κυβερνητικός τραγέλαφος, με την «υπουργοποίηση» Αποστολάκη, παραπέμπει σε παρασκηνιακό παζάρι που, ανεξάρτητα απ’ την όποια εξέλιξή του, δεν αλλάζει την ουσία, δηλαδή τη δυνατότητα μετακίνησης υπουργών και προσώπων απ’ το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής τους συναντίληψης, που συνυπάρχει με μικροπολιτικές κόντρες και ίντριγκες των ανθρώπων του κατεστημένου», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ.

Η «Ελληνική Λύση»

«Πού είναι ο δομικός ανασχηματισμός, που τα συντονισμένα ΜΜΕ μάς έλεγαν προχθές ότι θα αλλάξουν και ότι θα πάρει κεφάλια; Δύο κεφάλια πήρε, του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Αυτά έκανε. ‘Αρα, λοιπόν, είναι μια ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας. Όπως κάηκε η Ελλάδα, κάηκε και το επιτελικό σας κράτος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης.

Το ΜέΡΑ25

«Αυτός μόνο ριζικός και δομικός ανασχηματισμός δεν είναι, είναι ένα απλό ανακάτεμα της τράπουλας», σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε δει ουσιώδεις αλλαγές. Και βεβαίως ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε, ο κ. Πλεύρης ήρθε. Εδώ είμαστε, θα δούμε πόσο ακόμη περισσότερο θα οξυνθεί η πόλωση, πόσο ακόμη περισσότερο θα αυξηθούν, θα ενισχυθούν τα διχαστικά μέτρα».

Η επιλογή του κ. Πλεύρη στον πολύ κομβικό τομέα της υγείας μόνο τυχαία δεν είναι. Και βεβαίως είναι επιλογές που ικανοποιούν όλα τα συστήματα και τις πτέρυγες της Νέας Δημοκρατίας, είπε η κ. Αδαμοπούλου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή  το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε χθες...

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για τον Ιανουάριο - Σε ποιους κλάδους αφορούν οι αναστολές εργασίας

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων...

Δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και...

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΒΙΑΙΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ «Τελευταία Υπόμνηση»

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΒΙΑΙΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ...

Από το πολιτικό γραφείο του Δρ.Πρόδρομου Εμφιετζόγλου,...

Αυγή: Τίτλοι τέλους για το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας - Κλείνει μετά από 70 χρόνια

Αυγή: Τίτλοι τέλους για το καθημερινό φύλλο της...

Συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας τις τελευταίες...

ΕΟΔΥ – Σχολεία: Νέες οδηγίες – Τι ισχύει για θετικό self test, καραντίνα, στενές επαφές

ΕΟΔΥ – Σχολεία: Νέες οδηγίες – Τι ισχύει για θετικό self...

Οδηγό με όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για τα Self Test,...

Εμβολιασμός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση – Ποιους αφορά

Εμβολιασμός: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση – Ποιους αφορά

Εμβολιασμός: Έδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή...

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον...

Για 15 ημέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το...

Ποιες e-αποδείξεις προσφέρουν επιπλέον έκπτωση φόρου και «διπλά» έξοδα

Ποιες e-αποδείξεις προσφέρουν επιπλέον έκπτωση φόρου...

Ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση στο φόρο, ως κίνητρο για τον...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.@@ads-307@@Για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου και του...