Έξι ΠΑΕ της SL2 κατά του Αστέρα Βλαχιώτη

Έξι ΠΑΕ της SL2 κατά του Αστέρα Βλαχιώτη

«Έσκασε» βόμβα στην Super League 2 καθώς Ρόδος, Επισκοπή, ΟΦΙ, Αιγάλεω, Καλαμάτα, και Διαγόρας Ρόδου έκαναν καταγγελία στην ΕΠΟ για τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Ο λόγος; Ότι η εν λόγω ομάδα της Λακωνίας, κάνει μεταγραφές άνω των 25 ετών, παρότι δεν έχει πάρει αδειοδότηση και δικαιούται τρεις προσθήκες άνω των 25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Ε.Π.Ο.)
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας, με την επωνυμία «ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ CITY 1931 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στο Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού αρ.286-288 με Α.Φ.Μ.: 997401353/ Φ.Α.Ε. Αθηνών, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.» και το διακριτικό τίτλο «Α.Σ. ΡΟΔΟΣ ΠΑΕ », που εδρεύει στη Ρόδο, επί των οδών Καισαρείας και Κλαυδίου Πέππερ με Α.Φ.Μ. 996802396/Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1905 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Ρόδο, Κυκλάδες, Πλ. Διαγόρα αρ. 1, με ΑΦΜ 997089930 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία « ΠΑΕ ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ2019», που εδρεύει στην Καλαμάτα, επί της οδού Φραντζή αρ.14, με Α.Φ.Μ.:997008684/ Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, νομίμως εκπροσωπούμενη.
Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Επισκοπή Ρεθύμνης, με Α.Φ.Μ.: 997429699 / Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου, νομίμως εκπροσωπούμενη.
Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Ιεράπετρα Αγίου Νικολάου Κρήτης, οδός Μιχ. Κοθρη αρ. 19, με ΑΦΜ 996982890 Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου και εκπροσωπείται νόμιμα, ofi1970pae@gmail.com.

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο ΕΠΟ
Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Φιλιππούση Iάκωβου
Διευθυντή Αδειοδότησης κ.Δημητρίου Γεώργιου
Προϊστάμενο Τμήματος Δελτίων κ.Κορκόδειλο Παναγιώτη
Πρόεδρο Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών κ.Διακοφώτη Παναγιώτη
Κοινοποιούμενη: Πρόεδρο της Super League 2 κ. Λεουτσάκο Λεωνίδα και σε όλους τους Προέδρους των ΠΑΕ της Super League 2.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Από σωρεία δημοσιευμάτων τα οποία έχουν απροκάλυπτα δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ και παρά το γεγονός ότι δεν της χορηγήθηκε αδειοδότηση από την ΕΠΟ για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, αν και είχε εντός της τασσομένης εκ του κανονισμού αδειοδότησης προθεσμίας καταθέσει φάκελο από το περιεχόμενο του οποίου προέκυψε, ότι δεν πληρούνταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για την χορήγηση της αδείας, έχει προβεί σε μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο των ποινών που προβλέπονται από τον Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ, για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Το γεγονός αυτό, το οποίο συμβαίνει με τη δική σας ανοχή και αποδοχή επιφέρει πλήρη ανισονομία μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία της Football League κατά την περίοδο 2020-2021, ενισχύοντας στο έπακρο τον αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς νομιμοποιείτε την παρανομία και ενισχύετε την εκδήλωση παράτυπων ενεργειών.

Ο οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός περί ύπαρξης νομιμότητας στην εγγραφή των ποδοσφαιριστών αυτών, που απαγορεύεται να ανήκουν στο δυναμικό της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, είναι φαιδρός και έωλος, καθώς η ανωτέρω ΠΑΕ ουδέποτε, δήλωσε συμμετοχή στη Γ’Εθνική κατηγορία Ανδρών Ποδοσφαίρου για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, ούτε τέθηκε σε εκκαθάριση ή σε λύση της εταιρίας της, όταν μάλιστα στις 15-07-2021 κατάθεσε πλήρη φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με εγγυητική επιστολή, συνεπώς και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δύναται να μετέρχεται αθέμιτα, μεροληπτικά και προσχηματικά μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί προνομιακά στο ζήτημα των μεταγραφών, ωσάν να προέρχεται από την κατωτέρω ερασιτεχνική κατηγορία.

Εξ αυτού του λόγου, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ κινούμενη εκ του πονηρού και χωρίς νόμιμο έρεισμα, αλλοιώνει το χαρακτήρα του πρωταθλήματος για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Νότιο Όμιλο της διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Συνεπώς, βάσει του ν.4809/2021 ο οποίος κατήργησε την Football League κατηγορία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση από την ΕΠΟ για την περίοδο 2021-2022, εντός της τασσομένης εκ του κανονισμού αδειοδότησης προθεσμίας, είναι πασίδηλο ότι στην ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ έχουν επιβληθεί οι περιορισμοί και οι ποινές της μη χορήγησης αδείας, ήτοι η απαγόρευση μεταγραφών άνω των 25 ανεξαρτήτως ιδιότητας και υπηκοότητας εκτός από τρεις (3) ποδοσφαιριστές.

Παρά τα ανωτέρω και το καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών με τους ως άνω όρους, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ, έχει ήδη αποκτήσει παράτυπα, 8 ποδοσφαιριστές οι οποίοι υπάγονται στους ανωτέρω περιορισμούς, καθώς φημολογείται έντονα, ότι το σύστημα μεταγραφών της ΕΠΟ, είχε ανοίξει παράτυπα για την έκδοση δελτίων των ποδοσφαιριστών αυτών.
ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Ως ΠΑΕ έχουσες άμεσο έννομο και ενεστώς συμφέρον, σας εφιστούμε την προσοχή σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθεί ή ακολούθησε η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, σχετικά με την απόκτηση ποδοσφαιριστών οι οποίοι παράτυπα αποκτήθηκαν, θίγοντας ανεπανόρθωτα τα αγωνιστικά συμφέροντα των ομάδων μας και αλλοιώνοντας κατάφωρα το χαρακτήρα του πρωταθλήματος, καταλύοντας βασικές αρχές του αθλητικού δικαίου και του γενικών κανόνων του κοινού δικαίου.
Σας καλούμε, όπως πάραυτα, ο καθένας με τη δική του ιδιότητα επιληφθεί του ζητήματος αυτού, προκειμένου να πατάξει οποιουδήποτε είδους παρατυπία τελέσθηκε ή θα τελεσθεί από την ανωτέρω ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, ειδικότερα να μας ενημερώσετε για το ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτήσει δελτία, να μας γνωστοποιήσετε την ηλικία τους και την υπηκοότητας τους και να ανακαλέσετε τα δελτία των ποδοσφαιριστών που υπάγονται στις απαγορεύσεις και ποινές του Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων και αρχών για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και την αποκατάσταση οποιασδήποτε θετικής ή αποθετικής ζημίας ήθελε υποστούμε από τις ανωτέρω παράνομες και παράτυπες ενέργειες της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.

Οι εξωδίκως δηλούσες ΠΑΕ, 09-09-2021
1)Για την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931
Ο Πρόεδρος
2) Για την Α.Σ. ΡΟΔΟΣ ΠΑΕ
Ο Πρόεδρος
3) Για την Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1905 ΠΑΕ
Ο Πρόεδρος
4)Για την ΠΑΕ ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2019
Ο Πρόεδρος
5)Για την ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΑΕ 2019
Ο Πρόεδρος
6)Για την ΠΑΕ ΟΦΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970
Ο Πρόεδρος».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση του ΔΣ και... χορηγός στην Super League 2

Συνεδρίαση του ΔΣ και... χορηγός στην Super League 2

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00, θα πραγματοποιηθεί...

Οι 30 που πήραν το «ΟΚ» και η εκκρεμότητα

Οι 30 που πήραν το «ΟΚ» και η εκκρεμότητα

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εξετάσει...

Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής. Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΟΚ ο Μανούχος

Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής. Αστέρας...

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές όλων των...

Η ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του Πέτρου Γιακουμάκη.

Η ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του Πέτρου...

Τελικά ανακοινώθηκε όπως είχαμε γράψει και χθες ο...

ΕΠΣ Ημαθίας  Ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλήματος & Κυπέλλου για τους προπονητές

ΕΠΣ Ημαθίας Ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλήματος...

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ....

Νίκησε 0-1 η Βέροια στον Μακεδονικό . Σκόρερ ο Πασάς στο 80'.

Νίκησε 0-1 η Βέροια στον Μακεδονικό . Σκόρερ ο Πασάς στο...

Φιλική νίκη επί του Μακεδονικού σημείωσε η Βέροια. Με...

Στις 3 Οκτωβρίου το φιλικό ΑΕΛ- Βέροια

Στις 3 Οκτωβρίου το φιλικό ΑΕΛ- Βέροια

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΑΕΛ το φιλικό παιχνίδι...

Παίρνουν αδειοδότηση οι ΠΑΕ της περσινής Football League

Παίρνουν αδειοδότηση οι ΠΑΕ της περσινής Football League

Μια ενδεκάδα ομάδων που προβιβάστηκαν στη Super League 2 από...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...

Μόνος του ήταν στην τελευταία στιγμή της ιστορίας της βασίλισσα του βορρά ο προπονητής της Βέροιας  Τολης Τερζής  με τον βοηθό του Γιάννη Μανζιαρίδη τούς  οποίους  χαιρέτησαν οι παίκτες μάζεψαν τα πράγματα...