Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Ψηφιακή Μάθηση - Οι γυναίκες ενημερώνονται»

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Ψηφιακή Μάθηση - Οι γυναίκες ενημερώνονται»

Με ιδιαίτερη επιτυχία το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Βέροιας, Συντονιστής του Ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ «ClosingtheGaps» (2020-1-EL01-KA204-079224) διοργάνωσε το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Ψηφιακή Μάθηση - Οι γυναίκες ενημερώνονται», την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εκπαιδευτικό εργαστήρι έλαβε χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Στο εργαστήρι συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των οργανισμών εταίρων του έργου: ASOCIATIA A.S.E.L. RO της Ρουμανίας, STANDO LTD της Κύπρου, Ινστιτούτο Προώθησης και Πιστοποίησης Προϊόντων Αγροδιατροφής της Βέροιας και FUNDACJA AUTOKREACJA της Πολωνίας.


Το έργο «Closing the Gaps» στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων άνεργων γυναικών για να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας, καθώς σύμφωνα με μελέτες εμπειρογνωμόνων, οι άνεργες γυναίκες, ειδικά αυτές που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα (φτωχές απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, πρόσφυγες, μειονοτικές ομάδες, νέες γυναίκες από διαφορετικές πολιτιστικές ομάδες), έχουν λιγότερες πιθανότητες να απασχοληθούν ή να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις.


Εισηγήτρια του εκπαιδευτικού εργαστηρίου η κα Φένια Πλιάτσικα από το Ινστιτούτο Προώθησης και Πιστοποίησης Προϊόντων Αγροδιατροφής που εκπαίδευσε τους συμμετέχοντες στις δημοφιλείς ψηφιακές δεξιότητες για την αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με λογισμικά παραγωγικότητας , το web 2.0 και εξοικειώθηκαν με τη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής και επιχειρηματικής δικτύωσης, αλλά και με τη δημιουργία ιστοτόπων.


Οι εταίροι που παρευρέθηκαν από το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Βέροια, να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.


Τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων θα παρευρεθούν στη Ρουμανία για το δεύτερο εκπαιδευτικό εργαστήρι του έργου «ClosingtheGaps».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες ταινίες στον Κινηματογράφο ΣΤΑΡ για όλη την οικογένεια - Από 20-26/1/22

Νέες ταινίες στον Κινηματογράφο ΣΤΑΡ για όλη την...

SING 2- ΤΡΑΓΟΥΔΑ! 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην Αίθουσα 1: ...

Την βασιλόπιτα του 2022 έκοψε ο ΣΟΦΨΥ

Την βασιλόπιτα του 2022 έκοψε ο ΣΟΦΨΥ

Με συνεργάτες του Κέντρου Υποστήριξης ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας...

Πρόσκληση της ΚΕΠΑ Βέροιας σε καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους στις δράσεις για το 2022

Πρόσκληση της ΚΕΠΑ Βέροιας σε καλλιτέχνες για την...

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  προσκαλεί μεμονωμένους...

«ΑΔΑΜ»: Κυκλοφόρησε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε στις όχθες του Αλιάκμονα στη Βέροια

«ΑΔΑΜ»: Κυκλοφόρησε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους...

Η Βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «ΑΔΑΜ» είναι πλέον...

Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους και τους διακονούντες στην Μητρόπολη

Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους και τους...

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο...

Προβολή της παιδικής ταινίας Frozen 2 στην  Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ»

Προβολή της παιδικής ταινίας Frozen 2 στην Λέσχη...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας...

Η «ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ» για μια παράσταση στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ

"Το Αλογάκι της Γουϊνκι" σήμερα στην Λέσχη...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» ΑριστοτέληςΤο 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, που στον μεγαλύτερο βαθμό είχαν θεωρητικό χαρακτήρα με διαλέξεις, συζητήσεις ...

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...