Super League 2: Δεν κάνει νέα κλήρωση, αλλά έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Πάει πίσω και η έναρξη του πρωταθλήματος.

Super League 2: Δεν κάνει νέα κλήρωση, αλλά έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Πάει πίσω και η έναρξη του πρωταθλήματος.

Πολλές είναι οι εκκρεμότητες στη Super League 2, σύμφωνα με αυτά που γράφει το αθλητικό site onsports.gr που αν και δύσκολα θα g;inei  νέα κλήρωση, δεν θα προλάβει να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Τα προβλήματα είναι αρκετά, καθώς δεν αποκλείονται νέες δικαστικές διαμάχες, ενώ δεν έχουν λυθεί απαραίτητα ζητήματα για να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι.

Αλλά ας πάρουμε τα ανοιχτά μέτωπα της κατηγορίας με τη σειρά:

Ανάκληση δελτίων μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων για την αδειοδότηση των ΠΑΕ από τη Football League που προβιβάστηκαν λόγω της αναδιάρθρωσης προκάλεσε τριγμούς στην ΕΠΟ και προβλήματα σε ομάδες.

Συγκεκριμένα, ανακλήθηκαν δελτία από έξι ΠΑΕ, αλλά ουσιαστικά κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από άλλες. Αιγάλεω και Καλλιθέα έκαναν αρκετές κινήσεις μετά από την απόφαση της ΕΕΘ, οι οποίες πλέον είναι άκυρες.

Ειδική κατηγορία αποτελούν οι Απόλλων Πόντου και Αστέρας Βλαχιώτη, που έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπόκεινται στην παραπάνω κατηγορία, καθώς υποβιβάστηκαν αγωνιστικά και κλήθηκαν να καλύψουν κενά ομάδων που δεν συμμετέχουν στη SL2. Άρα δεν απαιτείται να έχουν λάβει άδεια συμμετοχής από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Το θέμα τους αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Οι 3+1 ομάδες που δεν μπήκαν στην κλήρωση

Οι Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργος, αλλά και η Ζάκυνθος κυνηγούν τη συμμετοχή τους στη Super League 2, αν και υπάρχουν μια σειρά από σοβαρές δυσκολίες. Οι τρεις πρώτες ομάδες εξασφάλισαν αδειοδότηση με καθυστέρηση, είτε μέσω επαναξέτασης των φακέλων τους από την ΕΕΑ, είτε μέσω δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου. Η Ζάκυνθος ελπίζει πως είτε τη Δευτέρα θα δικαιωθεί μέσω του Διοικητικού Εφετείου, είτε την Τρίτη που θα συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕΑ για τον φάκελό της.

Το πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι ότι δεν διαθέτουν ρόστερ και η μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί από τις 17/9. Οι ομάδες ζήτησαν από την ΕΠΟ να τους δοθεί παράταση για να καταθέσουν τα δελτία παικτών που προπονούνται, αλλά απόφαση δεν ελήφθη. Η Ομοσπονδία θα προωθήσει το ζήτημα στη FIFA, την οποία έχει ενημερώσει ήδη η Καβάλα.

Ωστόσο, Καβάλα και Δόξα Δράμας είχαν τον χρόνο να κάνουν μεταγραφές και να καταθέσουν δελτία, ενώ Ασπρόπυργος και Ζάκυνθος, που καθυστέρησαν να πάρουν το «πράσινο» φως για τη συμμετοχή τους στη Super League 2 ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη παράταση.

Ωστόσο, όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την Τρίτη (12/10), καθώς έως τότε η Super League 2 έχει δώσει προθεσμία στις ομάδες να βρουν λύση για τις μεταγραφές. Εάν βρουν, τότε θα γίνει νέα κλήρωση, αλλιώς δεν θα αγωνιστούν φέτος στην κατηγορία.

Στον αέρα τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ερώτημα τα έσοδα από το στοίχημα

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ζητήματα λυθούν, το βασικό εμπόδιο για την έναρξη του πρωταθλήματος αποτελεί η έλλειψη τηλεοπτικής συμφωνίας. Για μια ακόμη χρονιά, η διοργανώτρια βρίσκεται σε συζητήσεις μόνο με την ΕΡΤ. Βέβαια, το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούσε να κλείσει ένα ντιλ, μιας και δεν ήταν ξεκάθαρο πόσες ομάδες θα συμμετέχουν.

Το σίγουρο είναι ότι η ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένη να αυξήσει το ποσό που διέθεσε και πέρυσι για το ποδόσφαιρο. Έτσι, η τελική πρόταση δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που θα μοιραστεί σε τουλάχιστον 32 ομάδες και δεν αποτελεί ικανοποιητικό έσοδο.

Μετά την επίτευξη συμφωνίας, θα πρέπει να υπολογίζουμε δύο μέρες για να μπουν οι υπογραφές στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, η Super League 2 έχει ζητήσει συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των εσόδων από το στοίχημα. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 2 και της Football League έλαβαν κάποια ποσά και πλέον πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα έσοδα μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα της Super League 2 πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου, με τις ομάδες να έχουν ήδη εμφανίσει τα πρώτα σημάδια… κόπωσης, αγωνιστικής και οικονομικής, από την παρατεταμένη περίοδο προετοιμασίας.

Πηγή: onsports.gr 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο Γιοβάνοβιτς;

Φεύγει ο Πογιέτ από την Εθνική κι έρχεται ο...

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε να προκριθεί στο Euro, αφού...

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα ώρα έναρξης στα ματς

Οι διαιτητές των αγώνων Βέροιας και Αγ. Μαρίνας - Νέα...

Εντός έδρας αγωνίζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου οι δύο...

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας, πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρεια!

Α' ΕΠΣΗ: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι της Νάουσας,...

Η ΑΕ Αλεξάνδρεια είναι και μαθηματικά η φετινή...

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη Χρυσούπολη

Ήττα με ψηλά το κεφάλι για την Αγ. Μαρίνα στη...

Την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε ο Μέγας...

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική κατηγορία

Το πανόραμα της 28ης αγωνιστικής στη Γ' Εθνική...

Συνεχίστηκε σήμερα, με τα παιχνίδια της 28ης...

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Γ’ ΕΠΣΗ: Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας...

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή, ισόπαλη στο Μακροχώρι η Νάουσα!

Α’ ΕΠΣΗ: Περίπατος της Αλεξάνδρειας στην Επισκοπή,...

Συνεχίστηκε  με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής,...

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και Ζαζόπουλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηχανιώνα - Βέροια 0-0: Τι δήλωσαν Τσαλουχίδης και...

Δείτε τις δηλώσεις των δύο προπονητών, Γιώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...