Υπηρεσίες υγείας και συνάντηση με τον υπουργό ζητά το εργατικό κέντρο Νάουσας

Υπηρεσίες υγείας και συνάντηση με τον υπουργό ζητά το εργατικό κέντρο Νάουσας

Επιστολή στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με την οποία ζητά αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για όλους, αλλά και συνάντηση μαζί του έστειλε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, προσκαλώντας σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 7μμ στην πλατεία Καρατάσιου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Πριν τρία χρόνια ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας, πέρυσι προσωπικά τον Υπουργό Υγείας για τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Νάουσας και στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, που στεγάζονταν στο κτίριο του ΙΚΑ (με συγκεκριμένα στοιχεία). Οργανώσαμε δεκάδες κινητοποιήσεις και παραστάσεις.

Καταγγείλαμε συγκεκριμένα περιστατικά που χάθηκαν ή κινδύνεψαν ζωές με βάση τις παραπάνω ελλείψεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σοβαρά ατυχήματα ή επείγοντα περιστατικά η διακομιδή στο Νοσοκομείο γίνεται με αυτοκίνητα της πυροσβεστικής ή της αστυνομίας.

Ο αντεργατικός – αντιλαϊκός νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Π.Φ.Υ.) οδήγησε σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας είχαν απομείνει.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες που στεγάζονταν στο κτίριο του ΙΚΑ, πλέον δεν υπάρχουν. Γιατροί και προσωπικό βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Με τους λιγοστούς γιατρούς και προσωπικό, που απέμειναν στο Νοσοκομείο Νάουσας, δε μπορούν να εξυπηρετηθούν οι 34.500 κάτοικοι της περιοχής μας και πληρώνουν είσοδο, εξετάσεις, θεραπείες και γιατρούς μέσα στο Νοσοκομείο. Επίσης, σε όλο το Δήμο Νάουσας δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος γιατρός του ΕΟΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν ή σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων δε μπορούν να πάρουν άδεια γιατρού και εκατοντάδες άνεργοι – ανασφάλιστοι δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, εξετάσεις και φάρμακα.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι εγκληματική, χάθηκαν και θα χαθούν ζωές.

Το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, η υγεία, έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Η επίθεση στα δικαιώματά μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο το κόστος υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, που έχουν ήδη γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους, τα χαράτσια και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων. Η κινητικότητα – διαθεσιμότητα εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας, που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με στόχο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν έχουμε, δε μπορούμε και δε θέλουμε να ξαναπληρώσουμε εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει.

Δε φταίμε εμείς που σε μια σειρά κλάδους νομιμοποιήθηκε η ανασφάλιστη εργασία, δε φταίμε εμείς που η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία έγινε «άγραφος» νόμος.

 

Για τους παραπάνω λόγους διεκδικούμε:

1. Να παραμείνουν στο κτίριο του ΙΚΑ γιατροί και προσωπικό με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και να συνεχίσει τη λειτουργία του ως αποκλειστικά δημόσια Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας αστικού τύπου.

2. Να στελεχωθούν με γιατρούς νοσηλευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό οι 6 κλινικές του Νοσοκομείου Νάουσας και σταδιακά οι 8 βασικές κλινικές που υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις.

3. Να νοσηλεύονται όλοι οι άνεργοι – ανασφάλιστοι χωρίς προϋποθέσεις.

4. Να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων σε ειδικές κατηγορίες ασθενών.

5. Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

 

Απαιτούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και ζητάμε να δεσμευτείτε και να μας απαντήσετε γραπτά για τη λειτουργία δημόσιας Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας στο κτίριο του ΙΚΑ Νάουσας σε πλήρη λειτουργία με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, προσωπικού και λειτουργία μικροβιολογικού και ακτινολογικού εργαστηρίου.

Σας δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε να μείνει αγιάτρευτος κανένας άνεργος – ανασφάλιστος.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας προγραμμάτισε και οργανώνει νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη (7μμ στην Πλατεία Καρατάσου) με αφορμή τις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην υγεία – πρόνοια.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση με το Υπουργό Υγείας ή αρμόδιο Υφυπουργό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του  Πολιτιστικού Τουριστικού Ομίλου Σελίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του ...

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με τις πυρκαγιές να...

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας - Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας -...

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο στο Κλειδί

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον...

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Άγγελος Τόλκας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο...

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας με τη συμμετοχή...

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των...

Στην πρόσληψη δύο εργατών ΥΕ φροντίδας αδέσποτων ζώων...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ...

Ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας , επιθυμώ να...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online και κάντε κρατήσεις ηλεκτρονικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας διαθέτει πλέον τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνεισφέρουν κι εκείνοι , όσο μπορούν,  και να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...