Από σήμερα…  Επιστρέφει το μέτρο για ένα άτομο ανά 9 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ

Από σήμερα… Επιστρέφει το μέτρο για ένα άτομο ανά 9 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ

- Αδωνις Γεωργιάδης: Ανεφάρμοστη η αντιπρόταση για είσοδο ανεμβολίαστων με αρνητικό rapid test

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 6.862 νέα κρούσματα, 508 διασωληνωμένους και 55 θανάτους από κορονοϊό.

Για τα σούπερ μάρκετ επιστρέφει ο κανόνας για ένα άτομο ανά εννιά τ.μ., ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου. Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε πως η αντιπρόταση που αφορούσε την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και με μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στα μεγάλα καταστήματα.

Αισιοδοξία Πέτσα, ελέω 3ης δόσης

Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας στην ΕΡΤ, ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου και με τη βοήθεια της τρίτης δόσης, θα πέσει η καμπύλη των κρουσμάτων στην Ελλάδα και θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων, ενώ διευκρίνισε ότι η τηλεργασία δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ως ενδεχόμενο.

Γκάγκα: «Δεν μπορούμε

να έχουμε lockdown για 2 χρόνια»

Τα μέτρα τύπου lockdown λαμβάνονται στην αρχή μίας πανδημίας, «δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε για 2 χρόνια γιατί είναι ασφυκτικά για όλους», σημείωσε μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Το μεγαλύτερο αποτύπωμα, πέρα από την πίεση στο ΕΣΥ, πέρα από την πίεση στην οικονομία, είναι το ψυχικό αποτύπωμα, που το βλέπουμε καθημερινά και στα παιδιά και στους μεγάλους» υπογράμμισε η κα. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε το 4ο κύμα πανδημίας», τηρώντας τα μέτρα (να φοράμε μάσκες, να έχουμε αποστάσεις, να φροντίζουμε τις επαφές μας) και πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια κοινωνικότητα, αλλά μια κοινωνικότητα με μέτρα».

Μικρή η ανταπόκριση

ιδιωτών γιατρών

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών ιατρών, η κα Γκάγκα απάντησε: «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Ελλάδα για να μπορέσει να υπάρξει μια βοήθεια από τους ιδιώτες γιατρούς. Έχουμε, επίσης, μια πολύ μεγάλη συνδρομή από τις ιδιωτικές κλινικές», με περίπου 670 κρεβάτια στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Σημείωσε πως στην έκκληση για συνδρομή από ιδιώτες γιατρούς υπάρχει μια μικρή ανταπόκριση…. «Αν δεν έχουμε και εξακολουθεί να πιέζεται το ΕΣΥ, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουμε όποια μέτρα χρειάζονται, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μία κατάσταση πανδημίας, μία έκτακτη ανάγκη».

«Περιμένουμε απαντήσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους σήμερα ή αύριο, μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά θα ξαναμιλήσουμε μαζί τους και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» τόνισε η κα. Γκάγκα.

ECDC: «Πολύ ανησυχητική» η κατάσταση στην Ελλάδα

Παράλληλα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, μετά την πάροδο εξάμηνου ή οκτάμηνου. Όπως ανέφερε η συζήτηση έχει ανοίξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η κατάσταση της επιδημίας της COVID-19 εξακολουθεί να επιδεινώνεται και να θεωρείται «πολύ ανησυχητική» σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και «ανησυχητική» σε άλλες δέκα, όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των νόσων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...