Πρώτη το 2021 στο Χ.Α.  η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ  με συναλλαγές 7 δισ. ευρώ  και μερίδιο αγοράς 20%

Πρώτη το 2021 στο Χ.Α. η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με συναλλαγές 7 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 20%

Πρώτη, για τη δραστηριότητά της στο ελληνικό χρηματιστήριο, αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ , με συναλλαγές άνω των 7 δισ.ευρώ το 2021 και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%.

Όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ Κωνσταντίνος Ξένος, η εταιρεία έχει καταξιωθεί ως η χρηματιστηριακή εταιρεία πρώτης επιλογής μεταξύ των ελλήνων και ξένων θεσμικών επενδυτών και έχει διπλασιάσει το μερίδιό της από το 2017.

Για το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας ανήλθε σε 7,04 δισ.ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε σε 20,16% ενώ και το μήνα Δεκέμβριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ήταν πρώτη με διαφορά, με μερίδιο άνω του 21% και συναλλαγές ύψους 438 εκ.ευρώ.

«Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ βελτιώνει διαρκώς το επίπεδο εξυπηρέτησης των ιδιωτών και επαγγελματιών επενδυτών, παρέχοντας υπηρεσίες που αναβαθμίζονται με έμφαση στην καινοτομία και με στελέχη που διακρίνονται για την πολυετή εμπειρία και την υψηλή εξειδίκευσή τους», σημειώνει ο κ. Ξένος και υπογραμμίζει ότι το 2022 η εγχώρια κεφαλαιαγορά θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο, χρηματοδοτώντας τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και στηρίζοντας επενδύσεις που χρειάζονται για να υλοποιηθούν τα σχέδια του «Ελλάδα 2.0».

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρέχει στους ιδιώτες πελάτες της την δυνατότητα συναλλαγών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μεγάλο εύρος επενδυτικών προϊόντων, όπως μετοχές, εταιρικά και κρατικά ομόλογα, παράγωγα προϊόντα, ETFs, καλύπτοντας τις ανάγκες τους ανάλογα με το προφίλ του κάθε επενδυτή.

Παρέχει επίσης συμβουλευτικές επενδυτικές υπηρεσίες από πιστοποιημένα στελέχη καθώς και υπηρεσίες θεματοφυλακής και λογαριασμών περιθωρίου (margin accounts). Οι ιδιώτες πελάτες της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ έχουν την δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών (On-Line Trading) για ταχύτατες και ασφαλέστερες διαδικτυακές συναλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και σε διεθνή χρηματιστήρια.

Για τους θεσμικούς και ιδιώτες πελάτες με διεθνείς επενδυτικούς προσανατολισμούς, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 40 ξένα χρηματιστήρια και περισσότερες από 20 ξένες ηλεκτρονικές αγορές ενώ κορυφαία είναι η θέση της εταιρείας στις συναλλαγές παράγωγων προϊόντων, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το τμήμα Ειδικής Διαπραγμάτευσης (Market Making)της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είναι από τα πιο «δραστήρια», τόσο στην αγορά μετοχών (spot) όσο και στην αγορά παραγώγων προϊόντων και στην αγορά εταιρικών ομολόγων (mini bonds), παρέχοντας σημαντική ρευστότητα στην αγορά ενώ το Τμήμα Ανάλυσης (Equity Research) είναι στελεχωμένο από έμπειρους και καταξιωμένους αναλυτές, οι οποίοι βοηθούν τους επενδυτές να εντοπίσουν, στον κατάλληλο χρόνο, νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αφορά και στις δυο...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα...

Το εξ’ αναβολής υπουργικό συμβούλιο συγκέντρωσε...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...