ΣΔΟΕ: Πλήθος παραβάσεων, από αγροτικούς συνεταιρισμούς, βιομηχανίες, ξενοδοχεία

ΣΔΟΕ: Πλήθος παραβάσεων, από αγροτικούς συνεταιρισμούς, βιομηχανίες, ξενοδοχεία

Σειρά παραβάσεων εντόπισαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν, αποκαλύπτοντας σημαντικά ποσά φοροδιαφυγής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ αγροτικοί συνεταιρισμοί, βιομηχανίες, ξενοδοχεία καθώς και εννέα επιχειρήσεις «μαϊμού», σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ, όπως επισημαίνεται, οι ελεγκτές της Υπηρεσίας έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή ελέγχων όσον αφορά την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ, την αντιμετώπιση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ, την καταπολέμηση του εμπορίου απομιμητικών, καθώς επίσης και για την εφαρμογή και τήρηση της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΔΟΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε η Υπηρεσία σε επιχειρήσεις, σχετικά με την τήρηση των όρων εφαρμογής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 και τη λήψη επιδοτήσεων & επιχορηγήσεων, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς:

1. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία είχε λάβει επιδότηση ύψους 458.248 ευρώ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, για τις οποίες υπολογίζονται πρόστιμα ύψους 352.990 ευρώ.

2. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στην Ήπειρο, η οποία είχε λάβει επιδότηση ύψους 967.839 ευρώ, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, για τις οποίες υπολογίζονται πρόστιμα ύψους 514.466 ευρώ.

3. Σε έλεγχο βιομηχανικής μονάδας στη Δυτική Μακεδονία, η οποία είχε λάβει επιδότηση, διαπιστώθηκε χρήση ακυρωμένων και πλαστών τραπεζικών παραστατικών για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της επένδυσης και μη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας για το προβλεπόμενο από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 χρονικό διάστημα. Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και συντάχθηκε έκθεση ελέγχου προς την αρμόδια Υπηρεσία για ποσά συνολικού ύψους 1.645.000 ευρώ.

4. Σε έλεγχο ξενοδοχειακής μονάδας στη Θράκη, η οποία είχε λάβει επιδότηση, διαπιστώθηκε μη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας για το προβλεπόμενο από τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 χρονικό διάστημα. Συντάχθηκαν εκθέσεις ελέγχου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες για ποσά συνολικού ύψους 214.691,35 ευρώ.

5. Σε έλεγχο εταιρείας παραγωγής προϊόντων διατροφής για τη λήψη επιχορήγησης, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ για παραγωγή προϊόντων σύμφωνα με μελέτη Ελληνικού Πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε ότι με ευθύνη της εταιρείας το έργο δεν υλοποιήθηκε, με συνέπεια την ανάκτηση της ληφθείσας προκαταβολής της επιχορήγησης, ύψους 175.000 ευρώ.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

1. Μετά από έλεγχο για νομιμοποίηση εσόδων με βασικό αδίκημα φοροδιαφυγής σε δύο επιτηδευματίες, διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας συνολικού ύψους 1.497.783 ευρώ και 4.483.341 ευρώ αντίστοιχα, κατά τα έτη 2008-2017. Το προσδοκώμενο όφελος από φόρους υπολογίζεται σε 1.973.771 ευρώ.

2. Από έλεγχο περιουσιακής κατάστασης φυσικού προσώπου, διαπιστώθηκε η απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 293.809 ευρώ κατά τα έτη 2016-2019. Συντάχθηκε πληροφοριακή έκθεση προς την αρμόδια ΔΟΥ με εκτιμώμενα έσοδα από φόρους 96.956,92 ευρώ.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΩΝ

Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Υπηρεσία σε επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.679 προϊόντα (αρώματα, κρέμες κλπ), τα οποία αποτελούσαν απομίμηση/παραποίηση επώνυμων Δικαιούχων Σημάτων Εταιρειών.

Καταληκτικά, διαβεβαιώνεται πως υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα τη μάχη τους για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ, καθώς επίσης και για την εφαρμογή και τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία καταναλωτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...