Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βέροια: Σας θέλω δίπλα μου, να ξανακάνουμε την παράταξη ένα μεγάλο λαογέννητο κόμμα

Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βέροια: Σας θέλω δίπλα μου, να ξανακάνουμε την παράταξη ένα μεγάλο λαογέννητο κόμμα

-Ομιλία του προέδρου ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ χθες βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα της «Ελιάς»

Ένα δυναμικό κάλεσμα σε συντρόφους, φίλους και μέλη του Κινήματος, να σταθούν στο πλευρό του και να αγωνιστούν όλοι μαζί ώστε «να ξανακάνουν την παράταξη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ένα λαογέννητο κόμμα, ένα κόμμα από το λαό για το λαό, για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική αξιοπρέπεια», απηύθυνε χθες βράδυ από τη Βέροια ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα της «Ελιάς».


Περιφερειακά συνέδρια

«Θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα, γι αυτό προχωράμε στα περιφερειακά μας συνέδρια, για να συζητήσουμε για όλα, όπως το νέο ΕΣΥ, να κουβεντιάσουμε πώς θα κάνουμε την πρωτοβάθμια υγεία, πώς πρέπει να είναι γεωγραφικά τοποθετημένα τα νοσοκομεία μας, να μιλήσουμε για την Παιδεία και πώς θα ευημερήσουν οι Έλληνες με ασφάλεια. Να συζητήσουμε και να αποτυπώσουμε το πρόγραμμά μας για όλα τα θέματα, να εκλεγούν δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις και σύνεδροι, ώστε στο συνέδριο που θα γίνει στις 20 με 22 Μαΐου στην Αθήνα να έχουμε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενημερώνοντας ότι το πρώτο περιφερειακό συνέδριο θα γίνει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.


Θα ακολουθήσουν κι άλλα περιφερειακά και στο μεγάλο Συνέδριο της Αθήνας θα κλείσει η οργανωτική δομής της παράταξης με την εκλογή του γραμματέα και της κεντρικής επιτροπής για να μπει η παράταξη στη μάχη των βουλευτικών εκλογών.


Αυτοοργάνωση και ανθρώπινα δίκτυα παρέμβασης

Παράλληλα, το κόμμα θα εργάζεται και σε δυο άλλους σημαντικούς τομείς: την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων, σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο πρόεδρος παρομοίασε την αυτοοργάνωση ως έναν ιμάντα μεταξύ της παράταξης και της κοινωνίας, ένα μόνιμο τραπέζι συζήτησης και διαλόγου, μεταφοράς προτάσεων και προβλημάτων, για την αντιμετώπισή τους, με ρεαλιστικό τρόπο, όπως είπε.


«Έχει μεγάλη αξία να νιώσουν οι απλοί πολίτες ότι αυτή η παράταξη έχει μία μακρά ιστορία και μία αίσθηση πραγματικής ευθύνης. Η ευθύνη είναι πρωταρχική αρετή, που σε αναγκάζει να είσαι συνεπής, όχι να υφαρπάζεις την ψήφο του πολίτη για να γίνεις εξουσία και την επόμενη μέρα του γυρίζεις την πλάτη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε από όλους να δείξουν μία μέγιστη πατριωτική και εθνική ευθύνη.


«Εκκινούμε να δώσουμε αγώνα, γειτονιά- γειτονιά, σπίτι – σπίτι, και θέλω όλους εσάς στο πλευρό μου» κατέληξε δεχόμενος ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τος παρισταμένους.


Κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης

Προηγουμένως άσκησε κριτική στην πολιτική Μητσοτάκη σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνει η χώρα, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και των αγροτών, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα όραμα ώστε να απαντήσει στα προβλήματα και να συγκρουστεί για αυτά. «Η δική μας δημοκρατική παράταξη είναι το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί από τα μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα συμφέροντα, για το δημόσιο καλό και την εθνική αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και το δικό μου προσωπικό όραμα: να αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως ασπίδα όλου του ελληνικού λαού και σε αυτό τον αγώνα δεν περιμένω συμμάχους αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Η μάχη δεν θα δοθεί στα τηλεπαράθυρα, θα δοθεί στην κοινωνία, γι αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε την παλιά μας στρατηγική… Εμείς μπορούμε να τα πούμε όλα ωμά και ειλικρινά, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός…», υπογράμμισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:


«Με την πανδημία η σοσιαλδημοκρατική πολιτική επανήλθε γιατί και οι ευρωπαίοι κατάλαβαν την αξία ενός ισχυρού μοντέλου στην υγεία την παιδεία και την οικονομία. Έχουμε ισχυρή αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος και απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία που ζούμε αυτές τις ημέρες και στους εκατομμύρια πρόσφυγες, εμείς επιλέγουμε την ευημερία και την σταθερότητα, δεν είμαστε με τον έναν και με τον άλλον, είμαστε η χώρα που έζησε την κυπριακή τραγωδία, έχουμε ένα γείτονα που δημιουργεί αστάθεια και για όλα αυτά χρειάζεται και κοινή ασφάλεια στην Ευρώπη και ακλόνητος σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Ζήσαμε τη βαρβαρότητα στην ιστορία μας και την προσφυγιά, επειδή δεν υπήρξε σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Θέλουμε ευημερία και ασφάλεια και πρέπει η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις…»

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε., τοπικά στελέχη από τα παλιά, αλλά και νέα πρόσωπα, ηλικιακά, που έχουν μπει στον αγώνα και αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίντεο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για την 50η Επέτειο από την ίδρυσή της, στο μακρινό... 1976!

Βίντεο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για την 50η...

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο με τις δραστηριότητες των...

Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων: «Οι επτά λόγοι της Υπεραγίας Θεοτόκου» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων: «Οι επτά λόγοι της...

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Συλλυπητήρια επιστολή του  Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» για την πρεσβυτέρα Παρθένα Αβραμίδου-Χαραλαμπίδου

Συλλυπητήρια επιστολή του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος...

Επίσκεψη από ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας

Επίσκεψη από ”Τα Παιδιά της Άνοιξης” στη Δ.Ε.Ε.Π....

Από την Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας  Εκλογική...

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων της Τροχαίας στην Κεντ. Μακεδονία - 31.372 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα!

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων της...

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Τοποθετήθηκαν παγκάκια και κάδοι απορριματων στο κέντρο της Αλεξάνδρειας

Τοποθετήθηκαν παγκάκια και κάδοι απορριματων στο...

Ολοκληρώνονται σταδιακά, έργα από τα 16 της πράξης που...

Αφαίρεσαν αντλία νερού με πετρέλαιο 100 λίτρων! Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Αφαίρεσαν αντλία νερού με πετρέλαιο 100 λίτρων!...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

15Αύγουστος στην Παναγία Σουμελά - Το πρόγραμμα της 1060ης Πανήγυρης

15Αύγουστος στην Παναγία Σουμελά - Το πρόγραμμα της...

Η Πανελλήνια και Πανορθόδοξη γιορτή της Κοιμήσεως της...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...