Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βέροια: Σας θέλω δίπλα μου, να ξανακάνουμε την παράταξη ένα μεγάλο λαογέννητο κόμμα

Νίκος Ανδρουλάκης από τη Βέροια: Σας θέλω δίπλα μου, να ξανακάνουμε την παράταξη ένα μεγάλο λαογέννητο κόμμα

-Ομιλία του προέδρου ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ χθες βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα της «Ελιάς»

Ένα δυναμικό κάλεσμα σε συντρόφους, φίλους και μέλη του Κινήματος, να σταθούν στο πλευρό του και να αγωνιστούν όλοι μαζί ώστε «να ξανακάνουν την παράταξη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, ένα λαογέννητο κόμμα, ένα κόμμα από το λαό για το λαό, για το δημόσιο συμφέρον και την εθνική αξιοπρέπεια», απηύθυνε χθες βράδυ από τη Βέροια ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα της «Ελιάς».


Περιφερειακά συνέδρια

«Θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα, γι αυτό προχωράμε στα περιφερειακά μας συνέδρια, για να συζητήσουμε για όλα, όπως το νέο ΕΣΥ, να κουβεντιάσουμε πώς θα κάνουμε την πρωτοβάθμια υγεία, πώς πρέπει να είναι γεωγραφικά τοποθετημένα τα νοσοκομεία μας, να μιλήσουμε για την Παιδεία και πώς θα ευημερήσουν οι Έλληνες με ασφάλεια. Να συζητήσουμε και να αποτυπώσουμε το πρόγραμμά μας για όλα τα θέματα, να εκλεγούν δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις και σύνεδροι, ώστε στο συνέδριο που θα γίνει στις 20 με 22 Μαΐου στην Αθήνα να έχουμε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενημερώνοντας ότι το πρώτο περιφερειακό συνέδριο θα γίνει τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.


Θα ακολουθήσουν κι άλλα περιφερειακά και στο μεγάλο Συνέδριο της Αθήνας θα κλείσει η οργανωτική δομής της παράταξης με την εκλογή του γραμματέα και της κεντρικής επιτροπής για να μπει η παράταξη στη μάχη των βουλευτικών εκλογών.


Αυτοοργάνωση και ανθρώπινα δίκτυα παρέμβασης

Παράλληλα, το κόμμα θα εργάζεται και σε δυο άλλους σημαντικούς τομείς: την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων, σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης. Ο πρόεδρος παρομοίασε την αυτοοργάνωση ως έναν ιμάντα μεταξύ της παράταξης και της κοινωνίας, ένα μόνιμο τραπέζι συζήτησης και διαλόγου, μεταφοράς προτάσεων και προβλημάτων, για την αντιμετώπισή τους, με ρεαλιστικό τρόπο, όπως είπε.


«Έχει μεγάλη αξία να νιώσουν οι απλοί πολίτες ότι αυτή η παράταξη έχει μία μακρά ιστορία και μία αίσθηση πραγματικής ευθύνης. Η ευθύνη είναι πρωταρχική αρετή, που σε αναγκάζει να είσαι συνεπής, όχι να υφαρπάζεις την ψήφο του πολίτη για να γίνεις εξουσία και την επόμενη μέρα του γυρίζεις την πλάτη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε από όλους να δείξουν μία μέγιστη πατριωτική και εθνική ευθύνη.


«Εκκινούμε να δώσουμε αγώνα, γειτονιά- γειτονιά, σπίτι – σπίτι, και θέλω όλους εσάς στο πλευρό μου» κατέληξε δεχόμενος ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τος παρισταμένους.


Κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης

Προηγουμένως άσκησε κριτική στην πολιτική Μητσοτάκη σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνει η χώρα, την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και των αγροτών, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα όραμα ώστε να απαντήσει στα προβλήματα και να συγκρουστεί για αυτά. «Η δική μας δημοκρατική παράταξη είναι το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί από τα μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα συμφέροντα, για το δημόσιο καλό και την εθνική αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και το δικό μου προσωπικό όραμα: να αναγεννηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως ασπίδα όλου του ελληνικού λαού και σε αυτό τον αγώνα δεν περιμένω συμμάχους αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Η μάχη δεν θα δοθεί στα τηλεπαράθυρα, θα δοθεί στην κοινωνία, γι αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε την παλιά μας στρατηγική… Εμείς μπορούμε να τα πούμε όλα ωμά και ειλικρινά, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός…», υπογράμμισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:


«Με την πανδημία η σοσιαλδημοκρατική πολιτική επανήλθε γιατί και οι ευρωπαίοι κατάλαβαν την αξία ενός ισχυρού μοντέλου στην υγεία την παιδεία και την οικονομία. Έχουμε ισχυρή αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος και απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία που ζούμε αυτές τις ημέρες και στους εκατομμύρια πρόσφυγες, εμείς επιλέγουμε την ευημερία και την σταθερότητα, δεν είμαστε με τον έναν και με τον άλλον, είμαστε η χώρα που έζησε την κυπριακή τραγωδία, έχουμε ένα γείτονα που δημιουργεί αστάθεια και για όλα αυτά χρειάζεται και κοινή ασφάλεια στην Ευρώπη και ακλόνητος σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Ζήσαμε τη βαρβαρότητα στην ιστορία μας και την προσφυγιά, επειδή δεν υπήρξε σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Θέλουμε ευημερία και ασφάλεια και πρέπει η Ευρώπη να πάρει αποφάσεις…»

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε., τοπικά στελέχη από τα παλιά, αλλά και νέα πρόσωπα, ηλικιακά, που έχουν μπει στον αγώνα και αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...