Οι βοοτρόφοι της Ημαθίας ζητούν την παρέμβαση των βουλευτών για να μην εξοντωθεί η ελληνική κτηνοτροφία

Οι βοοτρόφοι της Ημαθίας ζητούν την παρέμβαση των βουλευτών για να μην εξοντωθεί η ελληνική κτηνοτροφία

Για γενικότερο σχέδιο του Υπουργείου και για συντονισμένες ενέργειες εξόντωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, παρά τις προσπάθειες της μεταρρύθμισης, κάνει λόγο ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων – Βοοτρόφων Ημαθίας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους βουλευτές του Νομού μας, από τους οποίους ζητούν να ασχοληθούν με τα θέμα και να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια ενάντια στην ελληνική κτηνοτροφία.

Τους λόγους τους εξηγούν στην επιστολή τους αναφέροντας τα εξής:

 

«Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές του Νομού μας

Είναι γνωστό ακόμα και σε όσους δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα μας, η κρίση του κλάδου μας και γενικότερα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Η αύξηση του λειτουργικού κόστους εξαιτίας κυρίως των ζωοτροφών και των λιπασμάτων, έχει φέρει πολλούς συναδέλφους μας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Τελευταία γίνεται πολύ λόγος για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, όπου όπως δηλώνει το σύνολο των αγελαδοτρόφων θα αφανίσει άμεσα τον κλάδο με συνέπεια εκτός των άλλων στο να οδηγήσει στην ανεργία περίπου 100.000 κτηνοτρόφους. 

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι και ένα άλλο μέχρι στιγμής άλυτο πρόβλημα των κτηνοτρόφων, «η υποχρέωση τους για την περιβαλλοντική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων που παράγουν». Η κοπριά των μονάδων μας, αποτελεί απόβλητο το οποίο πρέπει να αδρανοποιείται, με συνέπεια ένα ακόμη δυσβάστακτο κόστος. Σε άλλη περίπτωση αντιμετωπίζουμε το κυνήγι της πολιτείας και βαρύτατα πρόστιμα

Τον τελευταίο καιρό στον Νομό μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, γίνονται προσπάθειες εγκατάστασης μονάδων βιοαερίου, είτε από τους κτηνοτρόφους είτε από ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η λύση των μονάδων βιοαερίου, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη όπου εκτός από το αυτονόητο, την απαλλαγή μας από τα απόβλητα, δίνουν και σαν ανταποδοτικό δωρεάν λίπασμα στους κτηνοτρόφους για την μείωση του κόστους της καλλιέργειας.. 

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει πρόθεση να μην υπάρχει καμία ανάπτυξη στην κτηνοτροφία. Στο νέο Νομοσχέδιο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, εκτός της μεγάλης μείωσης στις τιμές του βιοαερίου, μπαίνει και όριο 25 MW, από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ακόμα καμία μονάδα εν λειτουργία. Λες και τα 25 MW θα δημιουργήσουν τεράστια τρύπα στο έλλειμα του ΛΑΓΗΕ, μπροστά στα 4500 ΜW των άλλων ΑΠΕ. 

Η μοναδική λύση που υπήρχε ματαιώνεται και αυτή, από το ίδιο Υπουργείο που έρχεται από την άλλη και μας τιμωρεί με πρόστιμα λόγω των αποβλήτων.

Μάλλον κάποιο γενικότερο σχέδιο πρέπει να υπάρχει, και ο κ. Παπαγεωργίου το γνωρίζει πολύ καλά,  γιατί όλα τα παραπάνω μοιάζουν περισσότερο για συντονισμένες ενέργειες εξόντωσης της ελληνικής κτηνοτροφίας, παρά τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση. 

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Παπαγεωργίου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Μανιάτης έχουν  επαφή με την ελληνική επαρχία. Εσείς όμως που ζείτε τα προβλήματα μας και τον αγώνα που δίνουμε για την επιβίωση μας, θα πρέπει τουλάχιστον να μπλοκάρετε κάθε προσπάθεια έμμεση ή άμεση ενάντια σε έναν από τους λίγους ακόμα τομείς του πρωτογενή τομέα. Την ελληνική κτηνοτροφία.

 

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Κόβας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...