ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία με τα κρουστά στο σύγχρονο πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις» στην Αλεξάνδρεια

Γνωριμία με τα κρουστά στο σύγχρονο πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις» στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα ο νέος χώρος πολιτισμού «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ» στην Αλεξάνδρεια, εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο πολιτιστικών δράσεων, με το πρώτο σεμινάριο «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών».

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η δόνηση και ο ήχος των τυμπάνων λειτουργούν θεραπευτικά στην ψυχή και στο σώμα. Ο ρυθμός βοηθάει στον συντονισμό του σώματος και στην απελευθέρωση των συναισθημάτων. Απλά τραγούδια, μουσικά κομμάτια και διάφορα στυλ μουσικής προσαρμόζονται ώστε να συμβαδίζουν με τη διάθεση και τις αναπτυξιακές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  είναι μια καινοτόμα ιδέα με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών μέσα από ρυθμούς, παιχνίδια και τραγούδια, σε συνδυασμό με τα κρουστά, να φτάσουν στο σημείο της αυτοέκφρασης και του αυτοσχεδιασμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες και διαρκεί 1 ώρα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι γεμάτο γνώση και ρυθμό για όλον τον κόσμο! Οι ενδιαφερόμενοι /ες δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη γνώση ή σχέση με τα μουσικά όργανα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά 6932620738, 6974580540

 Εισηγητής: Λευτέρης Αγγουριδάκης

Φωτ. Λευτέρης Αγγουριδάκης

Ο Λευτέρης Αγγουριδάκης γεννήθηκε στο ΑιγίνιοΠιερίας το 1957.  Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη από όπου πήρε το πτυχίο κρουστών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμα κρουστών με καθηγητή τον Σάββα Ζάννα.

Αναπτύσσοντας την τέχνη του σε μια ευρύτερη γκάμα κρουστών που ξεκινάει από το κλασικό drumset και επεκτείνεται σε πλήθος αυτοσχέδιων μικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο και σαντούρι, ενσωματώνει στη μουσική του ηχορυθμούς χρωματισμένους από την παραδοσιακή μουσική των λαών της μεσογείου, της Αφρικής και της Ασίας.

Ήταν μέλος του μουσικού σχήματος Διοτίμα, ιδρυτικό μέλοςτου “Κρουστόφωνου” και Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ενωση για την μουσική εκπαίδευση). Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος “Primavera en Salonika” που συνεργάστηκε με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δίδαξε κρουστά σε ωδεία, σχολές και σε σεμινάρια.

Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο “Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική”. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ»

Στόχος του πολιτιστικού εργαστηρίου «Χοροδράσεις» είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων της Αλεξάνδρειας και της ευρύτερης περιοχής, ένα σημείο συλλογής και εκφοράς της τοπικής παράδοσης του τόπου αλλά και ένα σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων της παράδοσης.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου «Χοροδράσεις», κύριος Αχιλλέας Τσιάρας και η σύζυγός του κυρία Γιούλη Δήμου, με την πολύχρονη και διακεκριμένη πορεία τους στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών, αλλά και με την πορεία τριάντα χρόνων στη λαογραφική έρευνα μελέτη και καταγραφή, ιδιαίτερα της τοπικής παράδοσης του Ρουμλουκιού, που τους ακολουθεί, σας καλούν  στη «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ», στον νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις»

Διεύθυνση: Κομνηνού 16, Αλεξάνδρεια

Δείτε τις “Χοροδράσεις” στον χάρτη, εδώ:

https://goo.gl/maps/6211vtfjFJziyu348

Υπεύθυνοι: Αχιλλέας Τσιάρας, Γιούλη Δήμου

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  

6932620738, 6974580540

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Δήμου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»  ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ 40 ΒΕΡΟΙΕΙΣ.
Με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό η «Ανοιχτή γιορτή» του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας

Με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό η...

Με συμμετοχές από είκοσι εννέα (29) Πολιτιστικούς...

«κάτι για τον Ίψεν» από τις Θεατρικές Ομάδες Gallinero και Κάμποτο

«κάτι για τον Ίψεν» από τις Θεατρικές Ομάδες Gallinero και...

Την ΤΡΙΤΗ 6, ΠΕΜΠΤΗ 8 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Ιουνίου 2023 - Ώρες:...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Πάργα και τα Σύβοτα

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην Πάργα και τα...

Άλλη μια πετυχημένη δράση του Λυκείου των Ελληνίδων...

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ  Παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «ΣΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ- ΛΑ ΚΑΣΙΑΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ Παρουσιάστηκε η...

Την Κυριακή 28-5-2023 παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του...

Μαθητική έκθεση  και συναυλία του Μουσικού σχολείου, απόψε δίπλα  στο ποτάμι της Βέροιας

Μαθητική έκθεση και συναυλία του Μουσικού σχολείου,...

Μια μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει για πρώτη φορά στην...

Το βιβλίο του Γιώργου  Ν. Σιώμου «Όμορφα χωριά» παρουσιάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου

Το βιβλίο του Γιώργου Ν. Σιώμου «Όμορφα χωριά»...

Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου...

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση  «Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα» του Δημήτρη Κουκούδη  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Εγκαινιάζεται αύριο η έκθεση «Μεταβυζαντινά...

«Χρόνια πολλά μετά το Βυζάντιο κάποιους μου θυμίζουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...