ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ!

ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού
Μετά από 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 26 χρόνια γάμου και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».
Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,
η εβδομάδα που διανύσαμε, δύσκολη από κάθε άποψη.
Ο ουρανός πιο πλούσιος και η στεριά φτωχότερη.
Αναμενόμενο, όταν αποφασίζεις, «πως έχεις φίλο τον ήλιο Θεό»,
αναμενόμενο, όταν πείσεις τον εαυτό σου ότι και «χωρίς τα φτερά δεν φοβάμαι, το γαλάζιο ζεστή αγκαλιά, στα ψηλά τα βουνά να κοιμάμαι, στο Αιγαίο να δίνω φιλιά»!
Όταν αποφασίσεις να ζητήσεις τη λευτεριά στους ανέμους, τότε παύεις να είσαι θνητός, ανεβαίνεις ψηλά και πετάς σαν αετός, αρκετές φορές όμως δίχως φτερά.
Φίλοι μου εκτός από εμάς τους αραχτούς του φραπέ, υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, αφού δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα χρήματα, ούτε τα αξιώματα, παρά μόνο η αγάπη για την πατρίδα.
Είναι αυτοί που μέσα από τα αεροπλάνα βροντοφωνάζουν: «είμαστε Έλληνες αεροπόροι και υπερασπιζόμαστε τους ουρανούς της πατρίδας μας».
Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους, για να σώσουν τους άλλους, είναι αυτοί που λατρεύουν κάθε τι ελληνικό και δεν μισούν τους εχθρούς, είναι αυτοί που όπου βρεθούνε και όπου σταθούνε διαλαλούνε, πως στην Ελλάδα κανείς δεν θα μπει, το πολύ - πολύ να σκοτωθούμε παρέα!
Είναι αυτοί που καθημερινά φλερτάρουν με το χάρο, είναι αυτοί, που για φίλους έχουν τις καταιγίδες, τους κεραυνούς, τα σκοτάδια.
Φίλοι μου,
στην εξόδιο ακολουθία, θα βρίσκονται, οι επαγγελματίες πολιτικοί και στελέχη που δεν τους καίγεται καρφάκι για τους ήρωες, οι άλλοι, οι αδιάφοροι-περίεργοι και κάποιοι ελάχιστοι που πραγματικά θα θρηνούν!
Η «λύπη» τους και τα κροκοδείλια δάκρυα, θα είναι τόσα, που οι πραγματικοί έλληνες θα θέλουν να ξεράσουν.
Αητοί του Αιγαίου, οφείλετε να γνωρίζετε ότι στον σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Ελλάδα, δεν υπάρχουν μόνο τηλεοπτικά σκουπίδια, που χαρακτηρίζουν τον θάνατό σας εργατικό ατύχημα, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί, που από τα βάθη της καρδιάς τους, φωνάζουνε, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Άλλωστε, για εσάς άνοιξε την αγκαλιά της, η Πλατυτέρα των ουρανών και σας πήρε, ενώ τα σκουπίδια τα μαζεύει το απορριμματοφόρο και καταλήγουνε σε χωματερή!
Ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί γνωρίζουμε ότι πετάτε, για μία λεύθερη πατρίδα.
Που να το καταλάβουν, οι μικροί, τα ανθρωποειδή, οι απόγονοι του πίθηκα!
Και όσον αφορά, τα πικρόχολα σχόλια για τις οικονομικές σας απολαβές, μην ασχολείστε μαζί τους, διότι υπάρχουν πάλι και οι άλλοι, που γνωρίζουν ότι και τίποτα να μην σας έδινε το κράτος, εσείς πάλι το ίδιο θα κάνατε, θα πετούσατε εκεί ψηλά, για να ζούνε λεύτερα τα παιδιά μας!
Και εάν είχατε τη δυνατότητα, θα πληρώνατε και τα καύσιμα, διότι είστε πλασμένοι, για να παρέχετε αυτές τις μέγιστες υπηρεσίες στην πατρίδα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ, ατελείωτη ευγνωμοσύνη, που αφήνετε γυναίκες, παιδιά, αδέλφια, μανάδες, πατεράδες και το μόνο που ζητάτε: «Μεγάλε από κει ψηλά, η ζωή μας στα χέρια Σου. Όταν μας προστάξεις θα έλθουμε σ’ εσένα, έως τότε όμως, δίνε μας δύναμη για την προστασία της πατρίδας μας»!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!
ΥΓ. αποσπάσματα από το τραγούδι του Σκουλά «ήλιε Θεέ» και από συνέντευξη ενός ροδίτη πιλότου, στο διαδίκτυο!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...