Πέθανε ο Γιώργος Ρωμαίος

Πέθανε ο Γιώργος Ρωμαίος

Ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος πέθανε το πρωί της Παρασκευής. Διατέλεσε διευθυντής του «Βήματος», γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, βουλευτής, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, κατά την περίοδο 1976-1978 υπήρξε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Ν. Ανδρουλάκης: Ο Γιώργος Ρωμαίος υπηρέτησε τη δημοκρατική παράταξη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1934. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια ακολούθησε δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ ως απεσταλμένος δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «Νέων» στη Θεσσαλονίκη έκανε σημαντικές έρευνες για τη δολοφονία του Γρηρόρη Λαμπράκη.

Το 1981 με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, ενώ το 1984 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επανεκλέχθηκε στις ευρωεκλογές του 1989). Στις 13 Οκτωβρίου 1993 διορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Το 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995 τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ως τον Ιανουάριο του 1996. Στις εκλογές του 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών και ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, έως τον Οκτώβριο του 1998.

Η ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του Γιώργου Ρωμαίου: Μεγάλη απώλεια για την ελληνική δημοσιογραφία - Την Τετάρτη η κηδεία

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει ιδιαίτερη θλίψη για «την μεγάλη απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου και πολιτικού Γιώργου Ρωμαίου» και «συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και κλίνει το γόνυ μπροστά στον ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην έντιμη και ερευνητική δημοσιογραφία και δίδαξε ήθος».

Η ΕΣΗΕΑ παραθέτει ένα σύντομο βιογραφικό του εκλιπόντα και επισημαίνει:

«Ο Γιώργος Ρωμαίος διέγραψε μία ζηλευτή σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε ακέραιος, έντιμος, ευγενής, και μειλίχιος. Παρά τις μεγάλες του επιτυχίες παρέμεινε σεμνός και ταπεινός και πάντοτε δίπλα στην Ένωση και τους συναδέλφους μέχρι το τέλος».

Γνωστοποιεί επίσης ότι η κηδεία του Γιώργου Ρωμαίου θα τελεστεί την Τετάρτη, 1η Μαρτίου στις 14.30 στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την μεγάλη απώλεια του διακεκριμένου δημοσιογράφου και πολιτικού Γιώργου Ρωμαίου.

Ο Γιώργος Ρωμαίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1934. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, ενώ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1955 στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ». Εργάστηκε ως πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης ενώ αργότερα διετέλεσε διευθυντής σύνταξης, διευθυντής και αρθρογράφος. Από το 1981 έως το 1984 υπήρξε Γενικός Διευθυντής στην ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτής και υπουργός.

Το 1963 ο Γιώργος Ρωμαίος, μαζί με τους αείμνηστους Γιάννη Βούλτεψη και Γιώργο Μπέρτσο και παρά τον ασφυκτικό και απειλητικό κλοιό της Χωροφυλακής, αποκάλυψε τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συνελήφθη και φυλακίστηκε ενώ διοχέτευε στο εξωτερικό τις ειδήσεις που δεν μπορούσαν να δημοσιευθούν, λόγω της λογοκρισίας. Μετά τη Μεταπολίτευση διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Ρωμαίος διέγραψε μία ζηλευτή σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία και την πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε ακέραιος, έντιμος, ευγενής, και μειλίχιος. Παρά τις μεγάλες του επιτυχίες παρέμεινε σεμνός και ταπεινός και πάντοτε δίπλα στην Ένωση και τους συναδέλφους μέχρι το τέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και κλίνει το γόνυ μπροστά στον ευπατρίδη της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην έντιμη και ερευνητική δημοσιογραφία και δίδαξε ήθος.

Η κηδεία του Γιώργου Ρωμαίου θα τελεστεί την Τετάρτη, 1η Μαρτίου στις 14.30 στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για τον θάνατο του δημοσιογράφου και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ρωμαίου

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του δημοσιογράφου και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ρωμαίου.

«Ο Γιώργος Ρωμαίος, μαζί με άλλους δημοσιογράφους, είχε σημαντική συμβολή στην έρευνα και την αποκάλυψη σημαντικών στοιχείων για την υπόθεση δολοφονίας Λαμπράκη, ενώ ακόμα συνελήφθη και φυλακίστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: amna.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...