Οι πολίτες δεν επιτρέπουν να τους «υποκλέπτουν» ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την ψήφο τους

Οι πολίτες δεν επιτρέπουν να τους «υποκλέπτουν» ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την ψήφο τους

Γράφει ο Νίκος Λυσίτσας*

Όταν, πριν από 8 μήνες περίπου, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προέβαινε, από του βήματος της Βουλής, στην καταγγελία-αποκάλυψη πως, κατά τους τυπικούς ελέγχους του Ευρωκοινουβουλίου, εντοπίσθηκε «κακόβουλο λογισμικό» στην τηλεφωνική συσκευή του Προέδρου του Κόμματος του και Ευρωβουλευτή κ. Ν. Ανδρουλάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε πως ανακάλυψε, επιτέλους, την αντιπολιτευτική διέξοδο, που εναγωνίως αναζητούσε, ώστε και το έργο της Κυβέρνησης να απαξιώσει και ο ίδιος να αποκολληθεί από τη δημοσκοπική καθήλωση του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επιτελείς του παρέλαβαν, πασιχαρείς, τη σκυτάλη των καταγγελιών και, με τη συμπαράσταση πλειάδας μέσων ενημέρωσης, που αφειδώς προσέφεραν «αποκαλύψεις σε δόσεις», καταπιάστηκαν, με ιδιαίτερη επιμονή, να στρέψουν και να επικεντρώσουν το μέτωπο της πολιτικής αντιπαράθεσης αποκλειστικά και μόνον στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Το προσπάθησαν με ζήλο, προσθέτοντας διαδοχικά νέες «καταγγελίες», χωρίς να προσκομίζουν κανένα στοιχείο που να τις τεκμηριώνει. Σπιλώνοντας πρόσωπα και απαξιώνοντας θεσμούς. Επιβαρύνοντας την πολιτική ατμόσφαιρα με πυκνό τοξικό νέφος. Λησμονώντας πως επί των ημερών της δικής τους διακυβέρνησης αφαιρέθηκαν ασφαλιστικές δικλείδες από το πλαίσιο που διέπει τις νόμιμες «επισυνδέσεις» της ΕΥΠ. Και κυρίως αποσιωπώντας το αυτονόητο γεγονός πως παντού και πάντοτε, σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κρατικές οντότητες, μια Υπηρεσία Πληροφοριών είναι υποχρεωμένη, από τη φύση, το ρόλο και την αποστολή της, να διενεργεί παρακολουθήσεις, να καταγράφει συνομιλίες, να συλλέγει, να αξιολογεί και να αξιοποιεί, καταλλήλως, πληροφορίες. Αποσιωπώντας, δηλαδή, δράσεις και ενέργειες, στις οποίες εντυπωσιακές επιδόσεις κατέγραψε και η δική τους τετραετής (2015-2019) διακυβέρνηση.

Το κρίσιμο σημείο για μια δημοκρατική Πολιτεία δεν είναι αν γίνονται παρακολουθήσεις, αλλά αυτές που γίνονται να είναι μόνον οι απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες και να διενεργούνται πάντοτε με την απαρέγκλιτη εφαρμογή αυστηρών κανόνων, που και θα επιτρέπουν την εκπλήρωση της αποστολής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και θα διασφαλίζουν την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Αν διαπιστώνονται ρωγμές στο σύστημα αυτών των κανόνων η συντεταγμένη Πολιτεία (η Κυβέρνηση, η Βουλή, τα Κόμματα, ο Πολιτικός Κόσμος) οφείλει να τις κλείνει αμέσως, ριζικά και αποτελεσματικά. Χωρίς κραυγές, χωρίς αλαλαγμούς, χωρίς υπονόμευση των θεσμών, χωρίς όλ’ αυτά που αποτέλεσαν τα «εργαλεία», με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να στήσει το σκηνικό μιας πολιτικής κρίσης, δηλητηριάζοντας τον δημόσιο διάλογο, διασπείροντας φήμες, καλλιεργώντας διχαστικές πρακτικές.

Ευτυχώς, απέναντι της ορθώθηκε μια Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εδώ και 4 χρόνια αποδεικνύει ότι και ξέρει και μπορεί να μάχεται δυναμικά και να αντιμετωπίζει επιτυχώς κρίσεις πρωτοφανείς και προκλήσεις πλανητικών διαστάσεων.

Έτσι, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιμετώπισε και την «κρίση των υποκλοπών». Θεσμικά, στο πλαίσιο της Βουλής, με άμεσες, καίριες και εύστοχες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις, αλλά και με ταυτόχρονη προσήλωση στην επίτευξη των εθνικών προτεραιοτήτων και στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών της καθημερινότητας των πολιτών. Έδωσε, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, την μάχη των «υποκλοπών» χωρίς να την αφήσει να αποπροσανατολίσει την κυβερνητική πορεία, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη της Χώρας, την ανόρθωση της κοινωνίας και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Γι’ αυτό και η σκυταλοδρομία των καταγγελιών κατέρρευσε. Γι’ αυτό και, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, οι δρομείς της τοξικότητας ήδη αναζητούν νέα πεδία για να εκδιπλώσουν το υπονομευτικό τους ταλέντο και για να κραυγάσουν τον «καταγγελτικό» τους λόγο.

Όμως και εκεί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ίδια σοβαρή, υπεύθυνη, θεσμική στάση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και θα λάβουν, όπως και πριν από 4 χρόνια, τη συντριπτική απάντηση των πολιτών, που δεν επιτρέπουν να τους «υποκλέπτουν» ούτε τη νοημοσύνη ούτε την ψήφο τους, και που θα εκφράσουν για μιαν ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

*τ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας και τ. μέλος Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...