Σύντομα και ενδιαφέροντα, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Σύντομα και ενδιαφέροντα, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

-Δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στις τοπικές κοινότητες 214 υποψήφιοι για κάθε συνδυασμό που θα κατέβη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, είπε ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, στην αρχική του τοποθέτηση κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που κλείνουν για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, χαρακτήρισε μεγάλο τον αριθμό των υποψηφίων που απαιτούνται για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Όπως είπε, για τις τοπικές κοινότητες μέγιστος αριθμός υποψηφίων είναι οι 214, συν 89 υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο, μας κάνουν 303 άτομα. Χαρακτήρισε μάλιστα οξύμωρο, από τη μία ένας υποψήφιος δήμαρχος να μπορεί να συμμετέχει στο 60% των τοπικών κοινοτήτων και από την άλλη να του ζητάνε να έχει 214 άτομα. Πονοκέφαλος λοιπόν το ψηφοδέλτιο αλλά τουλάχιστον γνωρίζουν το μίνιμουμ και το μάξιμουμ, του αριθμού των υποψηφίων που θα πρέπει να πείσουν, για να κλείσουν ψηφοδέλτια.

Τα Ριζώματα επανήλθαν


Το αγρόκτημα Ριζωμάτων, επανήλθε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με σχετική τοποθέτηση του Γιώργου Μελιόπουλου της ΛΑΣ, που χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση Βεσυρόπουλου και κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με διαδικαστικές δυσκολίες και κόστος για τους κατοίκους, που ξεπερνά σε ποσό ακόμη και την αξία της ιδιοκτησίας τους. «Με μία πιο σωστή και γρήγορη διαδικασία θα μπορούσε να λυθεί χωρίς έξοδα για τους κατοίκους». Αρχικά, ο Παύλος Παυλίδης έκανε αναφορά στην επίλυση του θέματος από τον υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, κάτι που, όπως είπε, δικαιώνει και την παράταξη των Συνδημοτών.

«Που δικαιωθήκατε;», ρώτησε ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης τον κ. Παυλίδη.

«Καλά έκανε ο υπουργός, αλλά και ο κ. Δέλλας είχε δίκιο ζητώντας να γίνει τυπογραφικό διάγραμμα ώστε να μην πληρώσουν οι κάτοικοι. Κάτι που αποδέχτηκε και ο υφυπουργός, ως σωστό και δίκαιο».

Ξάνθη – Βέροια, εκδηλώσεις και τουρισμός


«Ζήλεψα την Ξάνθη για την διοργάνωση πανελλαδικής συνάντησης Μουσικών Σχολείων με την συμμετοχή νέων παιδιών», είπε ο κ. Παυλίδης προτρέποντας τον Δήμο να παραδειγματιστεί, να κινηθεί σε τέτοια κατεύθυνση και να κάνει μεγάλες εκδηλώσεις με σκοπό την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

«Δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα την Ξάνθη. Εκδηλώσεις πανελλαδικού ενδιαφέροντος γίνονται και στην Βέροια», απάντησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, θυμίζοντας τις Ανθισμένες Ροδακινιές του ΤΟΒ, Φεστιβάλ του Δήμου και της ΚΕΠΑ, διοργανώσεις πανελλήνιων πρωταθλημάτων από ΚΑΠΑ, κ.α. Πρόσθεσε επίσης ότι η Βέροια έχει μπει δυναμικά στο κομμάτι του Τουρισμού, με εμφανή αύξηση της επισκεψιμότητας τους τελευταίους μήνες.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν συντρίμμια και πυρομαχικά  από τη Λωρίδα της Γάζας!

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν...

Ο Περ Λόνταμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην...

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι 11...

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και ζημιές στα πρώιμα κεράσια

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και...

Σε σύσκεψη καλεί τους αγροτικούς συλλόγους  ο...

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών ενώ ίππευαν στο άλσος Αγίου Νικολάου!

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για...

Με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί της...

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...