Επιλέγουμε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που μας αξίζει και Προχωράμε Σταθερά Τολμηρά Μπροστά !

Επιλέγουμε το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που μας αξίζει και Προχωράμε Σταθερά Τολμηρά Μπροστά !

Του Νικου Λυσίτσα*

Με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου , που οδηγεί στην κρίσιμη αναμέτρηση της 21ης Μαΐου , τα κόμματα υπενθύμισαν , το καθένα με τον τρόπο του , τα πεπραγμένα τους ,της τετραετίας που ολοκληρώνεται , και κατέθεσαν , διεκδικώντας την προτίμηση των ψηφοφόρων , τις προτάσεις και τα προγράμματα τους ,για την επόμενη μέρα .

Τα προγράμματα των κομμάτων , που διαθέτουν μικρότερη εκλογική δύναμη και ανάλογη μετεκλογική βαρύτητα, παρουσιάζουν οπωσδήποτε ενδιαφέρον , στοχεύουν όμως κυρίως στην συγκράτηση των δεδηλωμένων οπαδών τους και στην προσέλκυση , βεβαίως , όσους θέλγονται από τις , κατά κανόνα , ουτοπικές και ανέξοδες υποσχέσεις τους (που δίνονται με περισσή ευκολία ,καθώς δεν υπάρχουν πιθανότητες να τεθούν αντιμέτωπες με την πραγματικότητα ).

Τα χαρακτηριστικά αυτών των προγραμμάτων , που μοιάζουν περισσότερο με εκθέσεις ιδεών και με ακοστολόγητους καταλόγους επιθυμιών , διατρέχουν και το σύνολο σχεδόν του <,Κυβερνητικού Προγράμματος >.,που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , το Κόμμα , δηλαδή , της αξιωματικής αντιπολίτευσης , το οποίο, παρά τα σε βάρος του επαναλαμβανόμενα δημοσκοπικά ευρήματα , εξακολουθεί να καλλιεργεί (φρούδες ) ελπίδες περί επανόδου του στα κυβερνητικά έδρανα .

Και το οποίο , μέσα από ένα ορυμαγδό ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και γενικόλογών διατυπώσεων παρατάσσει ένα μακρύ κατάλογο ευχών και ένα σωρό ασύνδετων υποσχέσεων .Επιδιώκοντας ολοφάνερα να << ικανοποιήσει >. Τα αισθήματα και τις προσδοκίες <<όλων για όλα>>, μεταβάλει το λεγόμενο <<Κυβερνητικό >> του <<πρόγραμμα >>σε << τεφτέρι>>παλαιού πολιτευτή , που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες , για να μην υλοποιήσει, τελικά ,τίποτε και σε κανέναν .Γιατί πολλά απ’ αυτά που εξαγγέλλει είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τα υλοποιήσει όταν ασκούσε κυβερνητική εξουσία , και τότε τα είχε <<λησμονήσει >>.Και γιατί όλα όσα υπόσχεται απαιτούν πόρους , για την προέλευση των οποίων αποφεύγει οποιαδήποτε νύξη.

Πρόκειται,συνεπώς , για ένα εκ προοιμίου αναξιόπιστο <<πρόγραμμα >>,και το αψευδέστερο κριτήριο της αναξιοπιστίας του το παρέχει η προηγούμενη κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ,της θλιβερής περιόδου 2015-2019 .

Ένα τέτοιο ατεκμηρίωτο,ακοστολόγητο καιαναξιόπιστο<<πρόγραμμα>>είναι φανερό πως καταρτίζεται μόνο για το <<θεαθήναι>>, καθώς σχεδόν κανείς από τους ψηφοφόρους δεν θα αφιερώσει χρόνο για το μελετήσει , και απολύτως κανείς δεν πρόκειται να πειστεί από το περιεχόμενο του , ώστε να θυσιάσει τη ψήφο του και την επιλογή του , για την επόμενη τετραετία ,υπερ. του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνον σε νέες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα .

Στον αντίποδα όλων αυτών . η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη , με την ολοκλήρωση της πρώτης κυβερνητικής θητείας ,που – σημειωτέων -συνέδεσε με παγκοσμίως πρωτόγνωρες κρίσεις (πανδημική , πολεμική , οικονομική , ενεργειακή ), παρουσιάζει στους πολίτες το πιο συγκροτημένο , σαφές , ρεαλιστικό , αλλά και και αισιόδοξο και απόλυτα εφαρμοσμένο πρόγραμμα , που έχει ποτέ καταρτιστεί στα χρονικά του τόπου μας , το <<Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023 – 2027 >>.

Δομημένο στέρεα σε 5 άξονες : Παραγωγική Ελλάδα , Κοινωνική Ελλάδα , Πράσινη και Ψηφιακή Ελλάδα , Δίκαιη Ελλάδα , Ισχυρή Ελλάδα . Που αναλύονται σε ιεραρχημένα , κοστολογημένα, στοχευμένα μέτρα και δράσεις , που δυναμώνουν συνολικά τη Χώρα , και καλύπτουν μεθοδικά όλο τον πληθυσμό και όλες τις δραστηριότητες του ,για όλη την επόμενη τετραετία .

Ενώ η τετραετία , που τώρα ολοκληρώνετε , με τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις της , αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για την πραγμάτωση όλων όσα περιέχονται στο << Πρόγραμμα Διακυβέρνησης 2023-2027>>.

Γι’ αυτό, στην κάλπη της 21ης Μαΐου , επιλέγουμε το πρόγραμμα που μας αξίζει , επιλέγουμε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑΣ , που θα μας κρατήσουν στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου , μακριά από φαντάσματα του χθες.

Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε .

Δεν γυρίζουμε πίσω .

Προχωράμε Σταθερά , Τολμηρά , Μπροστά !

*Τ.Προεδρος του Νομαρχιακου Συμβουλιου Ημαθιας

Τ.Μελος Δ.Σ του Πανελληνιου Ιατρικου Συλλογου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...