Νίκος Τσιαμήτρος: Περιορισμός  του λειτουργικού κόστους των εμπόρων και αναπτυξιακά κίνητρα

Νίκος Τσιαμήτρος: Περιορισμός του λειτουργικού κόστους των εμπόρων και αναπτυξιακά κίνητρα

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, καθώς και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Τσιαμήτρος.

Ο κ. Τσιαμήτρος είχε την δυνατότητα να συζητήσει ζητήματα της αγοράς της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας και προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, η Πρόεδρος Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου τόνισε στον υποψήφιο βουλευτή την απουσία του «επιχειρείν» από τα προεκλογικά προγράμματα και επισήμανε πως οι έμποροι δεν επιθυμούν την επιδοματική πολιτική, αλλά την πολιτική των αναπτυξιακών κινήτρων και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση που είχε ο κ. Τσιαμήτρος με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας κ. Γιώργο Δημητριάδη, στην συνάντηση που είχαν στην Αλεξάνδρεια.

«Τα εμπορικά καταστήματα των πόλεων της Ημαθίας πάντα θα χρειάζονται τη στήριξή μας και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την τόνωση της αγοράς μέσα από δράσεις θα είναι πάντα αναγκαία. Επειδή προέρχομαι από τον χώρο της αγοράς γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν και γι αυτό ενώνω την δική μου φωνή με την δική τους» είπε ο κ. Νίκος Τσιαμήτρος και πρόσθεσε:

«Πέραν από την ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και την στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι σημαντικό να ενισχυθεί το εισόδημα των καταναλωτών οι οποίοι στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας. Οι Έλληνες πλέον, εξαιτίας της ακρίβειας, του κόστους ζωής και της ενεργειακής κρίσεις κόβουν από παντού. Περιορίζουν τις δαπάνες τους για ένδυση, υπόδηση, διασκέδαση και ψυχαγωγία και διακοπές. Τις περιορίζουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες» δήλωσε ο κ. Τσιαμήτρος.

Νίκος Τσιαμήτρος: Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι βασικός πυλώνας στην οικονομική και κοινωνική ζωή μας…


Με εκπροσώπους του ασφαλιστικού κλάδου συναντήθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κ. Νίκος Τσιαμήτρος. Υποδέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ημαθίας «Σ.Α.Π.Η.» το οποίο ενημέρωσε τον κ. Τσιαμήτρο για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Όπως τονίστηκε στην συζήτηση, οι ασφαλιστικοί πράκτορες ζητούν, μεταξύ άλλων, την θεσμοθέτηση κινήτρων όπως η φοροαπαλλαγή για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας. Επίσης ένα άλλο θέμα που απασχολεί τον κλάδο, είναι η ορθή φορολογική αντιμετώπιση της καταβολής αποζημίωσης και η απαλλαγή ΦΠΑ σε εμπορικές πράξεις μεταξύ Μεσίτη ασφαλίσεων και Πράκτορα Ασφαλίσεων κ.α.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Τσιαμήτρος από την δική του πλευρά στάθηκε αλληλέγγυος στα προβλήματα που του τέθηκαν από τους ασφαλιστικούς πράκτορες και δήλωσε:

«Η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας βασικός πυλώνας στην οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας. Και εμείς ως πολίτες, αλλά πολύ περισσότερο η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον ασφαλιστικό κλάδο από τα κρούσματα αθέμιτου ανταγωνισμού που παρουσιάζονται. Προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώνω ότι θα γίνω η φωνή τους για να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που υπάρχουν και θα παρουσιάζονται στον κλάδο» τόνισε ο κ. Τσιαμήτρος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του...

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες, μετά από μια μακρόχρονη...

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού την Δευτέρα στην Πατρίδα, λόγω εργασιών καθαρισμού-συντήρησης στην Δεξαμενή Ύδρευσης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού την Δευτέρα στην Πατρίδα, λόγω...

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης Συνελήφθη ανήλικος με 6 κιλά ηρωίνης στο σπίτι του

Επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας στον...

Συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή του...

ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δράση με γνώση» του Κ. Βοργιαζίδη

ΜΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βέροιας με το...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ενδυναμώνει τη θέση του εργαζομένου και ενισχύει τα δικαιώματά του

Ο Τάσος Μπαρτζώκας: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο...

«Πρόκειται για μία φιλεργατική νομοθετική...

Στους πλημμυροπαθείς  Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας,  Ηλίας Νοβάκης

Στους πλημμυροπαθείς Φαρκαδόνας και Κεραμιδίου, ο...

Το χωριό Γριζάνο, χώρο φιλοξενίας των πλημμυροπαθών...

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά  αλλοδαπών - Σύλληψη για απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών - Σύλληψη...

Συνελήφθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή...

Σήμερα και αύριο στη Βέροια Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Πόντιο εκδότη και δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη -Από την Εύξεινο Λέσχη σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας

Σήμερα και αύριο στη Βέροια Εκδηλώσεις αφιερωμένες...

Ξεκινάει σήμερα το διήμερο (23 και 24 Σεπτεμβρίου) που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...