Δήλωση του Χρήστου Παπαστεργίου, υποψήφιου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας

Δήλωση του Χρήστου Παπαστεργίου, υποψήφιου περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Για την υποψηφιότητά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η επιλογή του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, να ανανεώσουν την απόφαση της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και του κόμματος το 2019, αποτελεί για μένα και τα στελέχη της Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», ύψιστη τιμή και ευθύνη.

Ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την προηγούμενη τετραετία. Κυρίως όμως ανταποκριθήκαμε στο πρώτιστο, που είναι οι ευθύνες έναντι των πολιτών. Είμασταν παρόντες παντού και ασκήσαμε τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Οδηγήσαμε την εκλεγμένη και κατεστημένη από το 2010 διοίκηση να κάνει, επιτέλους, κάτι. Η κοινή πρωτοβουλία που εισηγηθήκαμε για την προώθηση του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά αποτελεί, μαζί με άλλες, σταγόνα στον ωκεανό της αποτελμάτωσης και της αδράνειας που βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Η Κεντρική Μακεδονία οπισθοδρομεί. Είμαστε πολύ κάτω του μέσου όρου και καταλαμβάνουμε τις τελευταίες θέσεις, μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας, σε κάθε δείκτη οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αυτή η σκληρή και θλιβερή πραγματικότητα δεν μας αξίζει.

Υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, ανεπαρκείς κι επικίνδυνες. Προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η πράσινη ανάπτυξη, χωρίς κανένα σχέδιο. Σύγχρονα εργαλεία, όπως οι νέες τεχνολογίες, που δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Ανθρώπινο δυναμικό σε πλήθος, εν δυνάμει, πλουτοπαραγωγικών δραστηριοτήτων, που παραμένει καθηλωμένο. Εθνικοί κίνδυνοι, όπως το δημογραφικό και η φυγή των νέων, που υποβαθμίζονται. Καθημερινά, πλέον, ζητήματα, όπως η πολιτική προστασία, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, που θεωρούνται απλώς άλλη μια ευκαιρία προβολής στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Και πόσα ακόμη ...

Κανένα σχέδιο για τίποτε.

Κάθε χρόνο ο ίδιος «προγραμματισμός» που θυμίζει «σκύλο που κυνηγάει την ουρά του».

Η νέα περίοδος 2024-2029 πλησιάζει. Θα ανταποκριθούμε ξανά, στις μεγαλύτερες ευθύνες που θα έχουμε. Καλούμε κάθε πολίτη, κάθε φορέα και κάθε συλλογικότητα, που θέλει να έχει η Περιφέρειά μας αυτό που της αξίζει, να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας για μια δημιουργική συμμαχία παντού.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2019, να εκφράσουμε τις δυνάμεις της αλλαγής, της προόδου και της ανάπτυξης.

Η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει. Είναι ανάγκη να εισέλθει στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της καινοτομίας, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της εξωστρέφειας. Των θεσμικών πολιτικών παρεμβάσεων για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Η συντηρητική διοίκηση των δημοσίων σχέσεων και του μηδενικού έργου, του κ. Τζιτζικώστα, που κρατάει αγκυλωμένη την Κεντρική Μακεδονία στο χθες και στην υπανάπτυξη, στις τελευταίες περιφέρειες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει να τελειώσει.

Με ισότιμη συμμετοχή όλων στον προγραμματισμό, με πράξεις κι όχι λόγια, απαιτείται άμεσα:

1. Σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης με όρους πράσινης ανάπτυξης. Η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων είναι επείγουσα προτεραιότητα.

2. Θωράκιση της περιφέρειας από τις φυσικές καταστροφές με πρόληψη, αντιπλημμυρικά έργα και αποτελεσματική πολιτική προστασία.

3. Προσαρμογή στην νέα τεχνολογική επανάσταση με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των πανεπιστημίων, των νέων επιστημόνων, των ερευνητικών κέντρων κλπ, ώστε να αναπτυχθεί νέα δυναμική και να επιτευχθεί το brain gain.

4. Ο πρωτογενής τομέας να περάσει στην εποχή της γεωργίας ακριβείας και η περιφέρεια να στηρίξει ουσιαστικά τις πολιτικές για την γη, το νερό, την ενέργεια, τις συνεργασίες, την καινοτομία, την μεταποίηση και την εξωστρέφεια.

5. Επενδύσεις που να αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε κάθε τομέα «κλασικής» οικονομίας, αλλά και στις νέες μορφές τουρισμού, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

6. Σύμπραξη της κοινωνικής οικονομίας, ειδικά στις δράσεις για την συμπερίληψη και την αντιμετώπιση κάθε είδους αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.

Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και αξίες. Με σεβασμό στη φύση και την διαφύλαξη της αειφορίας.

Με σεβασμό στην ιστορία μας και την προοπτική μας.

Σας καλώ με αισιοδοξία, ενότητα και σχέδιο να ανατρέψουμε το κατεστημένο.

Να περάσουμε από την «ζώνη» της φιγούρας και της επικοινωνίας, στην Κεντρική Μακεδονία της έξυπνης δικτύωσης και της ευζωίας.

Στην Περιφέρεια που χρειαζόμαστε και μας αξίζει.

Με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε.»

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...