Γ’ Εθνική: Προχωρά άμεσα ο καταρτισμός των ομίλων – Ποιες ομάδες συμμετέχουν

Γ’ Εθνική: Προχωρά άμεσα ο καταρτισμός των ομίλων – Ποιες ομάδες συμμετέχουν

Η Γ’ Εθνική προχωρά στον σχεδιασμό της, θέλοντας την Παρασκευή ή τη Δευτέρα να κάνει τον καταρτισμό των ομίλων.

Νωρίς θέλει φέτος η ΕΠΟ να προχωρήσει στην οργάνωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, λύνοντας άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες. Την Πέμπτη (20/7) ολοκληρώθηκε η δήλωση συμμετοχών για το πρωτάθλημα, όπου 68 ομάδες κατέθεσαν έγκαιρα τον φάκελό τους. Πρόθεση της αρμόδιας Επιτροπής είναι να προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων την Παρασκευή (28/7) ή τη Δευτέρα (31/7), ενώ η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου. Η σέντρα της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2023-24 έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή είναι οι ΠΑΟ Ρουφ, Ηρακλής Λάρισας, Ηρόδοτος και Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, ενώ απευθείας στα τοπικά υποβιβάστηκε από τη Super League 2 ο Απόλλων Λάρισας που παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα στα μέσα της περασμένης σεζόν.

Τη θέση του Απόλλωνα Λάρισας πήρε ήδη η Ελλάς Σύρου, ως η καλύτερη τέταρτη των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ. Για τα υπόλοιπα τέσσερα κενά, η ΕΠΟ απέστειλε τη Δευτέρα πρόσκληση στις επόμενες επιλαχούσες ομάδες, που είναι οι Αναγέννηση Επανομής, Περαμαϊκός, Χαϊδάρι και Εορδαϊκός. Και οι τέσσερις αναμένεται να δεχτούν την πρόσκληση.

Από εκεί και πέρα, στην ΕΠΟ περιμένουν να δουν αν θα προκύψουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2. Αν και η προθεσμία έληγε στις 24/7, τελικά δόθηκε παράταση έως τις 2 Αυγούστου. Στην περίπτωση που προκύψει κάποιο κενό στην SL2, τότε πρώτη επιλαχούσα ομάδα για να προβιβαστεί είναι ο Γιούχτας, ως η πέμπτη ομάδα των μπαράζ των πρωταθλητών Γ’ Εθνικής, ενώ αν υπάρξει κι άλλο κενό, θα καλυφθεί από τον ΑΟ Υπάτου, που είναι η καλύτερη δεύτερη ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα.

Το αν η παράταση των δηλώσεων συμμετοχής στη Super League 2 θα επηρεάσει τον καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα φανεί τις επόμενες μέρες, αλλά η ΕΠΟ θα προτιμούσε να τηρήσει το δικό της χρονοδιάγραμμα.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2023-24 με τα τωρινά δεδομένα:

Καβάλα, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Δόξα Δράμας, Απόλλων Παραλιμνίου, Πανθρακικός, Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου, Θερμαϊκός Θέρμης, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Κεραυνός Αγγελοχωρίου, ΑΟ Χανιώτης, Πιερικός, Σβορώνος, ΠΑΟΚ Κρηστώνης, Καστοριά, ΑΟ Υπάτου, Πανελευσινιακός, ΠΟ Φήκης, Βύζας Μεγάρων, ΑΟ Τρίκαλα, Αστέρας Πετριτή, ΑΕ Λευκίμμης, ΑΠΣ Ζάκυνθος, Ρόδος, Πανιώνιος, ΑΕ Μυκόνου, Παναργειακός, Ιάλυσος, ΑΕ Ερμιονίδας, ΑΟ Πυλίου Κω, Γιούχτας, Μαρκό, Θύελλα Ραφήνας, Φωστήρας, Εθνικός, Αλμυρός Γαζίου, Άρης Πετρούπολης, Άγιος Νικόλαος, Αγία Παρασκευή, Βέροια, Θεσπρωτός, Προοδευτική, Επισκοπή, Νίκη Ευκαρπίας, Άρης Πετεινού, Ορέστης Ορεστιάδας, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Βατανιακός, Αετός Βαρβάρας, Θύελλα Κατσικάς, ΑΕ Μεσολογγίου, Αναγέννηση Άρτας, Κιλελέρ, Μαγνησιακός, Αστέρας Σταυρού, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος, Ερμής Φιλιατρών, Νέα Αρτάκη, Ελλοπιακός, ΠΑΣ Κόρινθος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΟ Ατσαλένιου, Ατρόμητος Πειραιά, Ηλυσιακός, ΑΕΡ Αφάντου, Αστέρας Βάρης, Ελλάς Σύρου, Αναγέννηση Επανομής, Περαμαϊκός, Χαϊδάρι και Εορδαϊκός.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκ με Αλέξανδρο Ζούρκο στο ΝΠΣ Βέροια!

Σοκ με Αλέξανδρο Ζούρκο στο ΝΠΣ Βέροια!

Πολύ σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του Αλέξανδρου...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Τσαλουχίδης:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Τσαλουχίδης: "Δεν πρέπει να...

Μετά την λήξη του τελευταίου φετινού αγώνα στη Γ'...

Με εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου αποχαιρέτησε τη Γ’ Εθνική ο ΝΠΣ Βέροια

Με εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου αποχαιρέτησε τη...

Την εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου με σκορ 2-1,...

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...