Συναντήσεις με τους Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας

Συναντήσεις με τους Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας

Στις συναντήσεις με τους Δημάρχους των τριών Δήμων της Ημαθίας, Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων και του προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το Δ. Αλεξάνδρειας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης έθεσε ως προτεραιότητες, την αγροτική οδοποιία, το αποχετευτικό και αρδευτικό δίκτυο σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου, τον παράλληλο αγωγό του Αλιάκμονα που θα εξυπηρετήσει αρδευτικά και το Δήμο Κίτρους, την κατασκευή κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο, την ανέγερση τρίτου Γυμνασίου και Λυκείου, και την κατασκευή νέας γέφυρας στον Π. Πρόδρομο.

Για το Δήμο Νάουσας ο Δήμαρχος Νίκος Καρανικόλας, πρόβαλε ως πρώτο σημαντικό έργο την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Έδεσσας και τη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό. Αναφέρθηκαν ως προτεραιότητες για την περιοχή, οι αναμορφώσεις πλατειών των κοινοτήτων, η προστασία και αξιοποίηση του ορεινού όγκου Βερμίου, και η ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων με κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρων.

Για το Δήμο Βέροιας ο Δήμαρχος Κώστας Βοριαζίδης ανέφερε ότι προέχει η χρηματοδότηση για τη μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του Τριποτάμου, η πυροπροστασία και φύλαξη των ορεινών όγκων του Βερμίου και των Πιερίων, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κωστοχωρίου Σελίου, και η προσθήκη ορόφου με τη συνολική αναβάθμιση του δημοτικού σχολικού κτιρίου του πρώην Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου, στο κέντρο της Βέροιας, προς αποσυμφόρηση των υπολοίπων.


Κοινό ζήτημα και για τους τρεις Δήμους αποτέλεσε ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, με συχνά και γρήγορα δρομολόγια, από και προς τη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας πλήθος επιβατών και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της οδικής κυκλοφορίας.

Σημειωτέον ότι στους σύγχρονους στόχους και προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής, είναι η ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών μεταξύ Δήμων, για γεωγραφικούς, οικονομικούς, εθνικούς ή άλλους λόγους. Τα οφέλη είναι πολλά και αφορούν κυρίως την κοινή διαχείριση έργων, διαχείρισης κρίσεων, προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξης πολιτιστικών και τουριστικών δικτύων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα έχει υλοποιήσει και υλοποιεί εκατοντάδες έργα υποδομών. Και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει με γοργούς ρυθμούς κάθε έργο που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.

ΠΥΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δρ. Ιστορίας

Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Βέροιας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου – Ξεκινάει η μεταφορά με λεωφορείο των παιδιών από Μελίκη

Νέο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει το νέο αναλυτικό...

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Σταυρόπουλος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Σταυρόπουλος σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 12...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΥΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΥΠΑ...

Απο την ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ της Δημόσιας Υπηρεσίας...

Έφυγε από τη ζωή η Γεσθημανή Τσιώνη σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Γεσθημανή Τσιώνη σε ηλικία 72 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024...

Αναχωρώντας για την Κορέα

Αναχωρώντας για την Κορέα

Του Απόστολου Ιωσηφίδη«…καὶ ἐνταῦθα Κῦρος...

Ανακοίνωση δωρεάς υλικού και αρχείων σε αξιόπιστες ομάδες της Βέροιας

Ανακοίνωση δωρεάς υλικού και αρχείων σε αξιόπιστες ...

Είναι γνωστό σε όλους σχεδόν ότι πάνω από 70 χρόνια η...

Με ατζέντα κομβικά - εκρεμή ζητήματα του αγροτικού κόσμου ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Με ατζέντα κομβικά - εκρεμή ζητήματα του αγροτικού...

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα που...

Τάσος Μπαρτζώκας στην Βεργίνα TV: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και τα προβλήματα της καθημερινότητας

Τάσος Μπαρτζώκας στην Βεργίνα TV: Στο επίκεντρο ο...

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...