Δυναμική τουριστική  προβολή της Ημαθίας  στο αεροδρόμιο  «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης

Δυναμική τουριστική προβολή της Ημαθίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης

Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

«Πρωτοπορούμε, κερδίζουμε και βάζουμε την Ημαθία μπροστά και στον τουρισμό επειδή εμείς μπορούμε» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για να εξετάσει από κοντά τη δράση που χρηματοδότησε η Αντιπεριφέρεια για την τουριστική προβολή της Ημαθίας μέσω προβολής video spot σε οθόνες του αεροδρομίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε τους υπευθύνους του αεροδρομίου για τη συνεργασία και συζήτησε μαζί τους τρόπους συνέχισης παρόμοιων δράσεων για την τουριστική προβολή της Ημαθίας καθώς αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αποδοτικό εάν υπολογιστεί ότι κατά μέσο όρο, μετακινούνται μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης 800.000 με 1.000.000 επιβάτες κάθε μήνα.

Το τουριστικό video spot της Ημαθίας επικεντρώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα των αρχαίων Αιγών (Βεργίνα) και η προβολή του σε videowall του αεροδρομίου διήρκεσε όλο το Σεπτέμβριο. Ο μήνας της προβολής επιλέχθηκε σκόπιμα καθώς συνέπιπτε με μια ιδιαίτερα αυξημένη μετακίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο Κώστας Καλαϊτζίδης, η τουριστική προβολή της Ημαθίας μέσω παρόμοιων δράσεων θα συνεχιστεί και με άλλα εξωστρεφή video που θα προβληθούν σε χώρους αεροδρομίων, στο μετρό της Αθήνας, σε μεγάλους σταθμούς ΚΤΕΛ και θα σχετίζονται:

• Με τα θρησκευτικά μνημεία της Ημαθίας (βυζαντινές εκκλησίες Βέροιας, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Παναγία Σουμελά, Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα. Σκήτη Προδρόμου στον Αλιάκμονα κ.α.).

• Με τα δύο χιονοδρομικά Κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια

• Με το φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών της Βέροιας και του ημαθιώτικου κάμπου

• Με την ξεχωριστή γαστρονομία της Βέροιας, σε συνδυασμό με τα φρούτα και τα λαχανικά της Ημαθίας, την κομπόστα, τα ΠΟΠ τοπικά τυροκομικά, το μοσχάρι Βέροιας και τα νόστιμα αιγοπρόβατα της Ημαθίας, το ρεβανί Βέροιας και την τεράστια οινοποιητική παράδοση του ξινόμαυρου ΠΟΠ κρασιού της Νάουσας.

• Ενώ η συνέχιση της προβολής των θησαυρών των βασιλικών τάφων των Αιγών, του νέου Μουσείου των Αιγών, της Σχολής του Αριστοτέλη και άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ημαθία θα παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή της τουριστικής προβολής της Ημαθίας.

«Χρηματοδοτούμε ένα δυναμικό και στοχευμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας προβάλλοντας την ιστορική, θρησκευτική, τουριστική και γαστρονομική υπεροχή του τόπου μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως κάνουμε τώρα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας σε εκθέσεις και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως σχεδιάζουμε να κάνουμε και με άλλες παρόμοιες δράσεις που προγραμματίζουμε» τόνισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Κώστας Καλαϊτζίδης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...