Στον «αέρα» το μέλλον του Πογέτ στην Εθνική

Στον «αέρα» το μέλλον του Πογέτ στην Εθνική

Ζήτημα προπονητή έχει προκύψει στην Εθνική Ελλάδας μετά την ανοιχτή κόντρα ανάμεσα στον Γκουστάβο Πογέτ και την ΕΠΟ με αφορμή τον βοηθό του - Τα σενάρια για Φερνάντο Σάντος πριν το Euro 2024.

«Βόμβα» στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδας έριξε ο Γκουστάβο Πογέτ με τις δηλώσεις του για τον απλήρωτο εδώ και 8 μήνες βοηθό του!

Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν άμεση, εξηγώντας το πρόβλημα, ωστόσο η δημόσια τοποθέτηση του Ουρουγουανού τεχνικού, ράγισε οριστικά το γυαλί στις σχέσεις των δύο πλευρών και δε αποκλείεται το διαζύγιο να έρθει πολύ πιο νωρίς απ’ ότι θα περίμεναν πολλοί.

Ουσιαστικά ο Γκουστάβο Πογέτ άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την Εθνική ομάδα, η οποία πέρα από το φιλικό με τη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα και το ματς με τη Γαλλία για τον προκριματικό όμιλο του Euro 2024 (21/11), έχει μπροστά της τα σημαντικά play offs του Nations League για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως η Ελλάδα θα πάει σε αυτά τα παιχνίδια με τον Ουρουγουανό τεχνικό. Το αντίθετο, μάλιστα.

Θυμίζουμε ότι στις 21 Μαρτίου 2024 η Εθνική θα υποδεχθεί το Καζακστάν και αν περάσει στον τελικό, στις 26 Μαρτίου 2024 θα παίξει με τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στη Γεωργία και το Λουξεμβούργο. Ο τελικός, μάλιστα, είναι πιθανό να γίνει κι αυτός στην Ελλάδα.

Κάποια σενάρια θέλουν την ΕΠΟ να αναζητά ήδη τον διάδοχο του Πογέτ. Με το όνομα του Φερνάντο Σάντος, που έμεινε ελεύθερος πρόσφατα από την Πολωνία να έχει ήδη πέσει στο τραπέζι! Πρόκειται για έναν γνωστό, έμπειρο και ιδιαίτερα αγαπητό προπονητή, ο οποίος μάλιστα μίλησε πρόσφατα με κολακευτικά λόγια για τη χώρα μας.

Το αν θα αναλάβει αυτός ή κάποιος άλλος την Εθνική Ελλάδας πριν τα playoffs του Nations League ή πριν την τελική φάση του Euro 2024 -αν προκριθούμε εκεί- είναι ακόμα άγνωστο.

Το ιστορικό της κόντρας

Πογέτ και ΕΠΟ

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2022 και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League.

Στη συνέχεια όμως οι κλήσεις του για τα προκριματικά του Euro 2024 προκάλεσε τον σχολιασμό του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος είχε σχολιάσει πρόσφατα: «Έχω κάνω συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας».

Ο Πογέτ απάντησε λίγους μήνες μετά σε συνέντευξή του, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει τον Μάρτιο, που λήγει το συμβόλαιό του. «Όταν μιλάς πολύ σε κατηγορούν. Εγώ προσπαθώ όμως να είμαι ειλικρινής. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Τελειώνω με τους αγώνες των playoffs και μετά λήγει το συμβόλαιο. Δεν έχει σημασία αν προκριθούμε ή όχι, διότι δεν υπάρχει επέκταση», ήταν τα λόγια του.

Ωστόσο, οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην προπονητή της ΑΕΚ για τον βοηθό του, φαίνεται ότι κάνουν τη θέση του ακόμα πιο δύσκολη, με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ακόμα και τώρα να είναι αρκετά πιθανό.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...