Κάλεσμα στην αυριανή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Κάλεσμα στην αυριανή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους δήμους

Από την Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση Ημαθίας, ανακοινώνονται τα εξής:

«Στο έμπα του χειμώνα η καθημερινότητα μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι τιμές στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Από την αρχή του καινούργιου χρόνου τα νέα τιμολόγια του ρεύματος θα κάνουν τη θέρμανση είδος πολυτελείας. Η “δημόσια” Παιδεία και Υγεία έχουν μετατραπεί σε ακριβό εμπόρευμα, τα νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του λαού.

Την ώρα που εμείς μετράμε και το ευρώ για να τα φέρουμε πέρα, η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει ασύστολα με τα ψίχουλα του νέου Μισθολογίου που βαφτίζουν αυξήσεις. Ενώ έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματος μας και ο πληθωρισμός στα είδη πρώτης ανάγκης τρέχει με 20%, οι “αυξήσεις” του 5% αποτελούν πρόκληση. Ταυτόχρονα, με ευθύνη όλων των διαδοχικών κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών, χιλιάδες συνάδελφοι μας πανελλαδικά εξακολουθούν να εργάζονται με το άθλιο καθεστώς πολιτικής ομηρείας των συμβάσεων και της μερικής απασχόλησης.

Στις υπηρεσίες των Δήμων οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Ο κλάδος μας μετράει 65 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τα εργοδοτικά εγκλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελλιπή κατάρτιση σε ανθρώπους που μόλις μάθουν τη δουλειά, φεύγουν, αλλά και την λειψή χορήγηση ΜΑΠ. Η προστασία της ζωής μας θεωρείται κόστος.

Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτυ εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στη “πράσινη ανάπτυξη”. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται επιλεκτικά ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και να διοχετεύει δισεκατομμύρια στη δημιουργία νέων ΝΑΤΟικών βάσεων, στη στήριξη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιδραστικών κυβερνήσεων, όπως στην Ουκρανία.

Δεν πάει άλλο! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τη δύναμη των αριθμών για να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. Διεκδικούμε:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.

• Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

• Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...