ΕΛΛΑΔΑ

Και επίσημα υποψήφια πρόεδρος η Γεροβασίλη: «Δηλώνω παρούσα» - Στις 10 Μαρτίου ζητά κάλπες ο Κασσελάκης

Και επίσημα υποψήφια πρόεδρος η Γεροβασίλη: «Δηλώνω παρούσα» - Στις 10 Μαρτίου ζητά κάλπες ο Κασσελάκης

Την υποψήφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος, στο Τάε Κβο Ντο. Κάλπες άμεσα ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

Για να τονίσει: «Σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς».

«Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως του βασικού αντιπάλου της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Και επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε διαμαρτυρίας. Το ξέρουμε καλά. Κυβερνήσαμε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε».

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να απειλεί»

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας πως «είναι άλλα τα λάθη απειρίας και άλλα της αλαζονείας».

«Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος. Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, θέσεις, προτάσεις. Δεν αφιέρωσαν οι σύνεδροι το Σαββατοκύριακο σε κάποιον, είναι ενεργοί πολίτες της Αριστεράς οι σύνεδροι μας», υπογράμμισε.

Και προσέθεσε πως «είναι σημαντική η αλήθεια και η εμπιστοσύνη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «με μια λέξη το λέγαμε ‘συντροφικότητα’. Να λέμε τη λέξη ‘σύντροφος/συντρόφισσα’ και να το εννοούμε».

«Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να απειλεί», τόνισε επίσης, αναφέροντας πως ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός.

Άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας πως «Πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί», σημείωσε, προσθέτοντας πως «χρειάζεται συλλογική δουλειά, όχι ενός ανδρός αρχή».

«Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες, αποτελέσματα στα προβλήματα του κόσμου, συλλογική σκέψη – είναι τα πιο αναγκαία όπλα από ποτέ», ανέφερε και απευθυνόμενη στους συνέδρους ρώτησε: «Το παλιό ή το νέο;».

«Έχουμε ανάγκη από νέα πρόσωπα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Με συνέδρους να απαντούν «το νέο», η αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε «παρούσα» στο προσκλητήριο του προέδρου Κασσελάκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς», δήλωσε στη συνέχεια, λέγοντας πως η ίδια έχει δώσει μάχες για να μεγαλώσει το κόμμα.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

Εκλογές στις 10 Μαρτίου θέλει ο Κασσελάκης

Εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγηση του προς το συνέδριο.

Εισήγηση προς το σώμα του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί αμέσως το κόμμα σε εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Όλγας Γεροβασιλη, η οποία δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: "Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να κερδίσει η δική μας αλήθεια απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε αμέσως σε εκλογές προέδρου και να πάμε με τη μέγιστη συμμετοχή, υβριδικά. Αυτή είναι η εισήγηση μου απέναντι στο συνέδριο που θα αποφασίσει".

Επίσης, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ

https://www.dnews.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/462163/live-i-omilia-tis-olgas-gerovasili-sto-synedrio-tou-syriza


Πηγή

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ,  Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ: «Δράση» κι όχι «στασιμότητα» - Η μετάβαση στο μέλλον δεν μπορεί να περιμένει

Στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΣΕΕ, Future of Retail ΓΙΩΡΓΟΣ...

Για τον διευρυμένο, διεθνή χαρακτήρα του πρόσφατου...

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος:  Να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών με τη χρήση “bonus” του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

ΚΕΔΕ προς Υπουργείο Περιβάλλοντος: Να ανασταλεί η...

Πολλαπλές αναταράξεις έχει προκαλέσει σε όλη την χώρα...

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...