Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Για τα αδέσποτα ζώα του Σ.Σταθμού Βέροιας, τα τρένα που πηγαινοέρχονται νυχθημερόν παίρνουν την αγάπη που προσδοκούν εδώ και περίπου τρία χρόνια τα φιλοξενούμενα στο διπλανό στρατόπεδο αδέσποτα της φιλοζωικής.

Παρακινημένα πλέον από τη συνήθεια και από την έμφυτη ανάγκη τους για την ανθρώπινη παρουσία κι αγάπη, εμφανίζονται στην πλατφόρμα του σταθμού σε κάθε άφιξη και αναχώρηση δρομολογίου πλησιάζοντας, άλλοτε διστακτικά και άλλοτε με τη σιγουριά και το θάρρος που απόκτησαν κατά την μακρόχρονη παραμονή τους εκεί. Χάρη στην καθημερινή κι επίπονη φροντίδα κάποιων φιλόζωων, δεν τους απασχολεί τόσο η εύρεση τροφής, όσο το να τραβήξουν την ανθρώπινη προσοχή και ίσως και κάποιο χάδι.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλες: Από τους πολύ φοβισμένους στη θέα τόσων ζώων γύρω τους, μέχρι τους πολύ φιλικούς και εξοικειωμένους. Κάποιοι  προνοούν να φέρουν λίγη τροφή- η παραμικρή βοήθεια είναι σημαντική αφού το πρόβλημα της εύρεσης οικονομικών πόρων παραμένει άλυτο. 

Ώσπου το τρένο φτάνει για να πάρει ή να αφήσει την πελατεία του, τους επιβάτες που σπεύδουν να φτάσουν στον προορισμό τους: το ζεστό τους σπιτάκι.

Κι όταν ο σταθμός αδειάσει, τα ζώα θα φύγουν, ελπίζοντας ότι κάποτε ίσως θα υπάρξει και γι αυτά κάποιος προορισμός: μια γωνιά σ`ένα φιλόξενο σπίτι και μια ανθρώπινη ζεστή αγκαλιά που θα τους προσφέρει την αγάπη που στερήθηκαν από τότε που ήρθαν στη ζωή.

 

Ενδιαφερθείτε για το έργο των φιλόζωων  και στηρίξτε το με όποιο τρόπο μπορείτε.

Η αδιαφορία  για το πρόβλημα των αδέσποτων και η έλλειψη ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης, συντελεί στην διαιώνισή του στον τόπο μας.

Μην περιμένετε από τις αρχές και τον οποιοδήποτε «υπεύθυνο» φορέα να δράσει αφού το πιο πιθανό είναι να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υιοθετείστε κάποιο αδέσποτο- γίνονται τα καλύτερα κατοικίδια, και αν δεν μπορείτε ενδιαφερθείτε για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

«Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του, πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα».

Εμμανουήλ Καντ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Δωρεάν Rapid Tests στο Πλατύ και στην Αλεξάνδρεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με κλιμάκιο του...

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία Ωρολογίου

Rapid Test στην Κοινότητα Φυτειάς και στην Πλατεία...

Δύο δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυτή την εβδομάδα με...

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε προπληρωμές επιδομάτων και Δώρου Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Περισσότερα από 108 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα σε...

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να επιτραπούν οι εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης κατηγορίας Β’ για επαγγελματικούς λόγους

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να επιτραπούν οι εξετάσεις...

Να εξεταστεί η άρση της αναστολής των εξετάσεων για...

Η λαϊκή αγορά είναι το κύτταρο της οικονομικής ζωής

Η λαϊκή αγορά είναι το κύτταρο της οικονομικής ζωής

Με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών συναντήθηκε ο Τάσος...

Συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας

Συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με το Σωματείο...

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών...

Συλλογή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βέροιας για συμπολίτες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Συλλογή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βέροιας...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας απευθύνει...

Κώστας Καλαϊτζίδης για παγετό: Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με ζημιές 100% και πρέπει να δοθούν άμεσα προκαταβολές αποζημιώσεων”

Κώστας Καλαϊτζίδης για παγετό: Είμαστε σε κατάσταση...

Σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 με πρωτοβουλία του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...