Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Τα τρένα που φύγαν, αγάπες μου πήρανε...

Για τα αδέσποτα ζώα του Σ.Σταθμού Βέροιας, τα τρένα που πηγαινοέρχονται νυχθημερόν παίρνουν την αγάπη που προσδοκούν εδώ και περίπου τρία χρόνια τα φιλοξενούμενα στο διπλανό στρατόπεδο αδέσποτα της φιλοζωικής.

Παρακινημένα πλέον από τη συνήθεια και από την έμφυτη ανάγκη τους για την ανθρώπινη παρουσία κι αγάπη, εμφανίζονται στην πλατφόρμα του σταθμού σε κάθε άφιξη και αναχώρηση δρομολογίου πλησιάζοντας, άλλοτε διστακτικά και άλλοτε με τη σιγουριά και το θάρρος που απόκτησαν κατά την μακρόχρονη παραμονή τους εκεί. Χάρη στην καθημερινή κι επίπονη φροντίδα κάποιων φιλόζωων, δεν τους απασχολεί τόσο η εύρεση τροφής, όσο το να τραβήξουν την ανθρώπινη προσοχή και ίσως και κάποιο χάδι.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλες: Από τους πολύ φοβισμένους στη θέα τόσων ζώων γύρω τους, μέχρι τους πολύ φιλικούς και εξοικειωμένους. Κάποιοι  προνοούν να φέρουν λίγη τροφή- η παραμικρή βοήθεια είναι σημαντική αφού το πρόβλημα της εύρεσης οικονομικών πόρων παραμένει άλυτο. 

Ώσπου το τρένο φτάνει για να πάρει ή να αφήσει την πελατεία του, τους επιβάτες που σπεύδουν να φτάσουν στον προορισμό τους: το ζεστό τους σπιτάκι.

Κι όταν ο σταθμός αδειάσει, τα ζώα θα φύγουν, ελπίζοντας ότι κάποτε ίσως θα υπάρξει και γι αυτά κάποιος προορισμός: μια γωνιά σ`ένα φιλόξενο σπίτι και μια ανθρώπινη ζεστή αγκαλιά που θα τους προσφέρει την αγάπη που στερήθηκαν από τότε που ήρθαν στη ζωή.

 

Ενδιαφερθείτε για το έργο των φιλόζωων  και στηρίξτε το με όποιο τρόπο μπορείτε.

Η αδιαφορία  για το πρόβλημα των αδέσποτων και η έλλειψη ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης, συντελεί στην διαιώνισή του στον τόπο μας.

Μην περιμένετε από τις αρχές και τον οποιοδήποτε «υπεύθυνο» φορέα να δράσει αφού το πιο πιθανό είναι να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υιοθετείστε κάποιο αδέσποτο- γίνονται τα καλύτερα κατοικίδια, και αν δεν μπορείτε ενδιαφερθείτε για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας.

«Ο άνθρωπος που δεν θέλει να καταπνίγει τα ανθρώπινα αισθήματά του, πρέπει να φέρεται με καλοσύνη στα ζώα, γιατί αυτός που είναι απάνθρωπος στα ζώα γίνεται σκληρός και στην επαφή του με τον άνθρωπο. Μπορούμε να κρίνουμε την ψυχή ενός ανθρώπου από τη συμπεριφορά του στα ζώα».

Εμμανουήλ Καντ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου  οι εγγραφές στο Ωδείο   και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής   της Ιεράς Μητροπόλεως

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο...

Από το Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο  Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Λύκειο των Ελληνίδων...

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Βούλγαρης

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η...

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ

Συμμετοχή Δημάρχου Νάουσας στην Επιτροπή Οργάνωσης...

Στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης και...

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, θα...

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ!

Ημαθία: Το... ξενύχτησαν και ήρθε λουκέτο με 10.000 ευρώ...

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και...

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το...

Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Επιμελητήριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο.@@ads-307@@Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων...