Στον βεροιώτη νευροχειρουργό Γρηγόρη Αντωνιάδη αποφασίστηκε να απονεμηθεί ύψιστη επιστημονική διάκριση στη Γερμανία

Στον βεροιώτη νευροχειρουργό Γρηγόρη Αντωνιάδη αποφασίστηκε να απονεμηθεί ύψιστη επιστημονική διάκριση στη Γερμανία

Το προεδρείο της Γερμανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας αποφάσισε να απονείμει στον καθηγητή Δρ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, τέως Διευθυντή του τμήματος περιφερικών Νεύρων της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου του Ουλμ Γερμανίας, μία από τις τρεις υψηλότερες διακρίσεις της Εταιρείας, το μετάλλιο OTFRID FOERSTER.


Ταυτόχρονα θα του αποδοθεί ο τίτλος του επίτιμου μέλους της Γερμανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας. Το μετάλλιο OTFRID FOERSTER απονέμεται σε ιδιαίτερες προσωπικότητες από το 1954. Μέχρι σήμερα έχει απονεμηθεί μόνο 20 φορές, σε 12 Γερμανούς και 8 Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

Ο Καθηγητής Αντωνιάδης είχε καθοριστική επίδραση στην χειρουργική περιφερικών νεύρων και είναι ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς σε αυτόν τον τομέα στην Γερμανία. Κανένα άλλο όνομα δεν συνδέεται τόσο στενά με τη χειρουργική επέμβαση σε παθήσεις περιφερικών νεύρων στη Γερμανία όσο αυτό του καθηγητή Αντωνιάδη.

Είναι μέλος της Γερμανικής, Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας «Sektion Periphere Nerven». Είναι διευθύνων γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του NervClub e.V., μιας διεπιστημονικής ομάδας μελέτης για τα περιφερικά νεύρα. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε Πρόεδρος της «Section Peripherαl Nerves» της Γερμανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και μέχρι το 2021 ήταν Αντιπρόεδρος της «Section Peripheral Nerve Surgery» της European Association of Neurosurgical Societies(EANS). Με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησαν το 2015 οι πολύ επιτυχημένες διηπειρωτικές συναντήσεις German-South American Meetings - GERSAM στον τομέα των περιφερικών νεύρων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια εναλλάξ στη Γερμανία και τη Νότια Αμερική.

Είναι εκδότης τεσσάρων γερμανικών και διεθνών βιβλίων στην χειρουργική περιφερικών νεύρων και έχει πάνω από 100 δημοσιεύσεις μόνο σε αυτόν τον τομέα. Ίδρυσε επίσης το διάσημο «Nerve Course» για περιφερικά νεύρα στην κλινική του. Τα τελευταία 20 χρόνια, εκπαιδεύτηκαν εκεί περισσότεροι από 400 νευροχειρουργοί από όλη τη Γερμανία.

Η επίσημη τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο 76ο Συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Νευροχειρουργικής στο Ανόβερο το 2025.

Ο ΛΑΟΣ συγχαίρει θερμά τον λαμπρό βεροιώτη γιατρό για την σημαντική επιστημονική διάκριση και του εύχεται να συνεχίσει να διαπρέπει και να μας κάνει περήφανους.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη  του Μητροπολίτη  στην Γ’ Περίοδο  της Φιλοξενίας Δοβρά

Επίσκεψη του Μητροπολίτη στην Γ’ Περίοδο της...

 Το μεσημέρι της Παρασκευής, 19ης Ιουλίου, ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Παναγιωτίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Παναγιωτίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 19/7 της Κοινότητας Βέροιας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 19/7 της Κοινότητας Βέροιας

Έκτακτη  συνεδρίαση της Κοινότητας Βέροιας, θα γίνει...

Ν. Καρανικόλας:  «Εκδηλώσεις χωρίς  προϋπολογισμό για πρώτη φορά στον Δήμο Νάουσας»

Ν. Καρανικόλας: «Εκδηλώσεις χωρίς προϋπολογισμό για...

Από την δημοτική παράταξη Νάουσας ΕΝΑμαζί,...

Πρόωρη φυλλόπτωση  στα Πλατάνια του Αγίου Νικολάου Νάουσας, λόγω καύσωνα

Πρόωρη φυλλόπτωση στα Πλατάνια του Αγίου Νικολάου...

 Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρωικής Πόλης...

Έφυγε από τη ζωή η Νινέτα Καζελίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Νινέτα Καζελίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Παρασκευή 19...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδαμίδης σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδαμίδης σε ηλικία 80...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Ευχαριστήριο της οικογένειας του Θ. Πολυχρονιάδη

Ευχαριστήριο της οικογένειας του Θ. Πολυχρονιάδη

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και τον καθένα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...