15-16 Σεπτεμβρίου 2024 στο Παρίσι : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση  “GOURMET SELECTION 2024”

15-16 Σεπτεμβρίου 2024 στο Παρίσι : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “GOURMET SELECTION 2024”

   

      Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στην έκθεση “GOURMET SELECTION”, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο “Paris Expo Porte de Versailles”, στο Παρίσι της Γαλλίας.

          H διεθνής έκθεση “GOURMET SELECTION” είναι ο Nο1 προορισμός για συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών από τον κόσμο του εκλεκτού φαγητού καθώς προβάλλει premium προϊόντα και τις νέες γαστρονομικές τάσεις, αποτελεί τη μόνη εξειδικευμένη εμπορική έκθεση και παρουσιάζει μια σειρά από γκουρμέ προϊόντα υψηλής αξίας.

          Η “GOURMET SELECTION” εκπληρώνει τις προσδοκίες σε επαγγελματίες του χώρου που αγοράζουν από delicatessen, ζαχαροπλαστεία, tearooms, εργοστάσια σοκολάτας, κάβες κρασιών, μπουτίκ lifestyle, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ. Η έκθεση αποτελεί ένα διήμερο δικτύωσης και συναντήσεων με περίπου 4.000 ειδικούς που εργάζονται στη γαστρονομία. Ο «Best Of» διαγωνισμός επιβραβεύει τα πιο νόστιμα και καινοτόμα προϊόντα γκουρμέ διατροφής που προτείνουν οι εκθέτες. Το Tasting Forum παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα διατροφής μαγειρεμένα και παρασκευασμένα από σεφ. Η Experts’ Agora είναι ένα μέρος για συναντήσεις και ανταλλαγές σε θέματα που σχετίζονται με το γκουρμέ φαγητό όπως δημιουργία ή εξαγορά νέων επιχειρήσεων, συμβουλές, βέλτιστες πρακτικές κ.λπ.

          Το 2023 στην έκθεση “GOURMET SELECTION” συμμετείχαν 338 εκθέτες, εκ των οποίων το 47% συμμετείχε για 1η φορά και το 24% ήταν διεθνείς συμμετοχές από 12 χώρες. Επισκέφθηκαν την έκθεση 4.300 επαγγελματίες, εκ των οποίων το 52% ήταν προερχόμενοι από Περιφέρειες της Γαλλίας, το 48% από το Παρίσι ενώ το 10% ήταν κυρίως από χώρες όπως Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνεται ότι το 44% των επισκεπτών της έκθεσης εξειδικεύονται σε gourmet προϊόντα.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει φέτος για δεύτερη φορά, με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας, την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

          Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, σε ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

          Για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών και την αρτιότερη οργάνωση της επιχειρηματικής συνάντησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024.

          Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων stand, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας

          Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.  

     Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (κ. Τσιαμπαλή  Χαρίκλεια), 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).

Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα ΛΑΟΣ 2 -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης  – Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για κόμμα και Κασσελάκη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης – Τι...

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε χθες ο...

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

          Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της...

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη νέα φυσιογνωμία της

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Παρακολουθώντας τις ...

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Ταμείο Συνοχής, για συγχρηματοδότηση

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο...

Ένα σημαντικό βήμα αναβάθμιση του σιδηροδρομικού ...

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων, που διακόπηκε χθες λόγω φωτιάς κοντά στα σύνορα

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των...

Αποκαταστάθηκε μερικώς χθες το απόγευμα η λειτουργία...

Θ. Σκυλακάκης: Επιστρέφει τον Αύγουστο η επιδότηση στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια ρεύματος

Θ. Σκυλακάκης: Επιστρέφει τον Αύγουστο η επιδότηση στα...

Επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...