Πολίτες της Βέροιας για την κίνηση ΄χωρίς μεσάζοντες΄: Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό

Πολίτες της Βέροιας για την κίνηση ΄χωρίς μεσάζοντες΄: Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη διάθεση και στη Βέροια, προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Καταγγελίες στην Αστυνομία και στην Εφορία, έγιναν από τους πωλητές της Λαϊκής αγοράς, με νομικό σύμβουλο τον κ. Λάζαρο Κουμπουλίδη.

Η διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, όχι μόνον απλώθηκε σε όλη τη χώρα αλλά, οργανώνεται σε πολλές περιοχές , από τους ίδιους τους Δήμους. Εδώ, με νομικές ακροβασίες, βαφτίζουν ότι θέλουν όπως θέλουν. Αναφέρονται σε στάσιμο υπαίθριο εμπόριο παρουσιάζοντας νόμους και παραγράφους. Όμως πρόκειται για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο. Με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων του τόπου μας καθ ΄όλα νόμιμους με δικαίωμα να πωλούν σε όλη τη Χώρα. Μάλιστα στην τελευταία διάθεση στον Προμηθέα, ήρθε το ΣΔΟΕ. Αποχώρησε αφού έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους. Όλοι ήταν νόμιμοι. Ήρθε και η Αστυνομία. Απεχώρησε αφού δεν διαπίστωσε καμία παράβαση. Εμείς οι ίδιοι απαιτούμε να ελέγχεται η νομιμότητα όσων παραγωγών συμμετέχουν. Ο νόμος ορίζει ότι «Όποιος ασκεί υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, επιτρέπεται να παραμένει στάσιμος, μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής».

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ λοιπόν, οργανώνουν έτσι την κατάσταση ώστε και οι πλανόδιοι πωλητές και οι υποψήφιοι αγοραστές, να βρεθούν στο ίδιο σημείο την ίδια μέρα. Για να γίνει η συναλλαγή. Και οι χιλιάδες, κυριολεκτικά, των πολιτών που επιλέγουν αυτήν την διαδικασία, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, είναι απόδειξη και της ποιότητας των προϊόντων και της οικονομικότερης τιμής. Ο κ. Παυλίδης, είδε κατάληψη των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή, δεν είδε τίποτε; Το ότι είναι ένα απέραντο πάρκινγκ όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκεί; Είναι εξωφρενικό να μπορούν να πωλούνται αγροτικά προϊόντα από τα Σκόπια και την Βουλγαρία από εμπόρους της Λαϊκής  και ο Έλληνας αγρότης, να μην μπορεί να πουλήσει αυτό που παράγει, αν δεν περάσει τουλάχιστον από έναν έμπορο.

Είναι αλήθεια ότι όσο μοιράζεται η πίτα, τόσού μεγαλώνει η γκρίνια. Όμως πέρα από τα συμφέροντα της οποιασδήποτε συντεχνίας κάποιων δεκάδων ατόμων, προέχουν οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης χιλιάδων πολιτών με ισχνά οικονομικά.  Και οι πολίτες αυτοί, είναι πάρα πολλοί σήμερα. Και βρίσκουν διέξοδο στη Λαϊκή αγορά, καθώς επίσης και στους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Εκτός βέβαια κι εάν απαγορεύεται να πουλά κάποιος, φθηνότερα από τα ΜΑΡΚΕΤ και τη Λαϊκή. Δεν είναι το κανονικό να μπορούν να πουλιούνται καραβιές εισαγόμενων κάθε είδους προϊόντων και οι δικοί μας παραγωγοί, να τους βγαίνει η ψυχή να πουλήσουν την πατάτα τους. Αυτό είναι άθλιο.

 

Η άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήθηκε για να μην έχει πρόβλημα ο Δήμος Βέροιας, διότι τάχα, δεν ενημέρωσε την Αστυνομία να μας αποβάλει και για κανέναν άλλο λόγο.

Και βέβαια δεν θα αναφερθούμε με κανέναν τρόπο στη σημερινή νομικά καλυμμένη Λαϊκή αγορά. Και εκεί δραστηριοποιούνται συμπολίτες μας. Δεν είμαστε της λογικής, να εξαφανιστούν κάποιοι για να επικρατήσουμε εμείς. Εξ άλλου, οι αγορές ΦΑΡΜ ΜΑΡΚΕΤ για παραγωγούς, με τις όποιες νομικές ατέλειες, είναι στην πόρτα μας. Σε όλη την Ευρώπη, μπορούσαν να το κάνουν. Μόνο εδώ δεν μπορούσε να γίνει.

Κι ενώ λοιπόν Αστυνομία και ΣΔΟΕ δεν βρήκαν τίποτε επιλήψιμο, διαβάζουμε ότι   «Την απάντηση αυτή τη φορά θα τη δώσουμε ΕΜΕΙΣ». Οι κακές νομικές συμβουλές δεν πιστεύουμε ότι γέννησαν νέες αρχές και νόμους. Κι επειδή ο νομικός σύμβουλος ήταν αυτός που καθοδηγούσε τα αστυνομικά όργανα λέγοντας ότι απλά « εγώ κάνω τη δουλειά μου», ελπίζουμε να μην τον δούμε έξω από το σπίτι μας για κατάσχεση του σπιτιού μας, επειδή κάνει απλά τη δουλειά του για κάποια τράπεζα. Αυτή είναι η διαφορά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό. Αλληλεγγύη.

Ίσως δούμε περισσότερα στη συνέχεια, δεδομένης της προεκλογικής κατάστασης. Και τυχόν υποψήφιοι πρίν πάρουν θέση, καλό και λογικό είναι να ακούσουν και την «άλλη» πλευρά. Για πέντε, δέκα πιθανούς ψήφους, είναι άδικο να εκτίθενται. Εμείς οι εθελοντές και μόνον, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα συνεχίσουμε και μετά τις Δημοτικές εκλογές και δεν έχουμε κανέναν υποψήφιο σε κανέναν συνδυασμό. Δεν κάνουμε κάποια δουλειά μας και δεν ψάχνουμε ψήφους. Και σε κάθε περίπτωση, δεν θα είμαστε συνένοχοι στο σημερινό έγκλημα, στον διχασμό και κατακερματισμό της κοινωνίας μας. Και αντί των απειλών  «Την απάντηση αυτή τη φορά θα τη δώσουμε ΕΜΕΙΣ», ευχόμαστε δύναμη σε όλους να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που φτάσαμε.  Με αλληλεγγύη και ενεργό συμμετοχή σε όσα μας αφορούν. Δεν θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Άλλος είναι ο «εχθρός». Και δεν φταίνε μόνο «αυτοί». Ούτε οι «άλλοι» Φταίμε όλοι εμείς.

Καλές γιορτινές μέρες, ευχόμαστε σε όλους.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός   στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο...

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη...

«Πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση  από τον Κ. Μητσοτάκη»

«Πραγματική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση από τον Κ....

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Ο πρόεδρος της Νέας...

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Βέροιας

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού...

Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων   για την ψυχική υγεία, θα λειτουργήσει   για πρώτη φορά στην Ημαθία από τον ΣΟΦΨΥ

Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων για την ψυχική υγεία, θα...

- Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο- Ο πρόεδρος Γιώργος...

Διάλογος και συναντήσεις  του Τάσου Μπαρτζώκα με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Ημαθίας

Διάλογος και συναντήσεις του Τάσου Μπαρτζώκα με τους...

Θέλοντας να ενημερωθεί για τα θέματα του εμπορικού...

Σύλληψη 41χρονου για απόπειρα κλοπής

Σύλληψη 41χρονου για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου, τα ξημερώματα, από...

Όπως ανακοινώνουν Γονείς και Κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τα μαθητικά δρομολόγια…  Θα εξαντλήσουν πρώτα   τον διάλογο και την πίεση προς τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά θα   στραφούν σε κινητοποιήσεις

Όπως ανακοινώνουν Γονείς και Κηδεμόνες του Μουσικού...

-Ζητούν συνάντηση με τον κ. ΑντιπεριφερειάρχηΟ...

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ" (Μια Ιστορία .....μικρού...

Το 2010 είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, ο νέος τερματικός σταθμός. Πρόκειται για ένα έργο που θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του υφιστάμενου αεροδρομίου, τη «ναυαρχίδα» των 14 περιφερειακών...

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 83ης ΔΕΘ εξήγγειλε τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Αυτό ασφαλώς δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη δέσμευσή...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2018-2019  εγκρίθηκε η εισαγωγή 6.260 μαθητών και μαθητριών στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.Από την ΕΠΑΣ Μαθητείας Βέροιας...

- Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο- Ο πρόεδρος Γιώργος Σαλιάγκας, μιλάει για τον σύλλογο στον ΑΚΟΥ 99.6Εδώ και τρία χρόνια από την ίδρυσή του, και με πολλές προσπάθειες και οικονομικές δυσκολίες, ο Σύλλογος ...