Πολίτες της Βέροιας για την κίνηση ΄χωρίς μεσάζοντες΄: Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό

Πολίτες της Βέροιας για την κίνηση ΄χωρίς μεσάζοντες΄: Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη διάθεση και στη Βέροια, προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Καταγγελίες στην Αστυνομία και στην Εφορία, έγιναν από τους πωλητές της Λαϊκής αγοράς, με νομικό σύμβουλο τον κ. Λάζαρο Κουμπουλίδη.

Η διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, όχι μόνον απλώθηκε σε όλη τη χώρα αλλά, οργανώνεται σε πολλές περιοχές , από τους ίδιους τους Δήμους. Εδώ, με νομικές ακροβασίες, βαφτίζουν ότι θέλουν όπως θέλουν. Αναφέρονται σε στάσιμο υπαίθριο εμπόριο παρουσιάζοντας νόμους και παραγράφους. Όμως πρόκειται για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο. Με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων του τόπου μας καθ ΄όλα νόμιμους με δικαίωμα να πωλούν σε όλη τη Χώρα. Μάλιστα στην τελευταία διάθεση στον Προμηθέα, ήρθε το ΣΔΟΕ. Αποχώρησε αφού έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους. Όλοι ήταν νόμιμοι. Ήρθε και η Αστυνομία. Απεχώρησε αφού δεν διαπίστωσε καμία παράβαση. Εμείς οι ίδιοι απαιτούμε να ελέγχεται η νομιμότητα όσων παραγωγών συμμετέχουν. Ο νόμος ορίζει ότι «Όποιος ασκεί υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, επιτρέπεται να παραμένει στάσιμος, μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής».

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ λοιπόν, οργανώνουν έτσι την κατάσταση ώστε και οι πλανόδιοι πωλητές και οι υποψήφιοι αγοραστές, να βρεθούν στο ίδιο σημείο την ίδια μέρα. Για να γίνει η συναλλαγή. Και οι χιλιάδες, κυριολεκτικά, των πολιτών που επιλέγουν αυτήν την διαδικασία, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, είναι απόδειξη και της ποιότητας των προϊόντων και της οικονομικότερης τιμής. Ο κ. Παυλίδης, είδε κατάληψη των αθλητικών εγκαταστάσεων. Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή, δεν είδε τίποτε; Το ότι είναι ένα απέραντο πάρκινγκ όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκεί; Είναι εξωφρενικό να μπορούν να πωλούνται αγροτικά προϊόντα από τα Σκόπια και την Βουλγαρία από εμπόρους της Λαϊκής  και ο Έλληνας αγρότης, να μην μπορεί να πουλήσει αυτό που παράγει, αν δεν περάσει τουλάχιστον από έναν έμπορο.

Είναι αλήθεια ότι όσο μοιράζεται η πίτα, τόσού μεγαλώνει η γκρίνια. Όμως πέρα από τα συμφέροντα της οποιασδήποτε συντεχνίας κάποιων δεκάδων ατόμων, προέχουν οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης χιλιάδων πολιτών με ισχνά οικονομικά.  Και οι πολίτες αυτοί, είναι πάρα πολλοί σήμερα. Και βρίσκουν διέξοδο στη Λαϊκή αγορά, καθώς επίσης και στους ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ. Εκτός βέβαια κι εάν απαγορεύεται να πουλά κάποιος, φθηνότερα από τα ΜΑΡΚΕΤ και τη Λαϊκή. Δεν είναι το κανονικό να μπορούν να πουλιούνται καραβιές εισαγόμενων κάθε είδους προϊόντων και οι δικοί μας παραγωγοί, να τους βγαίνει η ψυχή να πουλήσουν την πατάτα τους. Αυτό είναι άθλιο.

 

Η άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήθηκε για να μην έχει πρόβλημα ο Δήμος Βέροιας, διότι τάχα, δεν ενημέρωσε την Αστυνομία να μας αποβάλει και για κανέναν άλλο λόγο.

Και βέβαια δεν θα αναφερθούμε με κανέναν τρόπο στη σημερινή νομικά καλυμμένη Λαϊκή αγορά. Και εκεί δραστηριοποιούνται συμπολίτες μας. Δεν είμαστε της λογικής, να εξαφανιστούν κάποιοι για να επικρατήσουμε εμείς. Εξ άλλου, οι αγορές ΦΑΡΜ ΜΑΡΚΕΤ για παραγωγούς, με τις όποιες νομικές ατέλειες, είναι στην πόρτα μας. Σε όλη την Ευρώπη, μπορούσαν να το κάνουν. Μόνο εδώ δεν μπορούσε να γίνει.

Κι ενώ λοιπόν Αστυνομία και ΣΔΟΕ δεν βρήκαν τίποτε επιλήψιμο, διαβάζουμε ότι   «Την απάντηση αυτή τη φορά θα τη δώσουμε ΕΜΕΙΣ». Οι κακές νομικές συμβουλές δεν πιστεύουμε ότι γέννησαν νέες αρχές και νόμους. Κι επειδή ο νομικός σύμβουλος ήταν αυτός που καθοδηγούσε τα αστυνομικά όργανα λέγοντας ότι απλά « εγώ κάνω τη δουλειά μου», ελπίζουμε να μην τον δούμε έξω από το σπίτι μας για κατάσχεση του σπιτιού μας, επειδή κάνει απλά τη δουλειά του για κάποια τράπεζα. Αυτή είναι η διαφορά. Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους και κάποιοι εθελοντισμό. Αλληλεγγύη.

Ίσως δούμε περισσότερα στη συνέχεια, δεδομένης της προεκλογικής κατάστασης. Και τυχόν υποψήφιοι πρίν πάρουν θέση, καλό και λογικό είναι να ακούσουν και την «άλλη» πλευρά. Για πέντε, δέκα πιθανούς ψήφους, είναι άδικο να εκτίθενται. Εμείς οι εθελοντές και μόνον, ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα συνεχίσουμε και μετά τις Δημοτικές εκλογές και δεν έχουμε κανέναν υποψήφιο σε κανέναν συνδυασμό. Δεν κάνουμε κάποια δουλειά μας και δεν ψάχνουμε ψήφους. Και σε κάθε περίπτωση, δεν θα είμαστε συνένοχοι στο σημερινό έγκλημα, στον διχασμό και κατακερματισμό της κοινωνίας μας. Και αντί των απειλών  «Την απάντηση αυτή τη φορά θα τη δώσουμε ΕΜΕΙΣ», ευχόμαστε δύναμη σε όλους να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που φτάσαμε.  Με αλληλεγγύη και ενεργό συμμετοχή σε όσα μας αφορούν. Δεν θα σκοτωθούμε μεταξύ μας. Άλλος είναι ο «εχθρός». Και δεν φταίνε μόνο «αυτοί». Ούτε οι «άλλοι» Φταίμε όλοι εμείς.

Καλές γιορτινές μέρες, ευχόμαστε σε όλους.

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...