Ουσιαστική παρουσία της Ημαθίας στη θρησκευτική έκθεση του Regensburg και φιλοξενία Αμερικανών δημοσιογράφων

Ουσιαστική παρουσία της Ημαθίας στη θρησκευτική έκθεση του Regensburg και φιλοξενία Αμερικανών δημοσιογράφων

«Απόβαση» στην πόλη Regensburg της Γερμανίας έκαναν πάνω από 200.000 επισκέπτες στο τετραήμερο από 28/5 έως 1/6, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες των Εκκλησιών της Γερμανίας», μια μορφή Έκθεσης Θρησκευτικού Τουρισμού.

 

Οι «Ημέρες των Εκκλησιών» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, κυρίως ιερωμένων από ολόκληρη τη Γερμανία.

Φέτος, σε μια πανέμορφη πόλη, το Regensburg, 1.236 εκθέτες σε 280 περίπου περίπτερα και παρά τη συνεχή βροχή και το κρύο τις τρεις πρώτες ημέρες, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν πάμπολλες σε όλες τις πλατείες, πεζοδρόμους και τα «νησάκια» που δημιουργεί ο διερχόμενος Δούναβης, ικανοποιώντας τους πάνω από 200.000 επισκέπτες.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας της Έκθεσης είναι ότι την πρώτη ημέρα στα εγκαίνια παρέστη ο πρόεδρος της Γερμανίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις – συζητήσεις  η καγκελάριος κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

 

Σημαντική και ουσιαστική ήταν η παρουσία στην Έκθεση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, η οποία με τη συνεργασία των Π.Ε. Πιερίας και Κιλκίς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οργάνωσαν τέσσερα περίπτερα, δύο μέσα και δύο έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, από τον οποίο διακινήθηκε το 80% των επισκεπτών.

Πέρα από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με ιερωμένους για τα θρησκευτικά ενδιαφέροντα της περιοχής, με έμφαση τον Απ. Παύλο, διανεμήθηκε πάνω από 10.000 τεμάχια έντυπο με τους θρησκευτικούς μας προορισμούς και ενδιαφέροντα, διαφημιστικά καπελάκια και καρτ ποστάλ του Απ. Παύλου. Στα περίπτερα υπήρχαν μεγάλες φωτογραφίες από θρησκευτικά μνημεία ενώ υπήρχαν και έξι γερμανόφωνα άτομα για την  εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη διανομή του υλικού.

Στον τομέα των θρησκευτικών τουριστικών προορισμών με περίπτερα είχαν το Ισραήλ, η Τσεχία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε για τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της Ημαθίας: «Η εμπειρία και τα αποτελέσματα από τη συνεχή συμμετοχή μας τα πέντε τελευταία χρόνια στην Έκθεση αυτή, μας κατευθύνουν σε ακόμη εντονότερη και ουσιαστική συμμετοχή μας. Η συνεργασία μας με τα μεγαλύτερα γραφεία θρησκευτικού τουρισμού της Γερμανίας και η κατακόρυφη αύξηση των θρησκευτικών επισκεπτών στην περιοχή μας δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει θετικά στην τουριστική ανάπτυξη και μέσω αυτής στην αύξηση του εισοδήματος σημαντικής μερίδας των επαγγελματιών του Νομού μας. Οι φιλοξενίες καθολικών ιερωμένων, που εμείς ως Ημαθία ξεκινήσαμε πριν από χρόνια, έχουν φέρει και θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, αρκεί να έχουμε συνέχεια, συνέπεια και συνεργασία όλων των φορέων και επαγγελματιών του τουριστικού μας κλάδου».

Την ευθύνη λειτουργίας των περιπτέρων στην Έκθεση είχε ο υπεύθυνος Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας, ενώ η Έκθεση για το 2015 έχει οριστεί στη Στουτγάρδη από 2 έως 6 Ιουνίου.

 

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

Στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, θα φιλοξενήσει στις 9/6 έξι κορυφαίους δημοσιογράφους από την Ένωση Δημοσιογράφων των Η.Π.Α. International Food, Wine and Travel Writers Association (IFTWTWA), το δίκτυο των οποίων έχει 500 περίπου μέλη.

Στους φιλοξενούμενους περιλαμβάνονται η πρόεδρος της Ένωσης καθώς και η πρώην πρόεδρος, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κάθε μία απευθύνεται σε 1.000.000 αναγνώστες.

 

Οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στη Βεργίνα και στην πόλη της Βέροιας συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Σαλιάγκα, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τον κ. Καραπαναγιωτίδη, τον αντιδήμαρχο Βέροιας Άρη Λαζαρίδη και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δημήτρη Μάντσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...