Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία Βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας είχε ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω  ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, παρουσίασε διεξοδικά τις δυνατότητες που διανοίγονται για τη διεύρυνση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο Χωρών,  ιδιαίτερα τώρα που έχουν προχωρήσει βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαμορφώνοντας ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για  περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς τη Δημοκρατία της Κορέας, επισημαίνοντας ότι τα  ελληνικά αγροτικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Υποδέχτηκα, σήμερα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, Βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η συνάντηση μας ήταν απολύτως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και μορφωτικής συνεργασίας.

 

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν πολλά κοινά σημεία, που μπορούν να τις φέρουν ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Δεν είναι μόνο η πίστη μας στη Δημοκρατία αλλά και στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και του εμπορίου. Είναι και η γεωπολιτική θέση των δύο χωρών. Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αρχίζει να μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο. Σε πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα προϊόντα των ασιατικών αγορών. Από την άλλη πλευρά η Δημοκρατία της Κορέας, αποτελεί τον επιχειρηματικό κόμβο της ΒορειοΑνατολικής Ασίας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας ακόμα πιο στενής οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη αλλοδαπών βάζει το υπουργείο Υγείας

Τέλος στην δωρεάν ιατρική περίθαλψη αλλοδαπών βάζει...

Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: Σε ποιες περιοχές θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: Σε ποιες περιοχές θα...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε τη Δευτέρα η...

Ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των...

Εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος...

Εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια: Όλα τα νέα δεδομένα της διαδικασίας

Εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια: Όλα τα νέα...

Πρώτη φορά θα εφαρμοστεί φέτος το Σεπτέμβριο η νέα...

Παραιτήθηκε ο Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε ο Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε από τη θέση του μητροπολίτη...

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες- Εμφανίστηκαν «τοξικοί» λαγοκέφαλοι

Συναγερμός στις ελληνικές θάλασσες- Εμφανίστηκαν...

Εχουν γεμίσει τις ελληνικές θάλασσες οι λαγοκέφαλοι...

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης...

Έφυγε από τη ζωή στα 95 του χρόνια ο γνωστός...

Βάσεις 2019: Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας

Βάσεις 2019: Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από...

Θέμα λίγων ημερών αποτελεί η ανακοίνωση των Βάσεων 2019...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.«Ούτε...

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 'Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της μέρας, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις σε μεγάλα...

Εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος συνδυάζει την ενημέρωση των πολιτών, τους στοχευμένους ελέγχους και την αυξημένη αστυνομική παρουσίαΔίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επικίνδυνες τροχονομικές...