Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία Βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας είχε ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω  ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, παρουσίασε διεξοδικά τις δυνατότητες που διανοίγονται για τη διεύρυνση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο Χωρών,  ιδιαίτερα τώρα που έχουν προχωρήσει βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαμορφώνοντας ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για  περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς τη Δημοκρατία της Κορέας, επισημαίνοντας ότι τα  ελληνικά αγροτικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Υποδέχτηκα, σήμερα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, Βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η συνάντηση μας ήταν απολύτως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και μορφωτικής συνεργασίας.

 

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν πολλά κοινά σημεία, που μπορούν να τις φέρουν ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Δεν είναι μόνο η πίστη μας στη Δημοκρατία αλλά και στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και του εμπορίου. Είναι και η γεωπολιτική θέση των δύο χωρών. Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αρχίζει να μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο. Σε πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα προϊόντα των ασιατικών αγορών. Από την άλλη πλευρά η Δημοκρατία της Κορέας, αποτελεί τον επιχειρηματικό κόμβο της ΒορειοΑνατολικής Ασίας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας ακόμα πιο στενής οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θυρίδες, τραπεζικοί λογαριασμοί, κάρτες και συναλλαγές στο στόχαστρο της Εφορίας

Θυρίδες, τραπεζικοί λογαριασμοί, κάρτες και...

Πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των...

Κεντρική Μακεδονία:5.000 τόνοι αλάτι και 100 μηχανήματα για τον χιονιά

Κεντρική Μακεδονία:5.000 τόνοι αλάτι και 100 μηχανήματα...

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας...

Στο στόχαστρο της Εφορίας οι τραπεζικές θυρίδες

Στο στόχαστρο της Εφορίας οι τραπεζικές θυρίδες

Στο ηλεκτρονικό μάτι της Εφορίας μπαίνουν όσοι...

Οι χάρτες και η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις χιονοπτώσεις

Οι χάρτες και η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για...

Έγκυρα και έγκαιρα ο Σάκης Αρναούτογλου είχε...

Πορτοφολάδες χάκερ: Κλέβουν με POS χωρίς να τους καταλάβει κανείς (BINTEO)

Πορτοφολάδες χάκερ: Κλέβουν με POS χωρίς να τους...

Οι πορτοφολάδες έχουν προχωρήσει ένα επίπεδο παραπέρα...

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης: Έρχονται κάμερες και... μικρόφωνα

Αλλάζουν όλα στα διπλώματα οδήγησης: Έρχονται κάμερες...

«Πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου...

Ποια είδη καφέ προτιμούν οι Έλληνες;

Ποια είδη καφέ προτιμούν οι Έλληνες;

Σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις επιπτώσεις που...

Φορο... απειλή για τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι

Φορο... απειλή για τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι

Αντιμέτωποι με την υποχρέωση πληρωμής έξτρα φόρων θα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων των φορολογουμένων, για τις πάσης φύσεως πληρωμές τους μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, καθώς επίσης και για τις συναλλαγές τους,...

Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς», που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από τα ξημερώματα...

Στο ηλεκτρονικό μάτι της Εφορίας μπαίνουν όσοι διατηρούν τραπεζικές θυρίδες. Η απόφαση Παπανάτσιου ορίζει πως οι τράπεζες πρέπει να  γνωστοποιούν στις φορολογικές και ελεγκτές αρχές τους  πελάτες τους...