Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση Βεσυρόπουλου με βουλευτές και παράγοντες της Νότιας Κορέας

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία Βουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας είχε ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω  ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, κατά την ομιλία του, παρουσίασε διεξοδικά τις δυνατότητες που διανοίγονται για τη διεύρυνση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των δύο Χωρών,  ιδιαίτερα τώρα που έχουν προχωρήσει βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα διαμορφώνοντας ένα φιλικό και ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά ελληνικά προϊόντα, τονίζοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για  περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών προς τη Δημοκρατία της Κορέας, επισημαίνοντας ότι τα  ελληνικά αγροτικά προϊόντα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Υποδέχτηκα, σήμερα, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στρατηγικής και Οικονομικών, της Δημοκρατίας της Κορέας, Βουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δημοκρατίας της Κορέας.

Η συνάντηση μας ήταν απολύτως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και μορφωτικής συνεργασίας.

 

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Κορέας έχουν πολλά κοινά σημεία, που μπορούν να τις φέρουν ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Δεν είναι μόνο η πίστη μας στη Δημοκρατία αλλά και στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και του εμπορίου. Είναι και η γεωπολιτική θέση των δύο χωρών. Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αρχίζει να μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο. Σε πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τα προϊόντα των ασιατικών αγορών. Από την άλλη πλευρά η Δημοκρατία της Κορέας, αποτελεί τον επιχειρηματικό κόμβο της ΒορειοΑνατολικής Ασίας. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας ακόμα πιο στενής οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι οι κομάντος βγήκαν στο ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη

Όλοι οι κομάντος βγήκαν στο ανατολικό Αιγαίο και την...

Για πρώτη φορά διεξήχθη στη Θράκη και το...

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννα Τζάκη

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η πρώην...

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 54 ετών, μετά...

Tι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση, τώρα που χαλάει ο καιρός

Tι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση, τώρα που χαλάει ο...

Οι απότομες αλλαγές του καιρού το χειμώνα και τα...

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε Ημαθία και Δυτική Μακεδονία

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε Ημαθία και...

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του...

«Τέλος εποχής» για το χαρτί στο Δημόσιο - Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές

«Τέλος εποχής» για το χαρτί στο Δημόσιο - Μόνο...

Μέσα στο Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου...

«Καμπάνα» 20.000€ σε εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά

«Καμπάνα» 20.000€ σε εργοδότη για παρενόχληση και...

Πλήρως ικανοποιημένος δηλώνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών...

ΚΕΑ: Αναλυτικές ημερομηνίες για όσους πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

ΚΕΑ: Αναλυτικές ημερομηνίες για όσους πρέπει να κάνουν...

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές...

Λουκέτο σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης

Λουκέτο σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα της...

Τίτλοι τέλους έπεσαν για την καθημερινή αθλητική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Για πρώτη φορά διεξήχθη στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία ΩΡΙΩΝ-18, με τη συμμετοχή τμημάτων όλων των ειδικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.Συγκεκριμένα συμμετείχαν...

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 54 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, η περιφερειακή σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννα Τζάκη.Η...

Οι απότομες αλλαγές του καιρού το χειμώνα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα κατά την οδήγηση.Ας εξετάσουμε όμως τι συμβαίνει σε σχέση με το όχημα μας, για παράδειγμα, στη βροχή....