Εγγραφή 19 νέων εθελοντών στη δεξαμενή δοτών μυελού των οστών

Εγγραφή 19 νέων εθελοντών στη δεξαμενή δοτών μυελού των οστών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη η προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βεροίας και η Πρωτοβουλία για το Παιδί, σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή»-ΚΕΔΜΟΠ και είχε τίτλο «Δωρεά μυελού των οστών: μία απλή και σωτήρια χειρονομία αγάπης».

Στην εκδήλωση μίλησε η κ. Αλεξάνδρα Σαρμά, η οποία, εκπροσωπώντας το ΚΕΔΜΟΠ, αναφέρθηκε στη σημασία της ύπαρξης εθελοντών μυελού των οστών, εξηγώντας τη διαδικασία εγγραφής στην ελληνική  και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών και στις ενέργειες ενός πιθανού δότη.

Επίσης, στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν οι επιστημονικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεταμόσχευση  μυελού των οστών και την αντιμετώπιση της λευχαιμίας και παρουσιάστηκαν υπό μορφή video περιπτώσεις ασθενών που θεραπεύτηκαν.

Με το πέρας της παρουσίασης το κοινό απηύθυνε στην ομιλήτρια πλήθος ερωτήσεων, ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρο υπήρξε το γεγονός της εγγραφής στη δεξαμενή 19 νέων εθελοντών από την πόλη και την περιοχή μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βεροίας κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Διευθυντής της Σχολής μετεκπαίδευσης της ΕΛΑΣ κ. Διονύσιος Κούγκας, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας κ. Ηλίας Μπόλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγελίνας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος»  κ. Μαρίνα Ψωμιάδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας « Η Αγάπη»  κ. Ευτυχία Καδόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Μελίκης κ. Λάζαρος Γιαζιτζόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Χαρίεσσας κ. Ελευθέριος Παμπουχίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία Ν. Ημαθίας κ. Γιώργος Σαλιάγκας, o εκπρόσωπος  του Συλλόγου νεφροπαθών κ. Θεοτόκης Καρβουνίδης, η κυρία Μαρία Παπαϊωάννου, Διευθύντρια προσωπικού του Γ.Ν. Βεροίας μέλη και εθελοντές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί , μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Βεροίας και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερα πρέπει να εξαρθεί η παρουσία στην εκδήλωση του Ύπατου Κυβερνήτη Ευρώπης των ΑΧΕΠΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου και της συζύγου του, που ήρθαν επί τούτοις αυθημερόν από την Αθήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...