Το παγκάκι της Εύας που ήθελε να γίνει βάρκα

Το παγκάκι της Εύας που ήθελε να γίνει βάρκα

Η συγγραφέας Εύα Ιεροπούλου με την απίστευτη ζωντάνια, τη θεατρικότητα και την κιθάρα της ταξίδεψε την Τρίτη τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου, 4ου, 5ου και 9ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, καθώς και το εργαστήρι «Υφάδι», στον κόσμο της δημιουργικής φαντασίας μέσα από το παραμύθι. «Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα» ήταν μία όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που θέλει να γίνει βάρκα και να αρμενίσει τον κόσμο όλο. Όταν όμως βουλιάζει στο βυθό, βλέπει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή και τη δική του ταυτότητα.

Η συγγραφέας ζωντάνεψε με θαυμαστό τρόπο το παραμύθι και τους διαλόγους δίνοντας φωνή και κίνηση στους ήρωες. Μικροί και μεγάλοι, έφυγαν μαγεμένοι με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς: Κυριάκο  Χατζηστυλλή, Φανή Μιχαηλίδου, Τάσο Μωυσίδη, Αναστασία Πέκαλη, Ελένη Δουλδούρη, Παλαπαϊδου  Σοφία και Έλενα Μπάμπου που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η Έκθεση  βιβλίου και γλυπτών της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας συνεχίζεται  κάθε μέρα τις ώρες: 

Πρωί : 10.00΄-13.00΄

Απόγευμα: 18.00΄- 20.00΄

 

«Γιατί απέναντι;»:

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο συγγραφέας κ. Βαγγέλης Τασιόπουλος παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου, 7ου, 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και του ΕΕΕΕΚ το βιβλίο του με τίτλο «Γιατί απέναντι;».

Το βιβλίο πραγματεύεται το θέμα ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται στους  χώρους του σχολείου. Ένα θέμα που δεν είναι μονάχα επίκαιρο αλλά αποτελεί κι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που επηρεάζει τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της.

Ο συγγραφέας διεξήγαγε  συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες στην οποία μέσα από τους ήρωες του βιβλίου τους ενημέρωσε για το συγκεκριμένο φαινόμενο που έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη προβολή τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μέσα από το εύληπτο ύφος γραφής του βιβλίου του τους πληροφόρησε για τα χαρακτηριστικά των θυμάτων/των θυτών/ των παρατηρητών, τις επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας και μέτρα αντιμετώπισής της.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς: Γιώργος Ζώγιος, Μαρία Κιούτη, Ματίνα Αντωνιάδου, Βίλια Κουτσογιάννη, Μαρία Τζίγκα Άννα Ασλανίδου, Σμαρώ Φραγκοπούλου, Όλγα Παυλίδου, Περσεφόνη Παπαδοπούλου, Σπύρος Τσιαούσης, Μαρία Σαρράκη που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...