Ευχές στη νέα κυβέρνηση, εφημερίες  των νοσοκομείων, καθαριότητα και αποκριάτικο  γλέντι, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ευχές στη νέα κυβέρνηση, εφημερίες των νοσοκομείων, καθαριότητα και αποκριάτικο γλέντι, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Με ευχές στη νέα κυβέρνηση ξεκίνησε τη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης. «Έχουμε αλλαγή πολιτικού σκηνικού και ιστορικές στιγμές για τη μεταπολιτευτική αριστερά. Με τις ευχές μας ελπίζουμε και σε βελτίωση θεμάτων της αυτοδιοίκησης. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε θετική κίνηση και επανορθωτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης και αντίθετοι στη συντήρηση ενός καθεστώτος που δεν ευνοεί τους δήμους», σημείωσε ο δήμαρχος.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά ο Νίκος Μπέκης, χαιρέτησε την ιστορική αλλαγή της χώρας, όπως είπε, στις πρόσφατες εκλογές. «Πιστεύω ότι αυτό το ιστορικό βήμα θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων, ακόμη και όσων δεν το υποστήριξαν. Υπό τον όρο όμως της ανατροπής αυτής της πολιτικής και μη απεμπολώντας αιτήματα 4-5 ετών από το εργασιακό ως το αυτοδιοικητικό. Ο δήμος παράλληλα πρέπει να αναδείξει τις ελλείψεις σε προσωπικό, να πιέσει και να ζητήσει άμεση προώθηση θεμάτων, όπως την απένταξη του δικαστικού μεγάρου από το ΤΑΙΠΕΔ, τη λειτουργία του μουσικού σχολείου στον πρώην πανεπιστήμιο, την ενίσχυση των δήμων με πόρους που θα κάνουν ικανή την αυτοδιοίκηση να ανταπεξέλθει στα αυξημένα της καθήκοντα. Όπως και να συντάξει έναν νέο προϋπολογισμό στη βάση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών για τον δήμο Βέροιας.

«Κι εμείς μιλούσαμε προεκλογικά για ένα ισχυρό αντιμνημονιακό κίνημα στην αυτοδιοίκηση, ωστόσο άλλους ψήφισε ο κόσμος», σημείωσε ο Αντώνης Μαρκούλης.

«Έχουμε υποχρέωση να πράξουμε τα αυτονόητα για να στηριχθεί η αυτοδιοίκηση ως μοχλός και εργαλείο για επανίδρυση του κράτους, που θα είναι μια πραγματική επανάσταση, μακριά από τη διαπλοκή και τη διαφθορά», υπογράμμισε μαζί με τις ευχές του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

 Υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ

Στην υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ως υποέργο της αστικής ανάπλασης, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης. «Δεν υπάρχουν πολλές πόλεις με υπόγεια δίκτυα της ΔΕΗ. Ας ακούσουμε και ένα εύγε από απέναντι», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, δεδομένων των πολλών ερωτήσεων και παρατηρήσεων που γίνονται από την πλευρά της μειοψηφίας για το έργο της αστικής ανάπλασης και τις επιπτώσεις του.

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία

Το θέμα των εφημεριών στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Μελιόπουλος, με αφορμή το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο του ‘Λαού’. Για το θέμα ενημέρωσαν στις απαντήσεις τους οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Χρήστος Κούτρας, με τον δεύτερο να τονίζει ότι επιβάλλεται μια προσωρινή αναστολή του νόμου για λίγους μήνες ώστε να λυθεί από τη νέα κυβέρνηση στη βάση του δικού της σχεδιασμού.

 Θέματα καθαριότητας

Απαντήσεις στις παρατηρήσεις για θέματα καθαριότητας έδωσε για μια ακόμη φορά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Οι συνάδελφοι δεν θέλουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Θέλουν ένα πελατειακό σύστημα. Αντί να οδηγήσουν τους πολίτες στην υπηρεσία καθαριότητας, κάνουν διαπιστώσεις και φέρνουν τα θέματα στο συμβούλιο. Δεν μπορούν να λερώνουν 70.000 και πέντε να καθαρίζουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε αθρόες προσλήψεις. Σε ποιον να κάνουμε τα χατίρια; Σε αυτόν που πετάει τα σκουπίδια, σε αυτόν που αφήνει τους κάδους ανοιχτούς, αυτούς που αφήνουν τους αμιαντοσωλήνες όπου θέλουν, σε αυτούς που κλείνουν τη πρόσβαση στα απορριμματοφόρα; Το ωράριο των εργαζομένων ξεκινά στις 6 πρωί, δεν μπορούν να μαζευτούν νωρίτερα γι’ αυτό συναντάνε οι δημότες στις 8 το βράδυ τα απορριμματοφόρα. Την Κυριακή όλοι οι ΧΥΤΑ είναι κλειστοί και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορούμε να μαζέψουμε εκείνη την ημέρα σκουπίδια. Δεν μπορούν οι λίγοι να λειτουργούν εις βάρος των πολλών», απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

 Και το θέμα στης στέγης στο γυμνάσιο-λύκειο Μελίκης

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στο γυμνάσιο-λύκειο Μελίκης, σημείωσε στη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, που όπως είπε ότι υπηρέτησε στο σχολείο πριν από χρόνια (1981) και γνωρίζει και άλλα συμβάντα όπως αυτό με την αποκόλληση της στέγης την Κυριακή. «Ένα καλοκαίρι τότε είχε πέσει ένα αέτωμα της αυλής επειδή δεν είχε σίδερα, ενώ πριν πέντε χρόνια είχε πέσει το ταβάνι από το γυμναστήριο, πάλι Σαββατοκύριακο», τόνισε ο κ. Σοφιανίδης.

Για το ίδιο θέμα ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θανάσης Σιδηρόπουλος (το κτίριο ανήκει πολεοδομικά στον δήμο Βέροιας), τονίζοντας ότι μετά την αυτοψία που έγινε το πρωί της Δευτέρας αποδείχθηκε το κτίριο δεν είναι επικίνδυνο, ωστόσο χρειάζεται πια νέα στέγη.

Την απόδοση ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν στο έργο ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης.

«Όταν ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος είχα ζητήσει να γίνεται προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία. Τότε με είχαν ενημερώσει ότι ο έλεγχος στην Ημαθία είναι στο 0%, ενώ πανελλαδικά είναι 5,5%», είπε αργότερα ο γιατρός Χρήστος Κούτρας.

 Αποκριάτικο γλέντι στον οδό Εληάς 20-21 Φεβρουαρίου

Εκδηλώσεις καρναβαλιού ετοιμάζει για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της αποκριάς το σωματείο ιδιοκτητών καφετεριών και κέντρων διασκέδασης της Βέροιας. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, με αφορμή το αίτημα του σωματείου για να κλείσει η οδός Εληάς (από το ύψος της Ανοίξεως ως το ύψος της Βενιζέλου) από τις 7 το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου ως τις 7 το βράδυ της Κυριακής 21 του μήνα. Με την πρόταση (προϊόν ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης τον Σεπτέμβριο του 2014) συμφώνησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επικροτώντας την πρωτοβουλία του σωματείου. («Στο καρναβάλι είμαστε μηδέν», σημείωσε ο δήμαρχος!) 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Κώστα Σαμανίδη, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μουσική και χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους, με συμμετοχή συλλόγων και πολιτών, μάσκες, στολισμό κ.ά., με στόχο να δοθεί για πρώτη χρονιά ένα χαρμόσυνο αποκριάτικο κλίμα στην πόλη, κάτι που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη οργάνωση την επόμενη χρονιά.

Κ.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...