Κίνηση κορυφαίων  για αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ΝΔ

Κίνηση κορυφαίων για αλλαγές στην ηγετική ομάδα της ΝΔ

Θέμα αλλαγών στην δομή και την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, συμφώνησαν να θέσουν μερικά από τα κορυφαία στελέχη της γαλάζιας παράταξης, που μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου, δείπνησαν χθες, λίγες ώρες αφότου ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για τις Βρυξέλες, προκειμένου να μετάσχει στην Σύνοδο του ΕΛΚ.

Οι κορυφαίοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ (καθώς κάποιοι αρνήθηκαν την πρόσκληση), συμφώνησαν ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη αφενός για βαθιά αυτοκριτική στην παράταξη και την ηγετική της ομάδα, μετά από την ήττα του κόμματος στις εκλογές, αφετέρου για τον συντονισμό των δράσεων τους, με σκοπό την επίσπευση των αλλαγών που αυτοί θεωρούν ως επιτακτικές, δίχως μάλιστα να περιμένουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες για να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται, μέσα στα επόμενα 24ωρα και ενόψει της «καυτής» όπως αναμένεται κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στις 19 Φεβρουαρίου, όπου θα πάρουν τον λόγο όσοι βουλευτές θέλουν και θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, οι συνδαιτυμόνες του χθεσινού δείπνου να καταθέσουν κείμενο-πλατφόρμα με τις θέσεις τους, παρεμβαίνοντας και επιδιώκοντας να επισπεύσουν εξελίξεις στην κορυφή, στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τι ειπώθηκε στην χθεσινή σύναξη, η Ντόρα Μπακογιάννη, που ήταν παρούσα, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας παράλληλα πρόθυμη να «βγει μπροστά», θέτοντας ζητήματα και θέματα που αφορούν την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Παρόντες και απόντες 

στο δείπνο Γιαννάκου

Στην πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου, ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στελέχη που φέρονται ως ενδιαφερόμενα να «διαδραματίσουν κάποιο ρόλο» στην επόμενη ημέρα για την Νέα Δημοκρατία.

Πέρα από την Ντόρα Μπακογιάννη, στο τραπέζι παρακάθισαν ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και οι βουλευτές Νίκος Δένδιας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Κωστής Χατζηδάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Εκτός των βουλευτών, μετείχαν: ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρις Σπιηλιωτόπουλος (ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές), ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,

Απών από το τραπέζι, αν και προσκλήθηκε, ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε την κρισιμότητα της βραδιάς, λόγω Eurogroup, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή, η οποία «αποκάλυψε» τον «μυστικό δείπνο», ο οποίος οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα «εκ των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν βαρύνοντα λόγο στο κόμμα, ο μόνος που δεν έλαβε πρόσκληση είναι ο κ. Μάκης Βορίδης, δείγμα της διάθεσης των παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. να χαράξουν σαφή διαχωριστική γραμμή με στελέχη που έχουν οξύ ιδεολογικό στίγμα».

Τι δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου

Σε συνέντευξη της, η Μαριέττα Γιαννάκου είπε σήμερα «κάλεσα ορισμένα στελέχη απ’ όλες τις γενιές για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και για να κάνουμε μια συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τα της πορείας του κόμματός μας. Είπαμε και συμφωνούμε όλοι, ότι το κόμμα θα πρέπει να διακρίνεται από συλλογικότητα και δημοκρατικές δομές. Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν».

Ερωτώμενη αν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στην ΝΔ απάντησε «το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό. Κάποιος με ρώτησε εάν το μενού ήταν ο κ. Σαμαράς και είπα πως αν θέλαμε τέτοιο μενού, θα το κάναμε στα κρυφά. Εμείς δεν κάναμε κάτι κρυφά. Είμαστε σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί μόνος του».

Σε ότι αφορά τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στην Νέα Δημοκρατία, η κ. Γιαννάκου είπε ότι «ο κ. Καραμανλής είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας είναι πάντοτε ένα ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ. Έχει την αγάπη του κόσμου και νομίζω όχι μόνο λόγω ονόματος. Όσο και να θέλει κανείς να τον κατηγορήσει, νομίζω πως υπήρξε ένας πρωθυπουργός με αρχές που δεν τις παραβίασε κατά βάση. Ως πρόσωπο νομίζω πως ήδη έχει παίξει ρόλο, όλος ο κόσμος το βλέπει. Έχει ένα συνεπή, μετριοπαθή και αντικειμενικό λόγο και αυτό μη νομίζετε ότι δεν έχει παίξει ρόλο στη γενικότερη λειτουργία της ΝΔ, έχει παίξει».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...