Χάντμπολ Τελικοί  - Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδος και Κύπρου

Χάντμπολ Τελικοί - Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδος και Κύπρου

Μία ακόμα σπουδαία αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί η πόλη της Βέροιας, η οποία μετά την πετυχημένη διοργάνωση του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» από σήμερα ξεκινάνε οι τελικοί του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών. Οι υπεύθυνοι διοργανωτές απηύθυναν τους εξής χαιρετισμούς:

 

Χαιρετισμός Διευθύντριας Δ.Δ.Ε. και Πρόεδρου Ο.Ε.Σ.Α. Ημαθίας

Με χαρά φιλοξενούμε και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά την τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος χάντμπωλ  στην πόλη της Βέροιας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας η διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης αφού το άθλημα της χειροσφαίρισης είναι το αγαπημένο άθλημα  του τόπου μας,  έχει μακρόχρονη παράδοση και  οι ομάδες μας με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους μας χάρισαν μεγάλες συγκινήσεις και  πολλή υπερηφάνεια. 

Ο σχολικός αθλητισμός δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο να αγωνιστούν με τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, αρχές που γεννήθηκαν και καλλιεργήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίνει τη χαρά της διάκρισης που ανταμείβει τη σκληρή και συστηματική δουλειά αλλά και τη χαρά της συμμετοχής. Γι αυτό με ενθουσιασμό στηρίζουμε τα σχολικά πρωταθλήματα και εργαζόμαστε για την επιτυχία τους. 

Θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα φυσικής αγωγής της Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι με θέρμη, γνώση και εμπειρία δούλεψαν για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή μας αθλητικού γεγονότος. 

Ευχαριστίες απευθύνω, επίσης, στο Δήμο της Βέροιας που είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας σε όλες μας τις πρωτοβουλίες, στην ομοσπονδία του Χάντμπωλ, στους χορηγούς μας και σε όλους όσους μας πρόσφεραν τη βοήθειά τους. 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες με την ευχή οι αποστολές να έχουν ευχάριστη διαμονή και να αποχωρήσουν από την πόλη της Βέροιας με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

Αναστασία Μαυρίδου

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Βέροιας

Με ιδιαίτερα χαρά υποδεχόμαστε στη Βέροια τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Η διοργάνωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη και την τοπική κοινωνία και θα ήθελα με το μήνυμά μου να καλωσορίσω όλους τους αθλητές και τις αποστολές που συμμετέχουν σε αυτήν. 

Οι σχολικοί αγώνες αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές να υπηρετήσουν τα αθλητικά ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» και να καλλιεργήσουν αξίες όπως είναι η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της αυτοπειθαρχίας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην περαιτέρω πορεία της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ζωής. 

Είναι γνωστό ότι ο πρωταθλητισμός και οι αθλητικές διακρίσεις δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Απαιτούν αφοσίωση στον στόχο, ατέλειωτες ώρες προπόνησης, χρόνο, χρήμα και θυσίες στην προσωπική και κοινωνική ζωή των αθλητών. Ο αθλητισμός είναι όμως πάνω από όλα άσκηση και η άσκηση οξύνει το πνεύμα και ενδυναμώνει το σώμα, προάγοντας το «ευ ζειν» και την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής. 

Η πόλη μας, η Βέροια, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα της χειροσφαίρισης με σπουδαίες διακρίσεις τόσο σε σχολικό όσο και διασυλλογικό επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συνηθίζουν να την αποκαλούν ως «πρωτεύουσα του χάντμπολ» στην Ελλάδα. Η αγάπη της πόλης μας για τη χειροσφαίριση αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία της διοργάνωσης και είμαι βέβαιος πως οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια πραγματικά φιλόξενη και αθλητική ατμόσφαιρα. 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

 

Χαιρετισμός Διευθυντή Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Βασική επιδίωξη των διοργανώσεων του Σχολικού Αθλητισμού, σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν κάθε φορά τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που προσφέρει ο αθλητισμός μέσα από τη χαρά της συμμετοχής, την προσπάθεια για υπέρβαση των προσωπικών ορίων και το συναγωνισμό με βάση τις Αρχές και τις Αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Μέσα από τον συναγωνισμό ή την απλή συμμετοχή οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάσκονται βιωματικά την ευγενή άμιλλα, την τήρηση των κανόνων, το σεβασμό στον αντίπαλο, την πειθαρχία, την επιμονή και την ομαδικότητα. 

Η σταθερή και διαρκής άνοδος των συμμετοχών στις διοργανώσεις του ελληνικού Σχολικού Αθλητισμού - με απόγειο μέχρι σήμερα τις περίπου 250.000 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε όλες τις διοργανώσεις του σχολικού έτους 2013-2014, αλλά και τις 850.000 συμμετοχές στην «1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» - δείχνει ότι η εργώδης προσπάθεια όλων των συντελεστών της Φυσικής Αγωγής ανά τη χώρα, βρίσκει γόνιμο έδαφος και ενθουσιώδη ανταπόκριση στο μαθητικό πληθυσμό. Η κοινή μας προσπάθεια φυσικά συνεχίζεται, με στόχο ακόμα υψηλότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα στο κοντινό μέλλον.

Αποστέλλουμε τα συγχαρητήρια μας στην Ο.Ε.Σ.Α. Ημαθίας και τους υπόλοιπους συντελεστές της διοργάνωσης, ευχόμαστε Υγεία και Καλό Αγώνα στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων και καλούμε το φίλαθλο κοινό της Ημαθίας να απολαύσει το υψηλό αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης.

Στέλιος Δασκαλάκης

 

Χαιρετισμός Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Ημαθίας

και Πιερίας

Από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής, χαιρετίζω τη διοργάνωση της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν προϊόν και επιγέννημα μιας μακράς διαδικασίας που άρχεται από την περίοδο των γυμνικών αγώνων της αρχαιότητας. Αγώνες που, ταυτόχρονα, ήταν και η έκφραση του πολιτιστικού και πολιτισμικού επιπέδου των Ελλήνων.

Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους αγώνες αυτούς που εμφορούνται από το “ευ αγωνίζεσθαι”, θεμελιακό στοιχείο το οποίο και θα διατηρήσουν και στο μέλλον.

Κωνσταντίνος Μπουζιώτας

Ομάδες που συμμετέχουν

 

Αγόρια

Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας

4ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας

2ο ΓΕ.Λ. Πυλαίας

Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ

2ο ΓΕ.Λ. Πειραματικού

 

Κορίτσια

Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου

2ο ΓΕ.Λ. Κέρκυρας

4ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης

4ο ΓΕ.Λ. Καματερού

4ο ΓΕ.Λ. Κορυδαλλού

 

Live streaming των αγώνων

Τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει σχετικός σύνδεσμος  στην ιστοσελίδα της Δ/νσης  (dide.ima.sch.gr) για παρακολούθησή τους  μέσω live streaming. (Πληροφορίες στα τηλ. 2331078912-4 - Γωνιάδης Π., Ιωαννίδης Απ., Τσιριμπάκας Αντ.).

 

Πρόγραμμα αγώνων

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

13.00 Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου - 2ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας

14.30 Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας - 4ο ΓΕ.Λ Κέρκυρας

20:30 Τεχνική σύσκεψη 

 

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

8:50 Προσέλευση ομάδων

9:00 Τελετή έναρξης - Παρέλαση ομάδων

9:05 Χαιρετισμοί επισήμων

9:15 Συναυλία μουσικού σχολείου

9:30 Παραδοσιακοί χοροί

9:50 Λήξη τελετής έναρξης

 

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

11:001ος ημιτελικός αγοριών

13:002ος ημιτελικός αγοριών

 

ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ

11:151ος ημιτελικός κοριτσιών

13:002ος ημιτελικός κοριτσιών

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

17:00Προαιρετική επίσκεψη

 

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΑΚ ΒΙΚΕΛΑΣ

10.30Μικρός τελικός κοριτσιών

12.30Μικρός τελικός αγοριών

 

ΔΑΚ ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

11.00Τελικός κοριτσιών

13.00Τελικός αγοριών

14.30Τελετή λήξης - απονομές

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu "Submission 7" στην...

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες no gi...

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΑΓΕΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΑΓΕΝ...

Στις 26 και  27 Μαρτίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...