Προτάσεις για το μέλλον της ΕΤΑ αναμένει  η Διοίκηση της επιχείρησης μέχρι 20 Μαΐου

Προτάσεις για το μέλλον της ΕΤΑ αναμένει η Διοίκηση της επιχείρησης μέχρι 20 Μαΐου

Μέχρι τις 20 Μαΐου θα περιμένει τις προτάσεις των παρατάξεων για την επόμενη μέρα της ΕΤΑ Α.Ε. το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του και δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΤΑ μετά την πρόσφατη συνεδρίαση και το άδοξο τέλος της προσπάθειας λύσης σωτηρίας μέσω της συμμετοχής των κ.κ. Βούλη και Μαρκοβίτη.

«Δυστυχώς κάποιοι στο δ.σ. της ΕΤΑ επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχώρησης. Εμείς τα μέλη του δ.σ. αισθανόμαστε προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά και τον δρόμο της φυγής», σχολίασε ο κ. Κουτσογιάννης, αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ.κ. Γκαρνέτα, Γρυπούδη και Χατζηιωαννίδη, τις οποίες το δ.σ. δεν έκανε δεκτές.

«Από τη δική σας στάση προέκυψαν οι παραιτήσεις των τριών μελών του δ.σ.», σχολίασε απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός.

«Στο δημοτικό συμβούλιο μιλήσαμε για την ανάγκη να κρατηθεί ο δημοτικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Οι δηλώσεις σας δείχνουν ότι έχετε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Αν έχετε σκέψεις για ιδιωτικοποίηση της ΕΤΑ είναι σαν να ιδιωτικοποιείται τον Άγιο Νικόλαο, που είναι περιουσία του λαού», σημείωσε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Τάκης Ρίζος.

«Η παραίτηση της δικής μας συμβούλου είχε να κάνει με τη διαφορετική μας προσέγγιση επί του θέματος. Χατιρικά συμμετείχαμε εξαρχής, ωστόσο δεν εγκαταλείπουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης.

«Το μόνο που βλέπω εγώ είναι φυγοπονία και ευθυνοφοβία. Ζήτησα τις προτάσεις σας και θα περιμένω. Η μόνη πρόταση μέχρι στιγμής είναι αυτή τη ΛΑΣ για να περιέλθει στον δήμο, αν και ανεφάρμοστη. Διαφωνεί κανείς ότι αν δεν αποσυρθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων η επιχείρηση θα κλείσει;», απάντησε κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος, σχολιάζοντας ότι η μόνη του διαφωνία με τους εργαζόμενους είναι ότι ζητούν προκαταβολικά μισθούς ενός έτους.

 Χρέη στο ΙΚΑ

Έντονη ήταν η κριτική του Τάσου Καραμπατζού στη διοίκηση του δήμου Νάουσας στη συνεδρίαση. «Οκτώ μήνες τώρα δεν φέρατε στο δημοτικό συμβούλιο έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό. Μας φέρνετε όλα τα θέματα προ τετελεσμένων. Για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων δεν παίρνετε αποφάσεις να ενταχθεί ο δήμος και θα πάτε για ποινικά αδικήματα. Δεν μας δίνετε τη δυνατότητα να σας βοηθήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο τέως δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Βασιλείου ζήτησε να μάθει αν υπάρχει άδεια κινηματογραφικών προβολών στα ‘Έρια’. «Διαφορετικά θίγεται ο θεσμός του δημάρχου και η υπόσταση του δήμου», σχολίασε.

Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι η προβολή ταινιών είναι καθόλα νόμιμη, κι ο κάθε πολίτης μπορεί με τους ίδιους όρους να κάνει προβολές. «Εσείς τόσα χρόνια δημοτικός σύμβουλος ενδιαφερθήκατε να δείτε αν είχε άδεια ο χώρος του δημοτικού θεάτρου που έκανε τόσες εκδηλώσεις; Θα μας απαντήσει κάποιος πού πήγαιναν τα λεφτά από τα έσοδα;» ανέφερε στην απάντησή του προς τον κ. Βασιλείου ο κ. Κουτσογιάννης. «Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα σάς εξυπηρετεί καφενειακά, ωστόσο αυτό είναι το μείζον θέμα της πόλης; Και δεν είναι τα 830.000 ευρώ χρέη που αφήσατε στον δήμο μόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία για δήμο, ΤΑΒ, ΚΕΔΗΠΟΝ και ΚΕΠΑΠ;», συνέχισε ο δήμαρχος, δείχνοντας λίστα του ΙΚΑ με τα συγκεκριμένα χρέη.

«Αν αποσαφηνιστεί από τα αρμόδια όργανα ότι οι οφειλές καλώς δημιουργήθηκαν, τότε θα αναλάβει την ευθύνη της πληρωμής. Τα ευεργετήματα σχετίζονται κυρίως με την εφάπαξ καταβολή. Ο δήμος και η οικονομική υπηρεσία αδυνατεί να τα καταφέρει ακόμη και σε ετήσια βάση», σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης σχετικά με τα χρέη, σχολιάζοντας ότι δεν αφήνουν τον δήμο και τη διοίκηση να είναι όσο δημιουργική θα ήθελε.

 Ταμειακά διαθέσιμα

Τρία διαφορετικά ψηφίσματα και μια επιπλέον θέση είχε και ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αναφορικά με το ζήτημα της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων από την κυβέρνηση προς την Τράπεζα της Ελλάδας. Συντασσόμενος με την απόφαση της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης εισηγήθηκε ψήφισμα μη αποδοχής του μέτρου, το οποίο είχε και την πλειοψηφία. Στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης πρότεινε με το ψήφισμά της η Κοινωνία Πολιτών δια στόματος Δημήτρη Ρίζου. Σταθερή ήταν η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσω της εισήγησης του Γιώργου Καρτσιούνη, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Καραμπατζός είχε μια μέση λύση για στήριξη της κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα, χωρίς ωστόσο να καταθέσει ψήφισμα.

 Μετανάστες και σχολή αστυνομίας

Συζητήσεις για την επαναλειτουργία της σχολής αστυφυλάκων με κάποιους από τους 560 εκπαιδευόμενους ανά την Ελλάδα αστυνομικούς είχε το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης με στελέχη του αστυνομικού σώματος, όπως ενημέρωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας. Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση με αφορμή ερωτήσεις των κ.κ. Μπίλη και Βαδόλα αναφορικά με τα σενάρια έλευσης μεταναστών στον χώρο της σχολής.

«Στην περίπτωση αιφνιδιαστικής κίνησης, θα ζητήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης παραχώρησης των κτιρίων στην αστυνομία, πρώτον γιατί ανατρέπονται οι σχεδιασμοί μας και δεύτερον γιατί πιστεύουμε ότι η λύση στο μεταναστευτικό είναι συνθήκες ανάπτυξης στη χώρα τους και όχι σε άλλες, με επίσης μεγάλα οικονομικά προβλήματα», σχολίασε ο δήμαρχος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...