Θετικά νέα για αδέσποτα και αρνητικά για την συνέχιση της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤ

Θετικά νέα για αδέσποτα και αρνητικά για την συνέχιση της λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤ

Χαμηλοί τόνοι επικράτησαν, μετά από πολύ καιρό, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν υπηρεσιακής φύσεως, ενώ τα θετικά νέα, όπως η πρόσληψη κτηνιάτρου και η λειτουργία κέντρου προσωρινής φύλαξης αδέσποτων ζώων, αλλά και τα αρνητικά, με το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στην λειτουργία της τελευταίας εναπομείνασας δημοτικής επιχείρησης, της ΕΤΑ Α.Ε, η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο «Βέρμιον»  του Αγίου Νικολάου.

Προσλήφθηκε κτηνίατρος για τα αδέσποτα

Σε καλό δρόμο βρίσκονται,οι διαδικασίες δημιουργίας προσωρινού καταφυγίου αδέσποτων ζώων, το οποίο θα γίνει στην περιοχή του βιολογικού σταθμού της Νάουσας. Αυτή την ενημέρωση παρείχε ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης στο σώμα, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε η τεχνική έκθεση για την κατασκευή του, ενώ ήδη προσλήφθηκε κτηνίατρος, ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά.

Για την ΕΤΑ Α.Ε.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΑ Α.Ε, της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο “Βέρμιον” προχωρά η δημοτική αρχή Νάουσας, όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν κατατέθηκε καμία πρόταση από τους συμβούλους της μειοψηφίας για το τι μέλλει γενέσθαι στην τέως ΔΕΤ, η οποία βρίσκεται πλέον στο...και πέντε, αφού λόγω της επίσχεσης εργασίας δεν λειτουργούν καφέ και εστιατόριο, ενώ όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας προσήλθαν μόλις 3 υποψήφιοι εποχικοί σερβιτόροι για την ανάληψη εργασίας, ενώ απαιτούνταν έξι! Οι λύσεις που μπορούν να υπάρξουν αυτή την στιγμή είναι η μετάβαση της επιχείρησης σε επιχειρηματικό σχήμα εν λειτουργία, μέσω της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, είτε λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης και προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Η δεύτερη λύση φυσικά σημαίνει ότι το “Βέρμιον” θα παραμείνει κλειστό για όσο καιρό διαρκέσει αυτή η διαδικασία. Με την θέση του δημάρχου, ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις, διαφώνησε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ κ. Καρτσιούνης, τονίζοντας ότι η παράταξη του έχει πάγια πρόταση για το ζήτημα, ενταγμένη στο ιδεολογικό σχήμα της.

Σύσκεψη για την παράνομη 

κατάληψη των πεζοδρομίων 

 ΣήμεραΤετάρτη 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο της Νάουσας, με τους φορείς της αγοράς (“Εμπορικός”, ΟΕΒΝ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α) για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου κατάληψης των πεζοδρομίων και των οδοστρωμάτων που παρατηρείται στην πόλη. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης στο σώμα. Ο κ. δήμαρχος δέχθηκε την πρόταση του επικεφαλής της “Κοινωνίας Πολιτών” κ. Ρίζου για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το φλέγον ζήτημα και θα ενημερώσει τους καταστηματάρχες για τις υποχρεώσεις τους, τονίζοντας ότι κατόπιν και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας, χωρίς καμία εξαίρεση. Το σχέδιο θα εκπονηθεί σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Νάουσας και την μελέτη που έφεραν τα παιδιά για την ασφαλή μετακίνηση τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.  “Πρέπει να αλλάξουμε λογική και φιλοσοφία με την οποία λειτουργούμε ως πόλη και ως κοινωνία” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσογιάννης.

  Αναβιώνει μετά από δεκαετίες 

η εμποροπανήγυρη του Κοπανού

 Τον κανονισμό λειτουργίας της εμποροπανήγυρης του Κοπανού, η οποία αναβιώνει μετά από δεκαετίες διακοπής, ψήφισε ως έκτακτο θέμα, το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στην πλατεία του Κοπανού, όπως ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Στογιάννης.Πέραν του εμπορικού χαρακτήρα της λειτουργίας του θα υπάρχουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων της κοινότητας.

Δεν επανασυστήνεται 

η δημοτική αστυνομία στη Νάουσα, 

λόγω έλλειψης...υποψηφίων!

Μόλις δυο ήταν οι ενδιαφερόμενοι, τέως, δημοτικοί αστυνομικοί της Νάουσας για την επαναστελέχωση της υπηρεσίας, τόνισε ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ κ.Καρτσιούνη. “Με τόσα λίγα άτομα δεν μπορεί   να επανασυσταθεί η υπηρεσία” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Κινδυνεύει να ματαιωθεί 

η αποκατάσταση των χωματερών 

Ως λάθος χαρακτήρισε την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων από περιφερειακό σε δημοτικό επίπεδο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Καραμπατζός. Απαντώντας ο δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης αναφέρθηκε αρχικά στην μεγάλη καθυστέρηση της αποκατάστασης των δυο χωματερών Βέροιας και Νάουσας, την μελέτη των οποίων έχει αναλάβει η “Εγνατία Οδός”(σ.σ η αντίστοιχη της Αλεξάνδρειας γίνεται από τον δήμο). “Κληθήκαμε ως ΚΕΔΕ στο υπουργείο εσωτερικών. Από την 1η Ιουλίου ο δήμος, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας, κινδυνεύουν με πρόστιμο 40.000 ευρώ το εξάμηνο για την μη αποκατάσταση, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου φέτος. Το έργο είναι τεράστιο στην Ημαθία, ύψους 6.500.000 ευρώ  και είναι δύσκολο να βρεθεί εργολάβος και κινδυνεύει να ματαιωθεί. Θα γίνει διαγωνισμός αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις 9 Ιουνίου. Ο υπουργός όχι μόνο δεν μας έδωσε λύση, αλλά μας είπε ότι έχουμε και ποινικές ευθύνες. Είναι στον κόσμο του. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν δεν βρεθεί λύση, ως προς την επίσπευση της διαδικασίας της χρηματοδότησης, να δούμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Για την διαχείριση των απορριμμάτων η ΚΕΔΕ ξεκινάει διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δεν υπήρξαν κυβερνητικές προτάσεις, πέραν της αλλαγής του τρόπου από περιφερειακό σε δημοτικό. Σε αυτό το επίπεδο είναι απαραίτητη η σύμπραξη των όμορων δήμων, αφού δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα μονάδων σε κάθε δήμο ξεχωριστά”, είπε ο κ.δήμαρχος.

Κουτσογιάννης: Ναι σε πολιτιστικές 

εκδηλώσεις που έχουν εξωστρέφεια 

και βοηθούν στην ανάπτυξη του τόπου

Την οικονομική ενίσχυση της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας ζήτησε, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της κ.Φανιάδης, για την διοργάνωση διήμερου πανελλήνιου φεστιβάλ παιδικών ποντιακών χορών, που θα γίνει στη Νάουσα 27-28 Ιουνίου. Ο κ. Φανιάδης είπε ότι πάνω από 1.000 χορευτές θα έρθουν στην περιοχή, καθώς και ανάλογος αριθμός συνοδών, ζητώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να προγραμματίσει τα έξοδα της διοργάνωσης, ενώ τόνισε ότι η εκδήλωση θα είναι  πρόδρομος ανάληψης του ετήσιου φεστιβάλ ποντιακών σωματείων της χώρας. Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι χρειάζεται τροποποίηση του σχετικού κωδικού, λόγω έλλειψης χρημάτων και η μεταφορά κονδυλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού. “Η δική μας φιλοσοφία είναι να στηρίζουμε εκδηλώσεις που είναι εξωστρεφείς και βοηθούν στην ανάπτυξη του τόπου, έχοντας διάρκεια στον χρόνο, ώστε να γίνονται θεσμοί. Πρέπει και οι σύλλογοι να εξασφαλίσουν πόρους από άλλες κατευθύνσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Παντζαρτζίδης: Στο Νοσοκομείο νεαρός 

μοτοσυκλετιστής στο Αγγελοχώρι 

από τρύπα στο έργο αποχέτευσης!

Μια σοβαρή καταγγελία για νεαρό μοτοσυκλετιστή από το Αγγελοχώρι, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο από πτώση που είχε με το μηχανάκι του σε μεγάλη τρύπα στο οδόστρωμα της περιοχής, όπου εκτελούνται έργα από την ανάδοχο εταιρεία για την αποχέτευση της τοπικής κοινότητας, έκανε ο δημοτικός  σύμβουλος Νάουσας κ. Παντζαρτζίδης, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ.Παρθενόπουλο να πιέσει την κατασκευάστρια εταιρεία, ώστε να κλείνει τις τρύπες που δημιουργούνται μετά τις βροχοπτώσεις.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...