ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Κουτσογιάννης: “Δουλεύουμε  για μια Νάουσα που θα έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον”

Νίκος Κουτσογιάννης: “Δουλεύουμε για μια Νάουσα που θα έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον”

Την κατάσταση που παρέλαβε στον δήμο και τις προσπάθειες αναδιάταξης και αναπτυξιακού σχεδιασμού από τη διοίκησή του ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ο κ. Κουτσογιάννης περιέγραψε καταρχήν την άσχημη οικονομική και διοικητική κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση που τον κατέστησε αναξιόπιστο, δεσμευόμενος ότι στο εξής ο δήμος δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, την ίδια ώρα που η διοίκησή του κατάφερε να περιορίσει το όριο των αποπληρωμών των υποχρεώσεών του σε μόλις 30 μέρες και να είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις. Ο δήμαρχος έκανε σκληρή κριτική στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης Καραμπατζού, περιγράφοντας πρακτικές κακοδιαχείρισης στον δήμο και πρώην δημοτικές επιχειρήσεις που ανά περίπτωση θα κριθούν από τη δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα χρέη τόνισε ότι μέχρι σήμερα επιδικάστηκαν 170.000 ευρώ σε προμηθευτές, παρακρατήθηκαν από λογαριασμούς του Δήμου 93.000 και εκκρεμούν υποθέσεις 500.000 ευρώ. Ενώ οι συνολικές οφειλές των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων είναι κοντά στα 4.000.000€.

 Αναπτυξιακός σχεδιασμός

Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε λεπτομερώς στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και τα έργα της διοίκησης που αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, κάνοντας λόγο για μια Νάουσα που έχει πια στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, διεκδικώντας μια θέση στον κόσμο. Μίλησε επίσης για μεγάλη ποιοτική διαφορά μεταξύ της δικής του διοίκησης και της προηγούμενης, χωρίς να αφήσει στο απυρόβλητο στελέχη της δικής του παράταξης:

«Είμαι ο μόνος δήμαρχος που λοιδορήθηκε και αμφισβητήθηκε πριν καν ορκιστεί. Ήταν δυσάρεστη έκπληξη για κάποιους η εκλογή μου, γιατί αντιλήφθηκαν ότι έχασαν το λαχείο να είναι επικεφαλής στον συνδυασμό, αν και τους προσφέρθηκε πρώτους», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι άλλοι τον ήθελαν μαριονέτα. 

«Ο Νίκος Κουτσογιάννης από 21 ετών έβγαζε τη Νάουσα δυναμικά προς τα έξω, έδωσε στους νέους δυνατότητες δημιουργίας και ψυχαγωγίας, με δραστηριότητες 3 εκατ. ευρώ», υπογράμμισε.

«Ο δήμος είναι πια σε καλά χέρια. Διοικείται ξανά. Η Νάουσα αλλάζει. Είναι προορισμένη για να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά», είπε επίσης ο κ. Κουτσογιάννης.

 Νέα έργα και μελέτες

Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε σε έργα, μελέτης και σχεδιασμούς της διοίκησης. Μεταξύ αυτών:

• Ενέργειες για την ΕΤΑ Α.Ε.

• Ενέργειες για τη σωτηρία του χιονοδρομικού 3-5 Πηγαδιών. Πάμε για διεθνή διαγωνισμό, είπε.

• Ανάπλαση του σταθμού του ΟΣΕ

• Μελέτη για την είσοδο της πόλης.

• Μελέτες για ένταξη στο Leader (Αγγελοχώρι, Στασιάνα, Κοπανός).

• Συζητήσεις με τις τράπεζες για εξαγορά της υδατόπτωσης Βαρβαρέσου (ραντεβού τη Δευτέρα στην Αθήνα) με επενδυτικό δάνειο που θα πληρώνεται από τα έσοδα. Υπολογίζονται έσοδα 200.000 ευρώ ετησίως.

• Μελέτη για παραγωγή ενέργειας μέσω της καύσης βιοαερίου στην Πλακένια.

• Προετοιμασία διεθνούς διαγωνισμού για την αστική ανάπτυξη.

• Μελέτη για δημιουργία κλειστού κυκλώματος άρδευσης.

• Μελέτη οριοθέτησης Αράπιτσας (ένα μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρεί τον Δήμο και τους Δημότες λύνεται οριστικά, όπως σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης).

• Ανακατασκευή και αδειοδότηση για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια του Κολυμβητηρίου Ζερβοχωρίου.

• Αντικατάσταση γεμιστικών με ανοξείδωτες δεξαμενές.

• Δημιουργία χώρου στάθμευσης στο αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, έναρξη ανασκαφών στη Σχολή του Αριστοτέλη.

• Μελέτη για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών του Αγ. Νικολάου στον Κοπανό.

• Δημιουργία κανονισμού λειτουργίας για το άλσος του Αγ. Νικολάου.

• Δημιουργία χώρου στάθμευσης με διώροφο στεγασμένο πάρκινγκ 200 θέσεων στη Βέτλανς.

• Δημιουργία νέου οργανισμού για τον δήμο, προσαρμοσμένου στα δεδομένα, τις ανάγκες και τις προοπτικές του δήμου Νάουσας. Αναδιάταξη προσωπικού με βάση τις ανάγκες του δήμου και όχι προσωπικές εξυπηρετήσεις. Οι 100 θα δουλεύουν για 100. Επιδιώκουμε αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων και συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού οράματος για τον Δήμο.

• Συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα κτίριο δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, εξυπηρέτησης και πρόσβασης για τους Δημότες, μεγαλύτερης λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας για τις υπηρεσίες.

«Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα της μεγάλης προσπάθειας να αλλάξει η πορεία του δήμου. Να διεκδικεί και να κερδίζει αυτά που του αξίζουν. Θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια παρεμπόδισης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης», σημείωσε ο δήμαρχος Νάουσας.

 Επίθεση στον πρώην δήμαρχο

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Νίκου Κουτσογιάννη στον τέως δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό. Ο δήμαρχος μίλησε για μεγάλη ποιοτική διαφορά μεταξύ τους στη διοίκηση, ζήτησε συγνώμη για όσες φορές παρασύρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και έφτασε σε κόντρα μαζί του, σημειώνοντας ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολείται με τον τέως δήμαρχος και αφήνοντας τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.

«Ο κ. Καραμπατζός θα έπρεπε να ντρέπεται για την κατάσταση στην οποία παρέδωσε τον Δήμο και για τα όσα τραγικά έγιναν επί θητείας του. Η θητεία του αποτελεί μνημειώδες παράδειγμα κακοδιαχείρισης. Να μιλήσουμε για την κακοδιαχείριση στις δημοτικές επιχειρήσεις, όταν μάλιστα διατελούσε πρόεδρος σε αυτές, για τον έλεγχο επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για έργα αυτεπιστασίας, να μιλήσουμε για τον αυτοκρατορικό τρόπο όπου παρανόμως όριζε ποιος θα φιλοξενηθεί σε δημοτικούς χώρους, να μιλήσουμε για τα έσοδα που εισπράττονταν χωρίς την ύπαρξη κωδικών εσόδου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσογιάννης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλεξάνδρειας – Δηλώσεις του Δημάρχου, Παναγιώτη Γκυρίνη

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο αγροτικό οδικό...

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...