Βοργιαζίδης: Προβλήματα στα έργα του δήμου από τη στάση πληρωμών

Βοργιαζίδης: Προβλήματα στα έργα του δήμου από τη στάση πληρωμών

Το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής απασχόλησε ως έκτακτο τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας την περασμένη Τετάρτη, με αφορμή σχετικό ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που εισήχθη στα έκτακτα θέματα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν υπέρ του ναι ή υπέρ του όχι ενώ ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί στον δήμο αυτή η κατάσταση με τις κλειστές τράπεζες και την οικονομική αβεβαιότητα.

«Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ βλέπει τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες αλλά ξεχνά τις ουρές στα συσσίτια», σημείωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ για το δημοψήφισμα τόνισε πως έτσι όπως μπήκε δόθηκε η ευκαιρία στους Ευρωπαίους να το θεωρήσουν ως παραμονή στο ευρώ.

«Σταμάτησαν να μας δίνουν ρευστότητα και μείναμε γυμνοί. Έχουμε έργα που δύσκολα θα γίνουν. Στο σχολείο στα Γιοτζαλίκια υπάρχουν δυο απλήρωτοι λογαριασμοί και προσπαθούμε να κρατήσουμε τον εργολάβο. Θα πληρώσουμε τον εργολάβο από δικά μας χρήματα, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα γιατί έρχονται κι άλλοι λογαριασμοί και άλλα έργα. Στην πλατεία Σελίου, ο εργολάβος έκανε αίτημα για διάλυση της σύμβασης γιατί φοβάται πώς θα πληρωθεί. Κανείς εργολάβος δεν βάζει τα χρήματά του γιατί φοβάται ότι θα τα χάσει. Αν οι εργαζόμενοι έπρεπε να πληρωθούν σήμερα δεν θα μπορούσαν να τα εισπράξουν από την Τράπεζα», υπογράμμισε ανήσυχος ο δήμαρχος, σχολιάζοντας ότι η επόμενη ημέρα είναι ιδιαίτερα προβληματική.

«Ελπίζω και περιμένω να έχουμε κάποια λύση, γιατί δεν ταιριάζουν αυτά τα πράγματα στη χώρα μας. Όχι στον διχασμό, ναι στην Ευρώπη και το ευρώ», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Βοργιαζίδης.

 Τοποθετήσεις 

συμβούλων

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ως εξής:

Κ. Καραπαναγιωτίδης: Η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή ζώνη θα φέρει άσχημα πράγματα. Είναι πολύ σημαντική η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και το ναι είναι δύσκολο να το αντέξουμε. Δεν θα πάνε όλα καλά. Σκέφτομαι αν θα πάω να ψηφίσω. Από το ψηφοδέλτιο που μου δίνουν δεν βγάζω συμπέρασμα.

Γ. Παπαγιάννης: Ο παρορμητισμός και ο συναισθηματισμός δεν πρέπει να επηρεάσουν τη λογική. Όχι στον διχασμό, όχι στην υποχώρηση αλλά ναι στη ζώνη του ευρώ.

Α. Μαρκούλης: Οι λιτοί προϋπολογισμοί, είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Η παράταξή μας είναι αντίθετη με κάθε είδος αντιλαϊκό μνημόνιο.

Γ. Μελιόπουλος: Και οι δυο πλευρές μας καλούν να υποστηρίξουμε μνημόνιο.

Π. Παπαδήνα: Λέμε όχι στα σκληρά μέτρα, είμαστε άνθρωποι και έχουμε αξιοπρέπεια.

Ζ. Πατσίκας: Το όχι οδηγεί σε κατάρρευση των Τραπεζών και θα μας φέρει τη δραχμή. Θα μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί χωρίς ΕΣΠΑ, Λίντερ κλπ; Συμφωνώ με το ψήφισμα της ΚΕΔΕ για ‘ναι’ στο δημοψήφισμα.

Σ. Διαμάντης: Πρέπει να λέμε αλήθειες. Ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση δεν έχουν μόνο τα κόμματα. Έχει και ο λαός που έβλεπε τόσα χρόνια το πάρτι και δεν μιλούσε.

Π. Τσαπαρόπουλος: Δεν συμφωνώ ότι ευθύνη έχουμε όλοι. Είμαι ναι στην Ευρώπη, όχι στη λιτότητα. Το δημοψήφισμα δεν είναι πραξικόπημα. Η κυβέρνηση κάλεσε τον λαό να διαλέξει το μέλλον του. Το όχι θα σημάνει την άρνηση της αποδοχής των μέτρων.

Χρ. Κούτρας: Το ναι σημαίνει παραμονή στην ευρωζώνη χωρίς επιπλέον φόρους. Το όχι σημαίνει ότι θα είμαστε απομονωμένοι.

Α. Λαζαρίδης: Με τρομάζει η διχαστική συμπεριφορά των κυβερνώντων και ο χαρακτηρισμοί προς όλους εμάς του ‘ναι’. Όλοι στην περιοχή μας ζηλεύουν την είσοδο στην ευρωζώνη, εμείς θέλουμε να φύγουμε; Ποια χώρα έχουμε ως πρότυπο; Από τον Ιούνιο υπάρχει στάση πληρωμών, έργα μας έχουν σταματήσει ενώ σε κάποια άλλα δεν μπορούμε να υπογράψουμε συμβάσεις γιατί δεν έρχονται οι εργολάβοι.

Β. Λυκοστράτης: Η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα ταλαιπωρεί τον ήδη ταλαιπωρημένο λαό. Γίνεται μέσα σε κλίμα φανατισμού και διχασμού. Μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορούμε να πετύχουμε. Να επιστρέψουν όλοι στα τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Μόνο η επιλογή του Ναι μπορεί να μας δώσει λύση.

Θ. Κορωνάς: Η αντιμνημονιακή κυβέρνηση εξάντλησε τις δυνατότητές της και κατέβασε μια μνημονιακή πρόταση αλλά οι κατ’ ευφημισμό εταίροι μας δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους. Η δύναμη των εταίρων είναι μεγάλη. Στο νομικό πρόσωπο απασχολούνται 170 άτομα. Κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει τι θα γίνουν τα προγράμματα των παιδικών και των κοινωνικών προγραμμάτων. Δεν μπορώ να πω στον κόσμο τι να ψηφίσει.

Θ. Σιδηρόπουλος: Το δημοψήφισμα δεν είναι σωστά διατυπωμένο και διχάζει την κοινωνία. Δεν θα ψηφίσω το ψήφισμα της ΚΕΔΕ. Βρισκόμαστε στον γκρεμό. Με τα προγράμματα των τελευταίων ετών το χρέος μας αυξήθηκε. Η αριστερή κυβέρνηση το πρώτο που έκανε είναι να ψηφίσει δεξιό Πρόεδρο. Δεν θα δώσω γραμμή σε κανέναν τι να ψηφίσει. Θα πρέπει να κλείσει η συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να μείνει στο κέντρο των πολιτικών που θα ακολουθηθούν.

Στ. Ασλάνογλου: Θα πρέπει να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό. Αν διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της χώρας μας θα έρθει η ανάπτυξη. Τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας. Πήραμε πολλά πράγματα από την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι εχθρός. Λέω ναι στην Ευρώπη και στον ευρωπαϊκό δρόμο. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν έστω και στο τέλος.

Θ. Αποστολόπουλος: Η Μέρκελ είπε ότι θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση και αν βγει όχι στο δημοψήφισμα. Θα πρέπει να πούμε όχι στο έλλειμμα δημοκρατίας, στη λιτότητα. Θα πω όχι στον αργό θάνατο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...