Άκου Αλέξη!

Άκου Αλέξη!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

τη στιγμή που άρχισα να πληκτρολογώ τις παρακάτω γραμμές, διάβασα τη δήλωση του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με την οποία: “… η πρόταση των θεσμών δεν είναι βιώσιμη. Δεν δημιουργούσε τις συνθήκες για να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να το θέσουμε στη βουλή γιατί δεν θα ψηφιζόταν και θα έπεφτε η κυβέρνηση. Για αυτό προχωρήσαμε στο δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο λαός αν είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός, …”. 

    Με άλλα λόγια, Αλέξη, είχες πρόβλημα στο κόμμα σου, και αποφάσισες, με “έξυπνο” τρόπο, να το μεταφέρεις στον ελληνικό λαό.

   Όταν ένα έθνος διανύει κρίσιμες στιγμές, Αλέξη, δεν τοποθετούμε το κομματικό συμφέρον πάνω από όλα. Για σκέψου του.

   Άκου Αλέξη,

   εσύ διεκδίκησες την πρωθυπουργία της χώρας. Δεν σε ανάγκασε κανείς. Μάλιστα βιαζόσουν και έλεγες ότι είχες και σχέδιο για τη σωτηρία μας. Στη συχνή ερώτηση εάν έχεις σχέδιο βήτα, απαντούσες όχι, γιατί δεν θα χρειαστεί. 

   Άκου Αλέξη,

   ανέλαβες την ηγεσία της χώρας, όπως ήταν αναμενόμενο. Πήρατε από ένα σακίδιο στην πλάτη και ξεκινήσατε με φρεσκάδα και νεανική ζωντάνια. Χαρακτηριστικό βέβαια των νέων είναι και η παιδική χαρά, αλλά αδυνατούσα να το αποδεχθώ.

   Ένα από τα πρώτα σου μέτρα ήταν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Μία καθόλου κομματική τηλεόραση, όπως εξελίσσεται. Συχνά καλεσμένη, η Πρόεδρος Ζωή και η σωματοφύλακας της.

Δημοσιογράφος προς Ζωή: “… δίνετε πολλές μάχες καθημερινά, σας παρακολουθώ, δεν είναι φιλοφρόνηση, τώρα που το βρίσκετε το σθένος, είναι κάτι που σας χαρακτηρίζει…” 

Δύο λαλούν και τρεις χορεύουν και… ελάτε να μαζευτούμε όλη η παρεούλα, να ψήσουμε σουτζουκάκια! 

   Σου είπαμε ότι δεν μας αρέσει ο Άδωνις και ο Βορίδης και μας έφερες Ζωή, Ραχήλ, και … Βαρουφάκη.

   Άκου Αλέξη,

επί τρεις μήνες ασχοληθήκαμε με τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια του Ξηρού, και από τα πρώτα μέτρα στο χώρο της παιδείας, η αριστεία και η επαναφορά των ξεχασμένων φοιτητών. 

 

Άκου Αλέξη,

ξεκίνησες τη διαπραγμάτευση, αντικατέστησες την τρόικα με τους θεσμούς, πήγες και τους είπες ότι χρήματα δεν θέλουμε. Μετά όταν κατάλαβες τι γίνεται, μίλησες για δημιουργική ασάφεια, πρότεινες σαφή μέτρα, είμαστε κοντά μάς έλεγες, θα νικήσουμε φώναζε ο άλλος εταίρος, δεν θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατώτατος μισθός, 13η σύνταξη και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

   Άκου Αλέξη,

  συχνά από αυτή τη στήλη σου επισήμανα:

  “Αλέξη μην ξεχνάς … και να τραγουδάς!”

   “Αλέξη μην ξεχνάς ότι κυβερνάς”

   “Όσο καθυστερείς και δεν γίνεσαι αθλητής του στίβου, το πολιτικό σου κεφάλαιο θα στο μηδενίσει, το ίδιο σου το κόμμα”

   Επίσης σε άλλη δημοσίευση με τίτλο “Ο Αλέξης και … ο ΣΥΡΙΖΑ”, τόνιζα:

“στην αντίπερα όχθη υπάρχει το κόμμα του. Μία ομάδα από συνιστώσες που οραματίζονται τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Πρότυπά τους όλες οι μορφές του αποτυχημένου, όπως ο χρόνος έδειξε, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος. Οι αντικρουόμενες απόψεις των συνιστωσών οδηγούν σε συγχύσεις και αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία”. Μάλιστα τις συνιστώσες, της αποκαλούσα “συνιστώσες της παράνοιας”.

   Άκου Αλέξη,

   οι θεσμοί επειδή έκαναν αρκετά μαζί μας παρέα, έμαθαν ότι παίζεις τάβλι. Θα πας τη Δευτέρα με το ΟΧΙ σου, θα βρεις πόρτες κλειστές, θα σου πουν φεύγα και μετά … πλακωτό. 

   Άκου Αλέξη,

   σε ρωτούμε εναγωνίως τι θα συμβεί εάν στο δικό σου ΟΧΙ, προστεθεί ακόμη ένα ΟΧΙ από τους θεσμούς και πως θα ανοίξουν οι τράπεζες, και μάς απαντάτε θα νικήσει η Δημοκρατία, λες και οι άλλες χώρες έχουν τρομοκρατία.

   Άκου Αλέξη,

   “η ισχύς της χώρας μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και αυτή τη στιγμή η δύναμή της τίθεται σε κίνδυνο”, αυτά τονίζουν μεταξύ άλλων στρατιωτικοί της χώρας.

Καλό βόλι!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...